2010. nov. 15.

L.K. Hamilton - Misztrál csókja

Merry Gentry 5.

Amikor végre el bírja venni a tekintetét az olvasó a borítóról, akkor azzal szembesül, hogy egy igen rövidke kötetet tart a kezében. Elolvasva ez már nem is meglepő, hiszen aktuális történetünk csupán néhány rövid órát ölel fel, amelyben a sötétségbe beköltözik némi világosság, a halott dolgok újjáélednek, a hatalom visszatér, néhány szereplő szemében a fájdalmat az öröm veszi át.

Merry álmából ébredve egy újabb ereklyét, elveszett tárgyat talál a kezében, az Isten és Istennő újfent használják a testét, hogy közvetítsék a mágiát és visszaadják a hatalmat a régen volt istenségeknek és magának a faerie-nek. Abeloec, Misztál és Sholtó kapja meg most a főszerepet.

Nem sok cselekményt tudunk egy olyan kötetben felmutatni, amiben főszereplőink 99%-ban meztelenül töltik az idejüket, esetleg mocsok vagy vér borítja csupasz testüket, a hatalom és az élet a szexből éled, miközben a varázslat gyorsan repíti a szereplőket egyik helyről a másikra. A végére viszont a nagy csata fel tudta pörgetni az eseményeket, hogy egy kis igazi izgalmat is hozzon ez a történet is.

Abeloec annyira keveset bukkant fel eddig, hogy teljesen megmaradt a komolytalan, alkoholista, kicsit link karakternek és nem is tudtam eddig többet képzelni bele. Most viszont felfedi magát, ki is volt régen, és ezzel együtt érthetővé válik jelenbéli viselkedése.
Misztrál nem hazudtolta meg magát, csak fokozta azt, amit már eddig is mutatott nekünk. Viszont határozattan úgy érzem, hogy Hamilton most nagyon elszúrta vele az erotikus jeleneteket. Egyszerűen vontatott volt, nem tudok rá jobb szót mondani. Aki szereti Hamilton és a műveit, az általában elfogadja, hogy erotikus fantasy köteteket vesz a kezébe, nem is a szende fajtából. Misztrál által feszigetjük a fájdalom határait, amiben Merry igencsak benne van. Most viszont az erőteljes szex, ezzel a „ne így… ne ennyire… azt mondtam állj… csináld ez… csináld azt… ne csináld… de mégse hagyd abba” kijelentésekkel vontatottá vált. Olyan volt, mint mikor valaki beletapos a gázba, de a következő pillanatban már behúzza a kéziféket. Ennél Hamilton sokkal jobbat tud.

Sholtó már az első kötettől a kedvenceim között van, és az akkori alkudozás most meghozta gyümölcsét, igaz ehhez kellett az Isten és Istennő ténykedése. Sholtó is azok közé a hősök közé tartozik, akik bár büszkének és sérthetetlennek mutatkoznak, mégis belül ingatagok és vágyakoznak az elfogadás után, hogy őket is szeresse valaki, mégpedig egy sidhe test és átélhesse a ragyogást. Most álmai teljesülnek, azonban mondhatni a hatalomtól megittasul és pofoznivaló hülyévé változik egy időre, aminek meg is issza a levét. De szerintem a hatalom visszatérése miatt, mondhatjuk, hogy megérte.

A könyv vége tartogatja az izgalmakat, hiszen kedvenc testőreink veszélybe kerülnek, zabolátlan erők szabadulnak ki és Cel is hallatja a hangját, amire nekem felcsillant a szemem. Eddig mindig csak a kegyetlenkedéséről hallottunk, már igazán várom, hogy személyesen is többet legyen jelen.

A kötet során úgy éreztem, hogy igyekszik szívatni engem az írónő, hiszen amit elvett, azt visszaadta, ami eltűnt az újra előkerült. Valami egyszer van, máskor nincs. De hát ebbe bele kell törődnöm.

Újfent megnyilvánulnak Merry érzései a szerelmei iránt, ami nem mindig tölt el boldogsággal, de el kell fogadnom.

Nem kifejezetten mondanám azt, hogy csalódtam, de a fantasztikus Éjfél simogatása c. kötet után azt reméltem, hogy újra remekelni fog ez a kötet is és Merry Gentry igazán felzárkózhat majd Anita Blake mögé. Különösebben nem zavart, hogy szinte fő cselekményszál nélkül teltek az oldalak. Ahogyan a jelentős erotikus tartalom sem, csak ne éreztem volna néhol vontatottnak. Sholtó felbukkanása és jelentősebb szerepe pedig csak jót tett a könyvnek. Már kezdett nagyon hiányozni.

Azért összességében egy kicsit sötétebb kötet volt, mint a többi, hiába jutott be a napfény a tündérdombokba. 


A könyvet köszönöm az Agave kiadónak!

4 pont

A sorozat további kötetei:
1. Árnyak csókja tovább
2. Az alkony ölelése tovább
3. A holdfény csábítása tovább
4. Az éjfél simogatása tovább
6. Fagyos érintés  tovább

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...