2011. jan. 28.

Brenda Joyce - Halálos vágy

The Deadly series 4.
Egy műterem lerombolásától eljutunk a zsarolásig, gyerekrablásig és ezt mind családi körön belül. Mert most aztán felvonul ám a Bragg familia. Megjelennek a szülők, a testvérek, gyerekek és a tékozló feleség. Az indulatok néha pattanásig feszülnek, a féltékenység a tetőfokára hág és igen heves vitákba bonyolódnak a szereplők. Mindenkit fűt a vágy, a legtöbben már az önuralmuk utolsó morzsáit szedegetik össze. Francesca is igen érzéki pillanatokat él át, miközben egyre jobban elveszik a két testvér iránti érzelmeiben. A jól megálmodott mese kezd darabokra hullani. A végére jönnek ám az nagy izgalmak. A férfiak fegyvert ragadva zsúfolódnak be egy kocsiba, komolyan, mint a maffia tagjai, hogy a szeretett nő megmentésére siessenek. A végére meg jól otthagynak a bizonytalanságban egy függő végben. De Francesca helyében én egy percig sem gondolkodnék. Igen, igen, igen.

Egyre inkább elveszik a nyomozósdi és átveszik a helyet az érzelmek, a szerelmi szálak, a heves viták. A legjobb jelenetek Hart és Francesca párbeszédei. Egyszer még nyugodtak, aztán felváltva dermednek meg, mintha arcul csapták volna őket, de mindenki csak az igazát hajtogatja és hát szerintem Hartnak van nagyon is igaza. Imádom a palit. Viszont aztán jön Bragg, jön egy vonatos jelenet... aztán már én sem tudom kit választanék.
Igazán heves vitákba tudtak bonyolódni a szereplők, amiket sokszor a féltékenység szított, ami nekem nagyon tetszett. A Bragg család is szimpi, de Lucy-t már nem bírtam annyira.
Evan, szegény ember. Mikor már végre döntésre jut, megtapasztalja mire is számíthat a jövőben, ha nem tudja előteremteni a biztonságát jelentő pénzt.
Leigh Anne... már előre utálom ezt a nőt. Hiába bonyolítja és teszi izgalmassá a sorozatot, bár ne lenne.
A végéig még mindig hiányoltam valamit, de annyira tetszett a túszejtős jelenet, hogy aztán ez megadta a löketet, hogy egy fél ponttal megdobjam a könyvet. Az utolsó oldalakat, megint szokásomtól eltérően még a könyv olvasása előtt elolvastam és hát Hart nagyjelenete így nem lepett meg.
Összességében heves és elég izgalmas volt a könyv, de nem a nyomozás miatt. 


4,5 pont

A sorozat további kötetei:
1. Halálos szerelem tovább
2. Halálos gyönyör tovább
3. Halálos viszonyok tovább
5. Halálos ölelés tovább
6. Halálos ígéret (megjelenésre vár)

6 megjegyzés:

  1. Mikor olvasod a következő részt?

    VálaszTörlés
  2. Őszintén... nem tudom. Én olvasnám akár most is, de megvenni nem fogom. (Bár néha elgondolkodom, hogy lehet mégse lenne olyan rossz, ha itthon is meglenne.) E-book még nincs, a könyvtárra meg még jó pár hetet várni kell. Szóval most türelmesnek kell lennem, szerintem e-book lesz a leghamarabb, legalább is remélem.

    VálaszTörlés
  3. Egy biztos neked nem kell majd félévet várni a folytatásra. :)

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    Mind a hat részt olvastam én is digitális formában.Nagyon várom a folytatást.
    Miután befejeztem a hatodikat, alig találok mit olvasni. :)
    Jólenne mielőbb jönne a 7-8-9 rész is.

    VálaszTörlés
  5. Látom hogy egy év csúszásban vagyok, ha esetleg azóta megtaláltad a többi 3 részt, akkor megmondanád nekem hogy honnan tölthetném le?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a sorozat. :)
      Nem igen láttam még sehol rajongói fordítást, és kételkedek benne, hogy a jövőben lenne. A kiadó a 7. kötetet, a Halálos illúziót először, ha jól emlékszem, akkor májusra ígérte, de legutóbb már az év második felét írték. Nagyon remélem, hogy legkésőbb nyár végéig megjelenik. Én még csak az ötödik kötetig olvastam, de ha kijön az új, biztos tartok egy újraolvasást és pótolom a lemaradásom.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...