2013. jan. 26.

Sorozat Szombat (18)

Nalini Singh - Angyali vadász
Guild Hunter

Egmont kiadó
440 oldal
3999 Ft
Angyalárny
5. kötet
Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze.
De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben.

A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja… könnyen lehet, hogy a halálba.

Megjelenés:
Napok kérdése, mivel a hivatalos megjelenést JANUÁR 30-ra ígérte a kiadó.

A borító: 5/5
Tökéletesen illik a sorozat közé, ami már eleve remek borítókkal indult.

Érdeklődési indexem:  5/5
Abszolút kedvenc sorozatról van szó, és cseppet sem bánom, hogy nem a sorozatindító párosnak, Elenának és Raphaelnek jut a főszerep. Dmitri már bizonyított, hogy főszereplésük nélkül is lehet jó egy kötet, Jason pedig olyan rejtélyes, tehát igazán várós könyv.

A sorozatról

Műfaj: urban fantasy

Főhősnőnk Elena Deveraux, vámpírvadászként éli életét, legújabb megbízója pedig nem más, mint New York uralkodó arkangyala, Raphael, aki a világot maguk között felosztó Tizek Tanácsának egyik tagja. Nem csak a munka különleges és veszélyes, de a lánynak meg küzdenie az éledező tűzzel. Elenát és Raphaelt, az "új álompárt" az első  nyomozás összehozza, a második új lehetőségeket teremt számukra, a harmadikban eggyé érnek, a lány pedig egyre szorosabb kapcsolatba kerül az angyalok világával.

Nalini benne van a top erotikus szerzőim között. Rendkívül hangulatos, vibráló történeteket tud írni, úgy, hogy közben nem rakja tele az oldalakat szexszel. Beszélnek róla, akarják, de csak húzzák és húzzák. Nekem pedig ez a felállás az egyik kedvencem. A történetek java része New Yorkban játszódik, amitől rendkívül modern világot látok a képzeletemben. Az Arkangyaltoronnyal, a pelyhes csodaszép szárnyakkal és néhány további megoldással igen látványos jelenetek íródtak, a képek a fejemben pedig gyakran filmszerűen peregnek. Ha a nyomozás nem is a legmozgalmasabb, mégis történetet ad a szerelmi évődés mellé, és gonoszból mindig lesz újabb jelentkező.

Nemcsak Raphael karaktere remek, de az őt védő Hetek tagjai is egyre több információt fednek fel magukról, amiktől változatos és érdekes szereplők lesznek. A harmadik kötet után pedig az írónő végre elkezdte sorra venni őket, Dmitri után most Jason kapott (teljes) történetet. Galen novellája után így már két angyal és egy vámpír lett kipipálva a Hetek közül. Ha emlékeim nem csalnak, akkor a folytatás újból Elena és Raphael körül forog majd, de idővel sorra kerülnek a többiek is.

A sorozat kötetei:
  1. Angels' Blood (2009) - Angyalvér (2010)
    Elena & Raphael
  2. Archangel's Kiss (2010) - Angyalcsók (2011)
    Elena & Raphael
  3. Archangel's Consort (2011) - Angyaltánc (2011)
    Elena & Raphael
  4. Archangel's Blade (2011) - Angyalkard (2012)
    Honor & Dmitri
  5. Archangel's Storm (2012) - Angyalárny (2013)
    Mahiya hercegnő & Jason


    Angels' Flight (2012) - Angyali szárnyalás (2012) antológia
    Ashwini & Janvier, Sara & Deacon, Nimra és Noel, Jessamy & Galen rövid története.

    A sötétség angyalai könyvben is megtalálható Nimra és Noel története, az Angyal és farkasa.

Az írónő honlapja itt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...