2011. szept. 11.

Gena Showalter - Éjsötét vágyak

Az Alvilág Urai 1. kötet
Maddox - Ashlyn

Ez a kötet még 2009-ben indította útjára az Alvilág Urai sorozatot. Sajnálattal közlöm a még tudatlan olvasókkal (ha még egyáltalán van ilyen), hogy két év alatt nemigen gyarapodott a magyar kötetek száma, de már elértük a 4-es számot. Hát igen, ez van.
Azt írónő egy olyan világot teremtett, ahol a görög mitológia kapja a központi szerepet, kicsit beleszőve Pandora szelencéjét, kincseket, démonokat, magukat az isteneket, vagyis inkább a titánokat. Bár az alapszituációk, a történet menete felveszi a már szinte megszokottá vált sablont, a hangulat és a világ mégis egyedivé teszi a köteteket.

Sok-sok évvel ezelőtt, fenn az istenek világában harcosok egy csoportja sodorta veszélybe a világot. A szelencét őrző Pandorát megölték, a dobozt kinyitották és szabadjára engedték a benne lakozó démonokat. A doboz eltűnt, az árulás megtörtént, büntetésként pedig a harcosok egy-egy démonnal kénytelen megosztani a testüket, elméjüket és az ő kötelességük kordában tartani az állandóan uralkodni vágyó bestiát. Néhány harcos rója a világot és harcol az őket elpusztítani vágyó Vadászok ellen, mások a békés elrejtőzést választották. Azonban úgy tűnik a béke nem valósítható meg, így a két csoport újra összeáll, hogy megtalálják a dobozt, hogy megmentsék az életüket és közben megtalálják életük párját. Kincsvadászat, összecsapás és szenvedély színesíti a lapokat.
Az Erőszak, Fájdalom, Halál, Harag, Kétség, Kórság, Paráznaság, Katasztrófa, Kín, Hazugság és Titok démona egyszer mind sorra kerül és egy nő által megszelídül. Elsőnek Maddoxon, az Erőszak démonát őrző harcoson a sor, akinek egy különleges képességgel bíró halandó lány fut a karjaiba.

Kenyonhoz hasonlóan mondhatom, hogy gyenge kezdés volt, de a második kötettől, mintha az írónőt kicserélték volna és ténylegesen megkezdte a történetét, aminek már célja is van. Ebben a kötetben megismerjük a szereplőket, mindenki – én legalábbis – kiválasztja a kedvenceit, közben pedig egy nagy nyálas szerelmi sztorinak leszünk szemtanúi.
Igen a kötet hibája, hogy rendkívül szerelmesre akarja venni a figurát, mindent eltúlozva, ami már néha nekem is sok volt.
Meglátjuk, megszeretjük, birtokolni vágyjuk. Igazából ez már az ilyen könyvekben egy jól bevált recept, most mégis azt éreztem, hogy ez túl sok, túl gyors, túl hihetetlen. Egy nagy ömlengés a könyv, az érzelmek drámai megnyilvánulásával, érthetetlen önfeláldozásokkal.

Minden szinte csak Maddox és Ashlyn körül forgott. Ashlyn kiszakad a burokból, ami eddig védte és megszűnik elszigeteltsége, Maddoxnak pedig lehetősége nyílik megszabadulni az átkától és a démona feletti uralmát is szorosabbra vonhatja, de azt is mondhatnám, hogy képes lesz együtt "dolgozni" vele. Bár szerintem elég keveset foglalkozott magával az Erőszak démonával az írónő. Viszont jó pontnak tekintem, hogy tudott annyi sort szánni a többieknek is, hogy bevezesse Lucien párját, elindítsa Danika és Reyes kapcsolatát és bővüljön a budapesti hatos csapat és a kötet végére elérjünk oda, hogy lássuk lesz célja a sorozatnak és nem szerelmes túltelítődésben múlik ki.

A világ tetszik, a szereplők annyira különbözőek, hogy mindegyikben akad valamilyen vonás, ami miatt érdekessé válik. Maddox és Ashlyn számomra lényegében csupán közömbös szereplőkké nőtték ki magukat a végére, de Reyes és Aeron már ebben a kötetben felkeltette a figyelmem, és ahogy olvastam a többi kötetet még bővült a kedvenceim sora.

A szememben ez a nyálas romantika nem rontotta annyira a könyvvel kapcsolatos érzéseimet, hiszen alapjáraton szeretem a csöpögős sztorikat, de azt vettem észre, hogy sokak gyomra ezt már nem bírta, így csalódva tették le a könyvet.
Elárulhatom az írónő igenis tud ennél ezerszer jobban is írni és meglepve fogja letenni a második kötetet az, aki nem kedvelte meg ezen könyvet. Tud majd nevetni, izgulni, elmehet majd kincsvadászatra, csak ne adja fel. Ezt én egy bemelegítésnek éreztem, ami ugyan nem vett le a lábamról, de azt elérte, hogy várjam a kedvenceimet.

4 pont

A sorozat további kötetei:
2. Éjsötét csók tovább
3. Éjsötét bosszú tovább
4. Éjsötét hangok tovább

Az írónő Atlantisz sorozata: 
1. Atlantisz tovább


A rajzolt kép forrása a deviantART 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...