2011. márc. 7.

Újra Anita Blake



Tiszta szégyen és gyalázat, hogy nem tudom hányszor hoztam fel itt a blogban, hogy a kedvenc sorozatom Hamilton Anita Blake vámpírvadász sorozata és még rendes bejegyzések sincsenek a kötetekről. Ami van az meg lényegében elmehet tartalomleírásnak. Mentségemre legyen mondva, azok még nagyon korai írások. Nem voltam még ennyire gyakorlott, mint most.  :P
Az még plusz poén, hogy az első két kötet kivételével mindegyiket csak egyszer olvastam. Vagy ilyeneket ne is valljak be?

Szóval két éve épp valamikor márciusban kezdtem el falni a könyveket. Nagyjából négy és fél hónap kellett, hogy magamévá tegyem a szereplőket és szőröstől-bőröstől megzabáljam minden szavukat. A leghosszabb kihagyás két kötet között két hét volt, szerintem valamire nagyon tanulhattam, hogy ilyen hosszú idő kimaradt.

Tehát úgy döntöttem ideje lesz, úgymond évfordulóhoz érve újra elővennem a sorozatot, tisztes postokat írni róluk, és kigyűjteni az összes sziporkázó idézetet. 

Mivel rengeteg könyv jelenik meg havonta, és még százszor több könyv vár rám a könyvtárban, így nem tűztem ki célul, hogy egyhuzamban, megszakítás nélkül teljesítem az újraolvasást, mert az szerintem eleve esélytelen lenne, de március hónapra legalább két kötet bekerül. Mivel az elsőket nem is olyan rég olvastam, így A kárhozottak cirkuszával kezdek.

Elvakult rajongóként rossz szó nem hiszem, hogy elhagyja a szám, szeretem a könyvek minden során. Nincs bennem csalódás, ahogy a történések, szereplők alakultak. Sőt jobban élvezem a magánéleti zűröket, a sok szexet, mint magukat a nyomozásokat. 
Engem egyszerűen Anita jelleme, és maguk a felsorakoztatott szereplők élete, fejlődése vonz. Jól érzem magam közöttük, így érhető, hogy minden apró esemény is érdekel, ami róluk szól. 

Szinte látom magam előtt, ahogy a postok fognak változni, ahogy áttérek a szereplők és a róluk alkotott véleményem ismertetésére és a tartalom háttérbe fog szorulni. De majd igyekszem nem túlzásba vinni az áradozást és az idézetek sorát is próbálom nem csak a legjobbakra szorítani.

Még a kezdetek kezdetén, az első bejegyzések egyikében írtam egy összefoglalót a sorozatról. Egy kis kedvcsinálót. Ha valakit érdekel itt megtalálja.

Tudom, hogy ez nem egy új sorozat, már szinte mindenkinek meg van róla a maga véleménye, mert ismerjük  be Anita Blake aztán megosztja az embereket. Szerintem a legtöbb kritika róla negatív, hogy mekkora csalódás lett nekik a sorozat, ha a kezdetek kezdetén még szerették. 
Én merem vállalni, hogy mindennel együtt szeretem még mindig és nagy élvezetet nyújt az olvasása. Így nem is a népszerűsítés miatt, inkább a magam kedvére akarok írni róluk.

1 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretem ezt a sorozatot, igaz a vége felé vannak dolgok amik a nem gyerebe kategóriába esnek de össz-vissz szeretem az egészet.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...