2010. jún. 29.

Gena Showalter - Éjsötét bosszú

Az Alvilág Urai 3.
Reyes - Danika

Szinte el se hittem, hogy elértünk végre az én Reyesem történetéhez. Ez csak a harmadik kötet, de már olyan régóta várok rá.

Az első kötet nagyon szerelmes volt, hirtelen heves, mély érzések leírása mindkét oldalról. Lucien és Anja játszottak, fogócskáztak, makacskodtak. Néha megvolt a durci, mint a gyerekeknél. De hát Anja már csak ilyen.
Ebben a kötetben pedig valahogy azt éreztem, hogy két felnőtt ember küzd a problémákkal, önmagukkal, pedig tudjuk, hogy ebben a sorozatban nem az áltag embereké a főszerep és a problémák sem túl átlagosak.

Emberfeletti hatalom… Halhatatlan szenvedély… Aeront, a Harag őrzőjét arra kárhoztatták az istenek, hogy ne legyen nyugodalma addig, amíg Danika és a lány családja életben van. Reyes, annak ellenére, hogy csupán néhányszor találkozott Danikával, beleszeret, és hogy megmentse a lányt, a vérszomjas, dühöngő harcost leláncolja egy föld alatti üregben. Ám így sem tudja kivédeni a bajt. A lányt egy éjjel elrabolják a Vadászok – vagyis azok az emberek, akik életüket tették fel arra, hogy a harcosokat eltöröljék a föld színéről. A Vadászok vezetője elhiteti Danikával, hogy a harcosok kiirtották a családját, és ez bosszút kíván. A lánynak döntenie kell, kinek az oldalára áll, és ez a döntés akár az életébe is kerülhet…

Mikor Aeron megkapta a parancsot egy család kiirtására még senki sem gondolhatta, hogy az egyik nő és az egyik harcos szerelemre lobban. Hosszú utat kellett megtenniük egymás felé, de már az első percektől érlelődött az érzés mindkettőjükben.
Az elején még próbálnak távol maradni egymástól, hiszen a lány nem akar olyan embert szeretni, aki bántani akarta őt és a családját. Reyes pedig próbálja távol tartani démonát a lánytól, nehogy az erőszak felé taszítsa őt. Hiszen Reyes a fájdalom démonát őrzi, amit sikerült annyira megszelídítenie, hogy már nem mások fájdalmában élvezkedik, hanem megelégszik Reyes kínjaival.
Hiába próbálják meg távol tartani magukat egymástól, ez nem is meglepő módon egyáltalán nem sikerül és "mennyei" élményekben lesz részük. Bár valakinek a pokol jut.

E két szereplő áll leginkább közel hozzám a sorozatból, nagyon megszerettem őket. Danika a bátorságával és a küzdeni akarásával nyert meg, míg Reyes legnagyobb vonzereje a szememben maga a démona. El se merek gondolkozni miért is őt szeretem a legjobban…

A kincsvadászat tovább folytatódik, és tudtukon kívül tesznek szert egy újabb kincsre, bár Kronosz jól megbonyolítja nekik a dolgokat.
Bővül a csapat egy újabb szereplővel. Aeron az őrültség határán egy új barátnőre tesz szert, Légió, a démonlány személyében. Érdekes egy kis lény, néha furcsának találom, de igazán aranyos tud lenni, ha akar. Paris választás elé állítják és nem csak az ő szíve fog majd meghasadni a döntésben. Nem értem az írónőt, hogy miért gyötri szegényt ennyire és még csak most kezd igazán hozzá.

A Vadászokkal való harcban új információk kerülnek napvilágra és felfedi magát a főgonosz. Róla csak annyit, hogy rögtön egy Anita Blake idézet jutott eszembe, de az spoilernek is beillene, hiszen nagyon rávezető, így inkább megtartom magamnak. De az írónőt dicséret illeti, nagyon jó ötletnek tartom az illető kilétét.

Nem lehet okom panaszra, Reyestől megkaptam mindazt, amit vártam. Meg volt a szenvedély, vágy, szerelem. Elég sok véres önkínzás és egy különös hangulat. Nagyon nagy kedvenc lett belőle.

5 pont

A sorozat további kötetei:
1. Éjsötét vágyak tovább
2. Éjsötét csók tovább
4. Éjsötét hangok tovább

Az írónő Atlantis sorozata:
1. Atlantisz tovább 

A rajzolt kép forrása a deviantART  

3 megjegyzés:

  1. Szerintem is egyre jobbak a kötetek. Minden szereplőt bírok, de legjobban Torint, Parist, Williamet és Aeront.

    VálaszTörlés
  2. Felkeltetted a kiváncsiságom ,úgyhogy belekezdek:)

    VálaszTörlés
  3. én elolvastam 2 este alatt az első kötetet,amint lesz időm folytatom a többivel,nagyon jó könyv Mariann

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...