2012. jún. 10.

Azt hallottam... (12)

General Press kiadó
Brenda Joyce - Halálos... sorozat


Mikor végre nagy kő esett le a szívemről, hogy biztos kezekben van a Moning sorozat folytatása, sőt mi több, már meg is jelent a negyedik kötet, elkezdhetek sopánkodni egy másik sorozatom miatt.
Először Elhaym karcában olvastam a nagy hírt, majd magam is megtaláltam elsunnyogva a kiadó fb oldalán a kommentek között.

"Sajnos Brenda Joyce Halálos illúzió című kötete nem fog megjelenni, és a sorozat többi része sem..."

A komment folytatásában még megosztották velünk, hogy rajtuk kívülálló okok miatt következik be a sorozat törése, hiszen külföldön Brenda Joyce könyvei új jogtulajdonoshoz kerültek, mégpedig a Harlequin kiadóhoz, aki nem a General Pressnek, hanem a magyarországi Harlequin fiókjának adná a jogokat. Nekik azonban nem kell. 
Hogy honnan tudom? Néhány rajongó már billentyűt ragadt, hogy megérdeklődje, tervezik-e Brenda Joyce Váltságdíj c. könyve után kiadni a Halálos sorozat soron következő 7. kötet, melyre egy egyszerű nem tervezik volt a válasz. Persze, ha változna a helyzet, arról értesítenek, de azért bizakodásra nem adtak okot.

Amennyiben hihetek a General Pressnek és ők szeretnék folytatni a sorozat kiadását, akkor nem értem miért nem kaphatnák meg a jogokat, főleg úgy, hogy már 6 kötet napvilágot látott és jelen pillanatban csupán három kötet vár megjelenésre és szemmel láthatólag a Harlequin nem kíván foglalkozni a sorozattal. Ezzel egyszerűen bennünket szívatnak, teljesen ésszerűtlenül. Felháborító.

Kíváncsi leszek, hogy a olvasók, rajongók ebben az esetben valamilyen eredményt el fognak-e érni, ha összefognak.



Athenaeum kiadó
Rachel Gibson - Hokisok sorozat


Egy újabb rossz hír...
Két év alatt két Rachel Gibson könyvet tudott magából kicsikarni a kiadó. A Jégbe zárt szívek tavaly elnyerte az olvasók szavazatai alapján az 2010-es év legjobb könyve díjat a kiadó könyvei közül, és ennek jutalmául őszre megérkezett a sorozat második kötete, a Jane vékony jégen táncol. A tapasztalat tehát azt mutatná, hogy idén őszre várhatjuk a harmadikat... DE NEM JÖN.

Egy olvasó kérdezett rá a dologra, és kapta válaszként, hogy TAVASZRA várhatjuk az új Gibson könyvet,  pikantéria pedig még az - ha jól értelmeztem a leírtakat -, hogy nem teljesen biztos, hogy a harmadik kötet érkezik. Kérdezem akkor, hogy egy újabb sorozat lesz félbehagyva? Vagy kétévente jönnek a kötetek, ha más sorozatba kezd a kiadó?
Persze ezek másodkézből szerzet információk, amik útközben, vagy az én fejemben torzulhattak, de abban biztosak lehetünk, hogy a várakozási idő már most majdnem egy teljes év, de ebből legalább másfél lesz. 
 

Várható megjelenések

Gabo kiadó
Viking trilógia 3.
06.18.
Egmont kiadó
07.30.























A heti termés, avagy már kapható

Felesleges kilistázni, hiszen az elmúlt hetek a könyvhétről szóltak, ahol a már beharangozott könyvek kaphatók a helyszínen, de szinte kivétel nélkül online is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...