2012. ápr. 7.

Sorozat Szombat (3)

Cassandra Clare - Pokoli szerkezetek

1. kötet
Könyvmolyképző
2012. április
Könyvfesztivál - talán

    

Cassandra Clare - Pokoli szerkezetek 1.: Az angyal

A mágia veszélyes, de a szerelem még veszélyesebb . Amikor a tizenhat éves Tessa Gray Viktória királynő uralkodása idején megérkezik Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Teslának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól. Ahogy egyre mélyebben merül a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nem sokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül.

Megjelenés
Amikor a Könyvmolyképző közzétette a könyvfesztiváli megjelenéseit a facebookon, ígérték, hogy igyekeznek ezzel a könyvvel is. Ha már elkészült és meg is mutatták a borítót, bízom benne, hogy tényleg megjelenik a következő hetekben.

A borító: 5/5 
Tetszik. Hangulatos, örülök az eredeti borítónak.

Érdeklődési indexem: 5/5
Mivel Cassandra Clare neve számomra garancia egy élvezetes könyvhöz és A végzet ereklyéi sorozat igencsak előkelő helyen szerepel a kedvenceim között, így már nagyon várom, hogy olvashassam az árnyvadászok egy múltbéli fejezetét is.


A sorozatról

Mivel első kötetről van szó, így nemigen vagyok tisztában a részletekkel, de azt tudom, hogy a történet - bár önállóan is megállja a helyét - kapcsolódik Clare A végzet ereklyéi sorozatához. A főszereplők még ismeretlenek, de az árnyvadászok világa már sokaknak ismerős lehet. A Pokoli szerkezetekben több mint egy évszázadot ugrunk vissza az időben, hogy egy újabb lány előtt táruljon fel egy varázslatos világ.

A trilógia kötetei:
  • Clockwork Angel (2010)
  • Clockwork Prince ( 2011)
  • Clockwork Princess ( February 2013)
Ha a Pokoli szerkezetekről nem is tudok sokat írni, azért A végzet ereklyéiről már ejtettem néhány szót a blogban.



Top
1. Üvegváros
2. Hamuváros
3. Csontváros
4. Bukott angyalok városa


Hasonló rovatok a nyves blogok oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...