2012. szept. 12.

Hírszerda

Esküszöm, hogy csak rövid időre ültem le a gép elé pihenésképp, hiszen már napok óta a konyha ráncba szedése a harci feladat itthon, de annyi jó dolgot olvastam, főleg a facebookon, hogy nem tarthatom magamban. Így tehát, ha már a kétheti rendszer megszakadt,

jöjjön most egy kis Azt hallottam...

A Cor Leonis a múlt héten még kevésbé jó hírekkel szolgált, hiszen némi csúszás következett be a Moning és a Nevada Barr könyvekben, azaz a várttól eltérően az Ördögkatlan csak szeptember 17-én, a Tündérkrónikák befejező kötete, az Új nap virrad pedig szeptember végére várható. Az első fejezetbe pedig már bele is lehet olvasni.

Azonban ma újból sokaknak okoztak boldogságot, hiszen bejelentették, hogy a Kelly kiadótól egy újabb szerzőt, egy újabb megkezdett sorozatot kaparintottak meg. Tehát Karen Marie Moning után, Karen Chance is a Cor Leonis kiadóhoz vándorolt,

így pedig a megkezdett Cassandra Palmer sorozat már biztos, hogy folytatódni fog.


 A jelenleg öt kötettel rendelkező sorozatból a Kelly kiadó hármat jelentetett meg, és az Átölel az éjszaka után vált kérdésessé a sorsa. Jómagam is a történetek olvasói közé tartozom, bár nem mondom, hogy teljes bedobással rajongok a sorozatért, hiszen hullámzónak érzem a köteteket, viszont Vágási Emőke említette a napokban egy interjúban, hogy a kiadó valami egyedit, valami különlegeset keres a választott könyveiben, történések, karakterek vagy világfelépítés terén és azt mondhatom, hogy ugyan Cassie Palmer világa nem is olyan egyedi, mint egy Tündérkrónikák, azonban karakterekben és időutazásban mindenképpen jeleskedik, és talán az általam olvasott egyik legakciódúsabb sorozat, ami egyben előny, de hátrány is lehet, hiszen hozzá kell szokni a rohanáshoz, ez tény.

Jómagam a második kötetben a következőket írtam: 
"Mit mondjak Karen Chance-nek van egy sajátos stílusa, mondhatni mindent szeret halmozni. Az akciót, a természetfeletti lényeket, az ismert személyeket. A folytatás semmit sem változott az előző részekhez képest, de azt kell mondjam, jobban tetszett. Ehhez gondolom hozzájárul, hogy egyáltalán nem zavar ha telezsúfolnak egy könyvet számtalan fajta lénnyel, ahol akad köztük a történelem számos híres alakja. Akció akciót követ, pihenni nem lehet és az írónő fantáziája pedig csak szárnyal."

Nem köteleztem el magam sem a Team Mircea, sem a Team Pritkin tagjaként, mert nagyjából fej-fej mellett haladnak. Mircea már az első kötet óta menetel, Pritkin pedig csak a harmadik kötetben hozta fel magát. Mindenesetre én várom a jövő évet, hogy jöjjön a folytatás. 
A kötetekről a blogban itt olvashatsz, a kiadónál pedig várnak még fontos információk.


A Könyvmolyképző fellebbentette a fátylat az új magyar szerzőiről, idén ősszel már találkozhatunk is néhányuk történetével. Én úgy látom, nem lesz nehéz találnom magamnak olvasnivalót közülük. A teljes listát itt találjátok, az idei három név pedig a következő:
  • "Helena Silence: Enigma – egy sajátos képességekkel bíró magányos lány a nagybátyjához kerül, és innen kezdve szerelemben és kalandokban bővelkedik az élete. (Vörös pöttyös sorozat) Blog.
  • On Sai: Calderon avagy hullajelölt kerestetik – egy álruhás nemes munkát vállal egy űrcirkálón, majd a saját egyedi módján megpróbálja megmenteni a legénységet és a csinos japán lányt.  (Arany pöttyös sorozat) Blog.
  • Zakály Viktória: Szívritmuszavar – öt nap, mely megváltoztatja két fiatal életét, gyönyörű szerelmi történet a vágyról és sorsról (Arany Pöttyös sorozat) Blog később."


Mindig megfogadom, hogy Ulpius híreket nem közlök, mert mindig betesznek nekem és sosem tartják be az ígéreteiket, de most váltig állítják, hogy még a héten megjelenik a Cat & Bones spin-off sorozatának első kötete, Az első vércsepp, azaz Denise és Spáde története. Két napjuk van rá, tehát hamar megtudjuk, hogy csak átverés áldozatai lettünk-e. Mindenesetre meglepetésként pottyanhat ölünkbe a kötet, hiszen eddig semmi hír nem volt róla.
Éjszaka a halandók nem érezhetik magukat biztonságban. Denise MacGregor jól tudja ezt, hiszen a legjobb barátnője a félvámpír Cat Crawfield, és a nő már többet vesztett, mint amit egy átlagember elviselni képes. A családja múltját titkok övezik, és egy démon már prédának jelölte ki Denise-t. Ám a túlélése most egy halhatatlantól függ, aki viszont csak arra vágyik, hogy megízlelje a nőt.
Ez a halhatatlan pedig nem más, mint Bones barátja, Spádé, az erős, titokzatos vámpír, aki évszázadok óta bolyong a földön, és most védelmeznie kell a veszélyben lévő csábos halandót még azon az áron is, ha ezzel meg kell tagadnia önnön mivoltát. Bármennyire vágyik is Denise-re, Spádé tudja, le kell győznie sóvárgását, hogy együtt szállhassanak szembe a lidércnyomással.
Máskülönben, amint lehull az első vércsepp, mindketten elvesztek…

Ma néhány szeptemberi megjelenésre is felfigyeltem, és közülük legjobban a Jaffa kiadó könyve keltette fel az érdeklődésem, pedig még egy Jilly Cooper könyvet sem olvastam, csak a várólistám gazdagítja néhány. A borító már most is tetszik, a fülszöveg alapján is nekem való, bár kissé megdöbbent a 792 oldal. Majd meglátjuk, megjelenés elvileg még a héten.
Janna Curtis szexis, vagány, intelligens, és mélységesen hisz benne, hogy minden gyereknek joga van a lehető legszínvonalasabb oktatáshoz. Ezért is vállalja el egy angol vidéki kisváros anyagi és erkölcsi csőd szélén álló középiskolájának igazgatói állását, új esélyt kínálva azoknak a kallódó diákoknak, akiknek a sorsa rajta kívül nem sok embert érdekel. Hengist Brett-Taylor jóképű, okos, arrogáns... Meggyőződése, hogy ha megfizetik, a gazdag szülők gyerekeinek joguk van kiváló oktatáshoz, nyelvórákhoz, lovagláshoz és úszómedencés tornacsarnokhoz. Ezért is irányítja közmegelégedésre a Bagley Hallt, a kisváros exkluzív magániskoláját, ahol vagyonos családok elkényeztetett csemetéi keserítik meg tanáraik életét. A két ellentétes világot képviselő Janna és Hengist ellenállhatatlanul vonzódnak egymáshoz - ugyanakkor rendkívül idegesítőnek találják a másikat. Ám ha meg akarják menteni az iskoláikat, össze kell fogniuk. Miközben egymásra találnak a szenvedélyben, a két iskolából is mind több diák fedezi fel egymást, és azt, hogy különbözni legalább olyan izgató, mint hasonlítani! 
 

Érdemes az Agave kiadó webshopjába is benézni, mert az új megjelenéseket 35% lehet előrendelni és a hónapban a 30% a kedvezmény jár minden más könyvükre.

És az előrendelési kedvezményeknek nincs vége, mert a Fumax is szeretné csábítani az olvasókat, hogy vásárolják meg a Nem vagyok sorozatgyilkos c. szeptember végén megjelenő könyvüket. Közel 38% kedvezményt nyújtanak előrendelés esetén és még meg is engedik, hogy beleolvassunk a könyvbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...