2011. júl. 21.

Lisa Kleypas - Mindenem a tiéd

Bow Street 3. 

Az Ulpius nem kapkodta el, hogy kiadja Lisa Kleypas Bow Street sorozatának harmadik kötetét. Sőt én sem kapkodtam el, hogy írjak az előzőekről, így szégyen, de a sorozat köteteiről nem tudok egy bejegyzést se felmutatni, pedig az írónő művei a kedvenceim között vannak.
Tehát két év várakozás után megmutatta magát nekünk a hírhedt Nick Gentry is, aki sokak érdeklődését felkelthette a Lady Sophia szeretőjében, ahol is megtudtuk, hogy a hírhedt bűnöző, bandavezér, az utca gyermeke igen is kék vérrel rendelkezik és a vikomti címért is nyújthatná a markát, ha akarná. Ross Cannon pedig ultimátumot ad, vagy halott lesz vagy detektív. Gondolom nem kérdés, hogy mi lett a válasz. A történetünk pedig ott tart, hogy Nick 3 éve nyomozó, nem is akármilyen eredménnyel.

Egy magánmegbízás során feladatul kapja, hogy találja meg Charlotte Howardot, aki a magániskolából szökött meg, és két éve menekül egy nála jóval idősebb férfi, a vőlegényjelölt elöl, akit teljes hatalommal ruháztak fel a szülők, hogy a lányuk életét birtokolja. Röviden pénzért, a luxusért eladták a lányt. Nicknek nem okoz gondot a nő megtalálása, de a bátor fruskának ellenállni már annál inkább. Hogy megmentse a lányt feleségül veszi, és sosem gondolta volna, hogy ezzel élete legjobb döntését hozza meg. De fokozatosan nyilvánvalóvá válik, hogy Lottie élete párja, aki megérti, aki segít megszabadulni lelkét nyomasztó bűntudattól, és akinek megtaníthatja a szexualitás magasfokú művészetét, hisz a vágya iránta lankadatlan. A szerelmeseinknek azonban külön-külön is meg kell küzdeniük a saját démonaikkal, családjukkal, az eléjük állított problémákkal.
Nick Gentry teljes mértékben meglepett. A képzeletemben eddig egy pimasz, rendkívül magabiztos, a veszélynek élő, bűnözőlélekkel megáldott nőcsábász képe lebegett. Erre már az első fejezetben szembesültem, hogy az akkor 24 éves Nick, a vágytól űzve keres fel egy bordélyházat, hogy elveszítse szüzességét és csillapítsa kínjait. Majd egy olyan madam pártfogásába kerül, aki a szexet művészien, magasfokon műveli és megtanítja az ártatlan férfinak, hogyan is élvezze ki a test gyönyöreit.
Mit mondjak, én itt szó szerint ledöbbentem. Majd ledöbbentem azon, hogy a Lottie-val való találkozás előtt egyedül e nőszeméllyel tartott fenn ilyen jellegű kapcsolatot. Majd egyre jobban feltárult előttem, hogy Nick lelkét mennyi minden nyomasztja, amiket sokáig nem tár fel előttünk. Többször fél és bizonytalan, menekül maga elöl.
Ez a Nick talán jobban tetszik, mint amit megálmodtam volna magamnak. Nagyon-nagyon szerethetővé vált. Míg az előző kötetben a karakterét izgalmasnak találtam, addig a saját kötetében a sebezhetőségével, az álcája alatt megbúvó bizonytalanságával fogott meg.

Lottie egy rendkívül szerethető, cseppet sem idegesítő, bátor nő. Valahogy az elejétől fogva a kapcsolatuk olyan illő volt. Olyan volt, mintha az első pillanatban meglett volna az összhang közöttük, mint ha régi házasok lettek volna.

Kleypas műveiben azért erőteljesen jelen van az erotika és a szex. Azzal, hogy Nicknek ennyi tudást és tapasztalatot adott a nem feltétlenül hagyományos együttlétekben, kapott az intimitás egy különleges hangulatot is. Nick a szexet igazi hosszantartó élvezetként kezelte, művészien űzte és Lottie-t játszva tanította. Érdekes volt olvasni és látni, hogy mennyi figyelmet fordít a nőre.

Örültem, hogy nem kaptak túl sok szerepet a Howard szülők, mert ők nagyon idegesítettek volna. Őket nehezen nevezném szerető szülőknek, mert amit megengedtek maguknak arra nincs szó. Nem meglepő, hogy a gazdag exvőlegény sem nyugodott bele vereségébe, de nem képezte ez sem jelentős részét a könyvnek, így az igazi szerep tényleg Nick és Lottie kapcsolatának jutott és főleg Nick azon törekvésének, hogy feldolgozza származását, múltját és hogy ki is valójában.

Minden percet megért a könyvre való várakozás, szerencsésre nem kellett csalódnom. Úgy érzem jobbat kaptam, mint vártam, még ha teljesen más hangulatra, szereplőkre is számítottam. Sokkal nyugodtabb, intimebb lett.  Számomra a sorozat legjobbja marad a Lady Sophia szeretője, nem tudom igazából megmondani miért is, de így érzem, viszont Nick határozottan így is kedvenc.

A borítóval viszont nemigen vagyok elégedett. Míg csak az interneten láttam róla képet, egészen tetszett. Viszont élőben kezembe fogni ezt a sötét könyvet, ahol javarészt alig látni valamit… már nem tetszik. Nagyon más árnyalatok vannak a borítón, mint a képen. Viszont azt mondom ennyi még belefér.

5 pont

A sorozat további kötetei:
1. Légy az őranygalom
2. Lady Sophia szeretője

Az írónő másik sorozata:  
Hathaways:
1. Éjfélig vagy enyém tovább

3 megjegyzés:

  1. Borító sajnos nyomdahibás, ezért lett sötét. Ha lesz újabb kiadás annál már jó lesz a kép. Világos kép egyébként tetszik, kár, hogy elrontotta a nyomda. :(

    VálaszTörlés
  2. Erre csak annyit tudok mondani, hogy ULPIUS, még akkor is ha a nyomda hibája. Valahogy velük mindig akad valami probléma. Ez már szinte vicc nekem.

    VálaszTörlés
  3. Igen. Az a baj, hogy kapkodnak és most mindent gyorsan és egyszerre akarnak kiadni. :(

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...