2011. jan. 25.

Brenda Joyce - The Deadly Series

Úgy látszik megérett az idő, hogy írjak erről a sorozatról is. Nem most kezdtem, de nem sietem el a folytatások olvasását, ha rálelek a könyvtárban a következő kötetre, akkor megörülve elhozom, ha nem, akkor csak türelmesen várok.
Akik nagyon szeretik, azok azt mondják méltánytalanul olvasatlan sorozat. Én se sokat láttam, hogy írtak volna róla, és látni se látom, hogy olvasnák. Én szeretem annyira a sorozatot, hogy végigolvassam a köteteket, mert érdekel a szereplők sorsa,   elég egyedinek tartom, hasonlót eddig még nem olvastam. Na meg most a 3. kötet után kicsit rá vagyok pörögve a folytatásra és ez azért már jelent valamit.

Kiadja: General Press
Kötetek:

1. Halálos szerelem tovább
2. Halálos gyönyör tovább
3. Halálos viszonyok tovább
4. Halálos vágy tovább
5. Halálos ölelés tovább
6. Halálos ígéret (olvasásra vár)
7. Halálos illúzió (megjelenésre várna, de úgy tűnik a General Presstől elvették a kiadás jogát)

A történet 1902. január 18-án veszi kezdetét és a kötetek között szinte csak napok telnek el, szóval egy nagyon összefüggő, bűnügyi esetekkel tarkított, kerek történet szövődik a szemünk láttára.
" A 20. század elején játszódó történet főszereplője, a csinos Francesca Cahill New York egyik előkelő családjának sarja. A talmi csillogást nem sokra tartó, szociálisan érzékeny, rendkívül éles eszű lány saját korának különce: leghőbb vágya, hogy újságíró legyen, e szakmában az első nő. Titokban ezért főiskolára jár; férfiakat megszégyenítő módon tájékozott a politikában, reformer elveket vall, s egyletet alapít a szegények megsegítésére."
Az ártatlan lány szívszerelme, barátja és nyomozótársa az újonnan kinevezett rendőrfőnök Rick Bragg. Igen jóképű, tekintélyes, tisztességes férfi, aki próbálja megreformálni a rendőrséget és politikai babérokra vágyik. Nem meglepő módon tisztelet, vágy és szerelem alakul ki benne a bajkeverő Francesca iránt, de még sok titkok őriz magában. 

Andrew és Julia, Francesca szülei. Míg a papa büszke kékharisnya lányára, addig a mama már mindenáron férjhez adná, hogy a kornak hű viselkedést produkálja végre a lánya. 
Ewan, a bátyó. Szívemnek szimpatikus szereplő. Jóképű, tapasztalt, szenvedélyes férfi, aki kapva kap minden alkalmon a nőkkel kapcsolatban. Azonban adóssága úgy látszik hurkot köt a nyaka a köré egy nem kívánt házasság révén. De még nem lehetünk biztosak, hogy mi is lesz ennek a történetnek a vége.
Connie, Francesca nővére, egy igazi előkelő hölgy, anya és feleség. Mindenben próbál megfelelni az elvárásoknak. Számomra a legellenszenvesebb szereplő. Nem is ellenszenves, csak nem tudok vele azonosulni. Nem értem, hogy fogadhatja el, hogy a makulátlan megjelenés, a tökéletes család a legfontosabb. Miközben a férje ballépése mindent megváltoztatott benne, de ő csak színlel, és néha túl rideg, pedig belül annyi minden játszódik le benne. Küzd az ellen, amit érez, amire vágyik és teszi azt, amit az édesanyja és a társadalom megkövetel tőle. Tűr, színlel. Pedig ha kimondaná mit akar, már nem is lenne a félreértés köztük. 
Neilt, a férjet a társadalom áldozatának tekintem. Egyszerűen nem kapja meg azt az intimitást a feleségétől, amire vágyik, csak mert az arisztokrata nők többségében él az a hit,  az nem illendő. Legalábbis a feleség mindig csak ezt hajtogatja magában. Pedig őszintén szeretik egymást, csak nem értik meg a másikat, mert nincs igazán őszinte beszélgetésük, legalábbis eddig.

A második kötettől felbukkan Calder Hart, a szívtipró, a nőcsábász, Rick féltestvére. Akit mindenki akar, aki mindent és mindenkit megkap. Élvezi az életet és különleges "barátság" alakul ki Francescával és már várom a fejleményeket. Lehet keveset mondok, ha azt állítom, igazán feldobja a könyveket. Bár szerepelhetne többet is. 
Egy kis zsebtolvaj fiú, Joel lesz Francesca segédje és ez sok segítséget nyújt a nyomozások során és úgy tűnik, hogy édesanyja Maggie is egyre több szerepet kap.
A későbbiekben csapódnak még a népes társasághoz egyéb szereplők is, menyasszony, rokon, egy utált feleség. 

Igazából ahogy kezembe kerülnek a kötetek egyre jobban izgat a szereplők közötti szálak, viszonyok alakulása. Viszont a nyomozás számomra ugyanazt a színvonalat adja. 

Mert bizony ez egy bűnügyi romantikus sorozat. Az elején kriminek egy kicsit viccesnek találtam, Francesca meg a következtetései...
Sokszor elhangzik, hogy Francesca milyen nagy segítség a nyomozás során és milyen okos. Én szinte minden kötetben megkérdőjelem. Én egyszerűen ostobának nevezem, pedig ez nem igaz, csak sok dolog nagyon az utolsó pillanatban esik le neki. Az első könyvben olyan következtetéseket vont le a nyomok alapján, hogy csak pislogtam és mondom ilyen nincs. És annyira vakmerő és meggondolatlan. Nem keresi a veszélyt, de a veszély egyszerűen csak őt találja meg. Nincs benne életösztön, na ez nagyon nagyon igaz. 
Sokszor naív és ártatlan, de egyre inkább levetkőzi ezt.

Élvezet látni, ahogy kerülgetik egymást Braggel, amikor megtörik a szilárd elhatározás és ahogy kerül egyre közelebb Harthoz is. A féltékenykedés a szívem csücske. 
Egyszerűen csak azt sajnálom, hogy néha minden perc élvezetet felülír bennem egy-egy szereplő viselkedése, ami az adott pillanatban annyira fel tud idegesíteni. De úgy érzem ez az idegeskedés egyre csökken.

Az én érdeklődésem jelentősen növelte, hogy szokásomtól eltérően spoilert olvastam, mégpedig itt.
Úgy látom ez egy olyan sorozat, aminek be kellett indulni, hogy a szerelmi szállak elérjék azt a szintet, amikor már lehetetlen nem olvasni. Mert őszintén engem jobban leköt a szerelmi huzavona, mint maga a nyomozás. Végül is ez egy romantikus sztori (is).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...