2012. jún. 10.

Lisa Kleypas - Légy az őrangyalom

Ulpius-ház, 2009
447 oldal
2999 Ft
Bow Street-i nyomozók 1.

Ez a könyv aztán nem újdonság, már néhány éve kikerült a piacra, de ha már újraolvastam a történetet, gondoltam írók róla néhány sort.
Kezdhetném, mondjuk azzal, hogy Lisa Kleypas első könyvével lekenyerezett, roppantmód élveztem a Lady Sophia szeretője olvasását, és megjegyeztem magamnak, hogy figyeljek oda az írónő későbbi műveire is. Akkor még nem tudtam, hogy az általam olvasott könyv egy trilógia része, furcsa mód a második kötet, de amikor megjelent a Légy az őrangyalom, - mint elvben sorozatindító - már nem is érdekelt, hogy az Ulpius így belenyúlt a sorrendbe és az meg már pláne nem, hogy egy bögyös nőt tett a borítóra.

A történet:
Egy gyilkossági kísérletet követően gyönyörű fiatal nőt fognak ki a jéghideg Temzéből. Csodával határos módon életben marad, bár minden emlékét elveszíti. Ő Vivien Duvall, London legexkluzívabb kurtizánja. Az eset felderítését a legendás nyomozóra, Grant Morganra bízzák, aki azonnal házába fogadja a zavarodott Vivient. A szerelmet hírből sem ismerő Grant személyes bosszúra készül a rossz hírét keltő kurtizán ellen, miközben látszólag London legfelsőbb köreiben nyomoz a tettes után. Idővel azonban a bosszú szenvedélybe, az érzéki vágy szerelembe csap át, miközben Vivien feltáruló múltja is meglepő fordulatokat tartogat… „”

Gondolatok:
A történetet túlzás lenne kriminek nevezni, a romantikus krimivel is csínján bánnék, mert ez leginkább egy egyszerű romantikus történet, ahol azért halálra izgulni nem fogjuk magunkat. Bár a fülszöveg meglepő fordulatokat emleget, a rutinosabb olvasót nem fogja az orránál fogva vezetni, - főleg akkor nem, ha előtte volt szerencséje Ross Cannon és Sophia történetéhez -, se meglepni, de ettől független kellemes kikapcsolódásban lehet része. 
Számomra a szereplők szerethetők voltak. Nem éreztem késztetést gúnyolódni az emlékezetvesztés tényén sem, amely többeket a brazil szappanoperákra emlékeztetett, hiszen akár vicces is lehet egy tehetségét gyakorolni képtelen kurtizán, csakhogy a "meglepetés" jelentősen tompította a helyzet élét, és más irányba terelte a dolgokat, mint amit én hoztam volna ki belőle. Na de sebaj.
Grant Morgan a jóformán munkamániás, távolságtartó kőszikla elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol az ő szívét is meg kell lágyítani, érzelmekkel, vágyakkal megtölteni és ágyba csábítani. Bár ő mászik aztán magától is, hiszen minden gondolata Vivien körül forog. Tehát a vörös hajú, apró teremtés tökéletesen megfelel a feladatra. Ráadásul ki ne találna szimpatikusnak egy hatalmas könyvtárral rendelkező, olvasni szerető nyomozót.

Kleypas azok közé az írónők közé tartozik, aki erőszeretettel használja az erotikát, de nem töménytelen mennyiségben és nekem ez az elegy is tökéletesen megfelel, nincs mindig szükségem egy Ward könyvre, de egy történelmi romantikusnál mégis kicsit szemléletesebb, mind tettben, mind gondolatban.

Összegezve tehát olvasmányos, könnyed kikapcsolódást nyújtó történet, a kedvenceim között a helye, ahogy a legtöbb Kleypas műnek.

5 pont

Bow Street-i nyomozók
  1. Légy az őrangyalom
  2. Lady Sophia szeretője
  3. Mindenem a tiéd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...