2011. jan. 26.

Rick Riordan - A titán átka


Percy Jackson és az olimposziak 3.

Megint egy gyöngyszemet kaptunk Rick Riordan úrtól. Mint ahogy megszokhattuk, humoros, izgalmas, és igen fordulatos események történnek kedvenc diszlexiás hősünkkel, és barátaival.

A történet egy kicsivel később kezdődik, mint ahogyan az előző kötet befejeződött, de nem okoz problémát azoknak, akik eddig is nyomon követték a tizenéves XXI.-ik századi hérosz kalandjait. Megismerkedhetünk a szörnyek egyre gusztustalanabb, és veszélyesebb fajtáival. Találkozunk az eddig még nem ismert „isteni” testvérpárral. Megtudhatjuk, hogy miért is érdemes csatlakozni a Vadászok közé, persze csak, és kizárólag fiatal szűzies leányzóknak, csak azért mert „ŐK MEGÉRDEMLIK”, így hozva el a fiúmentes holnapot. És természetesen új, izgalmas kalandok veszik kezdetét, ezzel folytatva az utat, a prófécia beteljesedése felé. Azok akik minimális mitológiai tudással rendelkeznek, rájöhetnek menet közben egy-egy „sötét” kis részletre, viszont ez nem csorbítja, a történet értékét.

A kedves figurák, azok humoros megszólalásai teszik még szerethetőbbé a sorozatot. Egyik kedvenc szereplő, még mindig Groover, hiszen „kecskepajtás”, a már megszokott formáját hozza. Jöhet minden, ami csak ehető, papírpohár, fémdoboz, és természetesen „Isteni sugallat gyanánt”, minél több kávé, hátha ismét valamilyen „hallucinációt okoz”. Percy hozza a szokott formáját, és a végén… hát olvasd el, és megtudod. Annyit róla, hogy már alig várom a folytatást.:o)

5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...