2011. jan. 25.

Brenda Joyce - Halálos gyönyör

The Deadly series 2.


Francesca Cahill nyomozónak áll! Csinos kis névjegykártyát készített és várja az első ügyfelét, aki nem is várat magára sokat. Egy hölgy rejtélyes módon kéri Francesca segítségét. Hogy ne legyen az ügy egyszerű, már rögtön egy férfi holtestet talál a nő lakását és nem megoldania kellene az ügyet, csak eltüntetni a hullát. A lány tisztességes ember lévén rögtön hívja a rendőrséget, miközben a segítséget kérő nő, a szerető már el is illant. Rick Bragg pedig nem örül, hogy a kotnyeles, de igen vonzó lány már megint a rendőrség ügyeibe keveredett. De mit tehet, minden visszautasítás ellenére újra együtt nyomoz a páros. Francesca nemegyszer újra bajba kerül, miközben a családban elkezdődik az "áll a bál" helyzet. Evan továbbra is dacol a házassága ellen, Connie és Montrose kapcsolata pedig mély völgybe kerül. 
De hogy valami jó is legyen, gyarapodik a társaság Calder Hart személyével. Gyanúsítottként kap egyrészt szerepet, másrész Bragg féltestvéreként és riválisaként. Bepillantást nyerhetünk fényűző magánéletébe. Flörtölget mindenkivel, de a szíve mélyén sok mindent tartogat még nekünk.

Ha őszinte akarok lenni, mivel nem mostanság olvastam, így kevesebb dolog maradt meg az emlékezetemben. De leginkább két dolog volt, ami rányomta a bélyegét a könyvre. Egyrészt Francesca... nincs jobb szavam rá, mint hülyesége a nyomozás végén. Ott az agyam eldobtam, hogy mit csinált, pedig nem kellett volna meglepnie. A másik pedig Connie személye és viaskodása magával. Egyszerűen nem tudom teljesen megérteni. Ebben a kötetben irritált, ahogy először tudomást sem akar venni férje félrelépéséről, majd hirtelen többször megváltoztatja álláspontját ezzel kapcsolatban, de végig olyan rideg marad, a végén meg elkezd Hart-tal flörtölni. Kész, ezt nem szívleltem. 
Viszont megint voltak jó kis jelenetek Francesca és Bragg között. Sőt tetszett a két testvér közti feszült viszony is. Hart-ról nem is beszélve. Igaz itt még nem a szívem csücske, de elég ellentmondásos alak. Merész, kicsit rossz, kicsit sötét, de látszik rajta, hogy mégse teljesen ilyen. 
Megint volt egy jó kis alkoholmámoros jelenet, egy jó kis párbeszéd. Na meg "barátság".

Egyetlen bajom volt a könyvvel, hogy az a néhány jelenet, szereplő agyilag annyira felidegesített, hogy kevésbé tudtam értékelni, azt amit a könyvben egyébként szerettem. 

3,5 pont 

1. Halálos szerelem tovább
2. Halálos gyönyör tovább
3. Halálos viszonyok tovább
4. Halálos vágy tovább
5. Halálos ölelés tovább
6. Halálos ígéret (megjelenésre vár)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...