2010. okt. 31.

L.K. Hamilton - Az éjfél simogatása

Merry Gentry 4.  

Íme az élő példa, hogy Hamilton tud olyan Merry Gentry kötetet alkotni, amibe nem tudok belekötni, vagy csak nem akarok. Mindegy… a lényeg az, hogy határozottan ennek a kötetnek az olvasása volt eddig a legnagyobb élmény ebben a sorozatban.

Épphogy betették a lábukat az udvarba a szereplőink, máris harcba bocsátkoztak a túlélésért, Merry épphogy életben maradt, de felépülni is alig van ideje, hiszen a világ várja megjelenését, hogy egy újabb sajtótájékoztatón próbálják menteni a menthetőt, viszont a helyzet újfent rosszra fordul, melynek következménye két halott, egy fey és egy halandó. Az idő pereg a tündérdombon, jobban mint kellene, Merryék és az emberi rendőrség pedig együttes erővel próbálja kézre keríteni a gyilkost, az árulót.

Mondhatnám, hogy a könyv a nyomozás körül forog és központi cselekményként a gyakorlott detektív hercegnőnk munkába áll, hogy felgöngyölítse a nyomokat a gyilkosunkig, de Hamilton annyi közjátékot, hatalmi harcot, szexet és persze politikai alkudozást kevert a sorok közé, hogy csak vezérfonálnak tudnám tekinteni a gyilkosságokat, ami viszi előre az eseményeket, mégis valahogy elveszik a lapok között, hogy a végére viszonylag gyorsan fény derüljön az igazságra. Ebben most nem találok kivetnivalót, hiszen az események mentesek voltak az ismétlésektől, mindig új szituációban találtam magam, mindig vártam, hogy mi lesz a következő pillanatban. Adagolt az olvasónak szinte mindenből egy picit. Újabb szereplőket ismertünk meg, újabb árulók léptek elő, újabb hatalom éledt újjá, Merry háreme között pedig egyre szorosabb, látható kötelék alakult ki.

Meg merem kockáztatni, hogy Aisling személyét kivéve lényegében minden szereplővel találkoztam már az előzőekben, igaz akad néhány féltünde, sidhe nemes, aki először debütált, de hát nekik nincs is olyan jelentős szerepük a későbbeiekben.
Pasik tekintetében a legnagyobb szerep a növényi isteneké volt, hiszen az ő mágiájuktól kezd virulni az élet az Unseelie udvarban. Amatheon és Adair eldobták évszázados cölibátusukat és az első alkalomtól való félelmüket nyíltan kimutatva zabálni valókká váltak a szememben. Mindig örömmel olvasom azokat a sorokat, mikor a férfiak a nagy esemény előtti pillanatokban bizonytalankodva néznek Merryre, szinte el sem hiszik, amit tenni készülnek, főleg nem, hogy most az ő örömük, akaratuk teljesül. Ezt megcáfolva azonban Misztrál igen könnyen a kezébe veszi az irányítást, és megmutatja igazi valóját. Tudjuk már rég, hogy Merry szereti a fájdalmat, és Misztrállal nem kell félnie, hogy túl gyengéden szeretkeznének. Na nem… Misztrált tágra nyílt szemmel néztem, nem hittem volna, hogy ez rejtőzik benne. Domináns… nagyon-nagyon domináns… És hogy az a „nagyjelenet” se maradjon következmény nélkül, robogtunk is tovább, mondhatni szálltunk egy másik pillangóra. Éljen az édes többes, de többet nem árulok el.

Ebben a kötetben határozottan kezd körvonalazódni, ki mennyire férkőzött mélyen Merry szívébe. Szerintem elég súlyos mondatok hangoztak el a nagy szerelmek tekintetében. Határozottan van sorrend, és hiába szeret mindenkit, valakit akkor is jobban. A szerelem pedig nem is a legfontosabb ebben a világban, így nem tudom lehet-e ennek jó vége. Néhány szereplőnél mondjuk úgy, néhány pillanatra el is tört a mécses, és a szilárd erő és hatalom repedezni kezdett.

Izgalmas és akciódús kötetet vehettem a kezembe, egy percig sem unatkoztam. A szex hol gyengéd, hol durva és állati volt, és minden tekintetben erotikus, mondhatnám, hogy olyan igazi Hamiltonos stílusban. A visszatérő erők, a tündérdomb virágzása még tovább fokozza a fantasy hangulatot. Határozottan érződik, hogy a testőrök közül ki képviseli a „kemény magot”, de az újonnan érkezettek is egyre többet mutatnak magukból. Misztrál határozottan meglepett, Nicca életében bekövetkezett fordulathoz még nem tudom mit is szóljak, de néhány szava, régi tettek felidézése, elhintette bennem azt a gondolatot, hogyan is lehetne megoldani mindenki boldogságát, ha egyszer már közelednénk a sorozat végéhez. A régi ellenségből lett testőrök pedig úgy tűnik, kezdenek behódolni a sidhe hercegnőnek, ami nekem nagyon bejön.

Igazán szeretem ezt a kötetet, abszolút kedvenc.

5 pont

A sorozat további kötetei:
1. Árnyak csókja tovább
2. Az alkony ölelése tovább
3. A holdfény csábítása tovább
5. Misztrál csókja tovább
6. Fagyos érintés tovább

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...