2012. ápr. 21.

Sorozat Szombat (5)

Ally Condie - Matched trilógia

2. kötet
Ciceró Könystúdió
Könyvfesztivál
MEGJELENT
2990 FT

A TÁRSASALOM HATÁRAIN KÍVÜL MÁS TÖRVÉNYEK URALKODNAK

A bizonytalan jövővel dacolva Cassia elindul, hogy felkutassa Kyt, akire biztos halál vár a Külső Tartományokban zajló háborúban. Hamarosan kiderül, hogy a fiú megszökött a katonai táborból, és a fenséges, de veszélyes kanyonokban talált menedéket. A vadregényes határvidéken teljesen más az élet, ráadásul úgy tűnik, minta lázadás szerveződne a Társadalom ellen. Bár Cassia mindent feláldoz azért, hogy együtt lehessen Kyjal, Xander most is képes meglepetéseket okozni, és a maga javára fordítani a játszmát.
A Matched trilógia várva várt következő részében Cassiát és Kyt a Társadalom peremvidékére veti a sors. Váratlan események, találkozások és összefonódások teszik minden eddiginél tekervényesebbé útjukat. A történetet Cassia és Ky felváltva mesélik el, egyes szám első személyben.

Megjelenés: 
Tulajdonképpen már arról számolhatok be, hogy megjelent. Információim szerint a jelen pillanatban is zajló Könyvfesztiválon is kapható (gondolom e jeles alkalomra időzítették a megjelenést), és már láttam néhány nagyobb online áruházban is.

A borító: 5/5 
Valljuk be, nem csak a könyv híre vonzotta az első kötet olvasóit, hanem az egyszerű, de annál szebbre sikerült borító is, amit a magyar kiadó is méltónak talált. Bár szerintem az olvasók puffogtak volna, ha változtatást  merészeltek volna eszközölni. A folytatásban is megmaradt a lényegretörő utalás, de zöld színt a kék váltotta fel. Nekem nagyon tetszik. 

Érdeklődési indexem: 3/5
Még csak most volt szerencsém az első részhez, aminek olvasása nem eredményezte, hogy csillogó szemmel rajongjak érte. Nem fogok a folytatás után futni, viszont mindenképpen érdekel, de bőven lesz türelmem kivárni, hogy valamilyen módon a kezeim közé kaparintsam. Majd egyszer.

A sorozatról


Műfaj: ifjúsági, disztópikus

A trilógia kötetei:
  1. Matched (2010) - Egymáshoz rendelve (2011)
  2. Crossed (2011) - Összefonódva (2012)
  3. Reached (2012) - külföldi megjelenés: november



Hasonló rovatok a nyves blogok oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...