2013. júl. 7.

Karen Chance - A hajnal átka

CASSANDRA PALMER #4

Kiadó:
Cor Leonis, 2013
Oldalszám:
460

Ár:
2990 Ft

OLVASS BELE!
Karen Chance a Kelly kiadó második megmentett szerzője, akit Moninghoz hasonlóan a "siker kapujában" kaszált el a kiadó, hiszen a Tündérkrónikák a harmadik kötettel kezdte egyre inkább magához vonzani az olvasókat és ez nem volt másként Cassie Palmer Átölel az éjszaka kötetével sem. Azonban, ha nem jött volna a Cor Leonis és nem látja meg azt a fantáziát, egyediséget, amit az olvasók már felfedeztek, akkor bizony most nem lenne egy spin-off kötettel is rendelkező tündéres sztorink és nem várnánk a jövőbelátó, időutazó Pythia ötödik kalandját.

A hajnal átka nem teljesen friss olvasmány, de bevallom őszintén kissé visszavetett a megjelenést megelőző és azt követő időszak Chance áradata, amikor mindenki igyekezett meggyőzni az eddig a történettel hadi lábon állók és leendő olvasók sorát a sorozat erényeiről. Szó mi szó, besokalltam tőle és meg akartam várni, hogy a dicshimnusz csömör alább hagyjon.
Hogy miről kellett leginkább meggyőzni a vonakodó embereket? Arról, hogy a száguldás izgalma akkor is jólesik, ha közben alig van idő mély lélegzetet venni, nemhogy még kifújni magunkat. Ebben a sorozatban pergő cselekményből nincs hiány, hiszen olyan mintha az írónő a szereplőit egy autópályán száguldó sportkocsiba ültette volna, amely néha átváltozik egy Oldtimerré, hiszen a színes társaság nem csak a jelent, de néha a múltat is uralja. Néha-néha egy őrült beléjük vágódik oldalról, de meg se kottyan nekik, a lendület töretlen, csak épp  új utat kell törni maguknak. 

A hajnal átkában Cassie-nek nem sok segítsége akad frissen megszerzett Pythia képességeinek próbálgatásában, egy röpke csevej Agnessel a múltban sem zárul kézzel fogható jótanáccsal, így egyedül kell bontogatnia szárnyait a káoszban, amelyet a haragosok folytonos likvidálási kísérletei okoznak. A legnagyobb ellenség, Apollo azonban nem csak a Pythiát akarja, de az emberi és mágikus világ feletti uralmat is.

Karen Chance számomra újfent bizonyított, hogy fantáziája újszerű magaslatokban szárnyal, még egy ilyen Ley-vonalon való autóversenyt nem hiszem, hogy fogok bárhol is olvasni, de a jelenetet magam elé képzelve egyszerre akartam kínomban sírni és önfeledten nevetni. Kifejezetten jólesett volna több üres járat, ahelyett, hogy újra és újra bekapcsoltuk volna a nitrót. Mindenesetre az egyediség, John Pritkin és a humor a történet mellett szól.
Míg úgy tűnik, hogy Lord Mircea Cassie romantikus értelemben vett párja, addig Pritkin, a sokszor dühös hadmágus Cassie társa és megmentője a bajban. Egy szerelmi háromszög pedig egyre inkább bontakozni látszik, annak ellenére is, hogy a sztori se nem romantikus, se nem erotikus. Jómagam a sorozat "bájának" nagyobb erővel tudok ellenállni, mint Pritkinnek, aki a történet legvonzóbb karaktere. Na nem azért mert szőke, hanem mert szexi, érdekes, szórakoztató, ráadásul egy kicsit ördögi. Látványosan jobban érződik a kémia közte és Cassie között, mint Mirceaval. Ráadásul már mondhatjuk, hogy Pritkin is behatóan ismeri a jövőbelátó testét, bár nem egészen azzal érte el, amivel számos olvasó szeretné, mégis a móka kárpótlásként szolgálhat. 
Kétségtelen, hogy humor terén egész jól szuperál a sztori, elég gyakran adódik abszurd diskurzus. A testcserés mizéria egy nagyszerű poénforrás, Chance azonban többnyire felnőtt hozzáállással reagáltatta a résztvevőket, de csak az igazán olcsó poénok maradtak ki, nem a derű. Cassie lélekben valóban megmaradt nőnek, aki inkább a szőrös lába miatt jajgat, minthogy a lába között himbálózó pluszcsomag aggasztaná.

Összességében igazán lehengerlő élményről nem tudok beszámolni, nekem a szinte megállás nélküli csatározás, menekülés kicsit sok ahhoz, hogy felhőtlenül tudjam élvezni minden egyes oldalát. Azt sem tudnám határozottan állítani, hogy érezhetően jobbak lennék a kötetek, nekem valamilyen szinten ugyanazt a formát hozza Chance, ami nem rossz, hiszen mindig valami páratlan eseménysorozattal áll elő, nem csak lényekben gazdag, de igen nagy számú szereplőgárdát mozgat folyamatosan, de inkább egyszeri élménynem élem már meg a könyveit.


~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~
Sorozatinfó:
Sorozat: Cassandra Palmer
Részek száma: 6
Műfaj: paranormális
Magyar megjelenés
: 5. kötet: Hold vadász - 2013 július
       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...