2012. jún. 27.

Jeaniene Frost - First Drop of Crimson

Night Huntress World 1.

Nem bírtam tovább, nem volt türelmem tovább várni az Ulpius-ház kiadóra, hogy kegyeskedjenek boldogítani engem egy újabb Frost könyvvel, így a kezembe vettem az irányítást.
Spade már az első kötettől jelen van a vámpírvadász páros történeteiben, mindig bizonyította hűségét, barátságát és egyre jobban beférkőzhetett a rajongók kegyeibe is, így azt mondom, megérdemelte, hogy ő nyissa a sort a spin-off sorozat(ok)ban, ahol immár főszerepben tündökölnek az eddig csak segítő kezet nyújtó barátok.

A történet:
Denise MacGregor, Cat legjobb barátnője, férje halálát követően úgy döntött, hogy távol akar maradni a természetfeletti világtól. Azonban gyászát és magányát megzavarja egy démon, aki az ajtaján kopogtat és „visszautasíthatatlan ajánlatot” tesz. Denise-nek meg kell találnia egy elveszett ősét a vámpírok között, vagy halál vár rá és családjára. Segítségért pedig csak Spadehoz fordulhat. Mindketten emlékeznek még az első szikrázó pillantásra, és elhatározásuk, szabályaik csak ideig-óráig tarthatják távol őket egymástól, miközben egyre nagyobb veszélybe keverednek.

Gondolatok:
Frostnak nem volt nehéz dolga remek történetet írni Bonesék nélkül is, hiszen a barátok, szövetségesek folyamatosan jelen voltak az eddigi kötetekben, és megmutatták, hogy ők is elég egyedi karaktereket egy saját regényhez. Az eredeti páros azért nem tűnt el, csupán csak háttérerősítésként jelent meg a szükség órájában, ettől mégsem érződött a sztori kevesebbnek. Teljesen kielégített az elegáns báró és a halandóságától ideiglenesen megfosztott lány harca a démonnal és természetesen egymással.

Mondhatjuk, hogy aktuális párosunk tagjai, két – szerelemben - megtört lélek. Denise életében bekövetkező szomorú eseményeknek magunk is szemtanúi voltunk, láttuk férjét meghalni, hallottuk Randy utolsó szavait. Spade – ha emlékeim nem csalnak - eddig őrizte titkát, csupán azt tudhattuk, hogy kerüli a halandókkal való kapcsolatot, érzelmeket, ami érthető is, hisz egy szeretett nőt már eltemetett. Egy év vagy száz, gyász és bűntudat esetén nem számít, de most a közös út alatt lehetőség adódik, hogy megbocsássanak maguknak és újra igaz szerelembe essenek. Lassan adják meg magukat, küzdenek az elvek és érzések ellen, viszont van az a pont, amikor már ők is tudják, hogy a tagadás felesleges.

Maga a sztori nem túl pörgős, a nyomozás, kutakodás kissé lassú, de mindig bebizonyosodik, hogy jó taktikai érzékkel vannak a szereplők megáldva, bár Denise néha megy a saját feje után, amit lehet, nem kellene, de én megbocsátom neki.
Jóleső frissítés volt ez a kis démonológia is, így a vámpírok, ghoulok, szellemek, némi fekete mágia mellett nem mondhatjuk, hogy Frost ugyanazt szajkózná.

Spade és Denise mögött most Ian mondható jelentősebb szereplőnek, hiszen Caték és Mencheres szerepe alig említhető, bár kissé vicces volt látni Bonest, mint párkapcsolati tanácsokat adó jóbarátot.
Tehát Ian… a Karó és sírhant óta barátkozom vele, többször megnevetetett, de eddig a könyvig nem mondtam volna, hogy különösebben csípem a fazont, pedig tudom, hogy kötözködőse ellenére egy hűséges barát. Most viszont azt hiszem őt is a szívembe zártam, mert dilis és humoros, már várom, hogy az ő fejét is bekösse valaki.
Sajnos Vlad nem emelte a kötet fényét, személy szerint nekem hiányzott, hiszen Bones mellett még mindig ő a nagy kedvencem. Na de sebaj, Frost akkor sem okozott csalódást.

4,5 pont 

A sorozat kötetei:
1. First Drop Of Crimson

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...