2012. jún. 10.

Azt hallottam... (12)

General Press kiadó
Brenda Joyce - Halálos... sorozat


Mikor végre nagy kő esett le a szívemről, hogy biztos kezekben van a Moning sorozat folytatása, sőt mi több, már meg is jelent a negyedik kötet, elkezdhetek sopánkodni egy másik sorozatom miatt.
Először Elhaym karcában olvastam a nagy hírt, majd magam is megtaláltam elsunnyogva a kiadó fb oldalán a kommentek között.

"Sajnos Brenda Joyce Halálos illúzió című kötete nem fog megjelenni, és a sorozat többi része sem..."

A komment folytatásában még megosztották velünk, hogy rajtuk kívülálló okok miatt következik be a sorozat törése, hiszen külföldön Brenda Joyce könyvei új jogtulajdonoshoz kerültek, mégpedig a Harlequin kiadóhoz, aki nem a General Pressnek, hanem a magyarországi Harlequin fiókjának adná a jogokat. Nekik azonban nem kell. 
Hogy honnan tudom? Néhány rajongó már billentyűt ragadt, hogy megérdeklődje, tervezik-e Brenda Joyce Váltságdíj c. könyve után kiadni a Halálos sorozat soron következő 7. kötet, melyre egy egyszerű nem tervezik volt a válasz. Persze, ha változna a helyzet, arról értesítenek, de azért bizakodásra nem adtak okot.

Amennyiben hihetek a General Pressnek és ők szeretnék folytatni a sorozat kiadását, akkor nem értem miért nem kaphatnák meg a jogokat, főleg úgy, hogy már 6 kötet napvilágot látott és jelen pillanatban csupán három kötet vár megjelenésre és szemmel láthatólag a Harlequin nem kíván foglalkozni a sorozattal. Ezzel egyszerűen bennünket szívatnak, teljesen ésszerűtlenül. Felháborító.

Kíváncsi leszek, hogy a olvasók, rajongók ebben az esetben valamilyen eredményt el fognak-e érni, ha összefognak.Athenaeum kiadó
Rachel Gibson - Hokisok sorozat


Egy újabb rossz hír...
Két év alatt két Rachel Gibson könyvet tudott magából kicsikarni a kiadó. A Jégbe zárt szívek tavaly elnyerte az olvasók szavazatai alapján az 2010-es év legjobb könyve díjat a kiadó könyvei közül, és ennek jutalmául őszre megérkezett a sorozat második kötete, a Jane vékony jégen táncol. A tapasztalat tehát azt mutatná, hogy idén őszre várhatjuk a harmadikat... DE NEM JÖN.

Egy olvasó kérdezett rá a dologra, és kapta válaszként, hogy TAVASZRA várhatjuk az új Gibson könyvet,  pikantéria pedig még az - ha jól értelmeztem a leírtakat -, hogy nem teljesen biztos, hogy a harmadik kötet érkezik. Kérdezem akkor, hogy egy újabb sorozat lesz félbehagyva? Vagy kétévente jönnek a kötetek, ha más sorozatba kezd a kiadó?
Persze ezek másodkézből szerzet információk, amik útközben, vagy az én fejemben torzulhattak, de abban biztosak lehetünk, hogy a várakozási idő már most majdnem egy teljes év, de ebből legalább másfél lesz. 
 

Várható megjelenések

Gabo kiadó
Viking trilógia 3.
06.18.
Egmont kiadó
07.30.A heti termés, avagy már kapható

Felesleges kilistázni, hiszen az elmúlt hetek a könyvhétről szóltak, ahol a már beharangozott könyvek kaphatók a helyszínen, de szinte kivétel nélkül online is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...