2010. aug. 1.

Lisa Kleypas - Éjfélig vagy enyém

Hathaways Series 1.
Amelia Hathaway - Cam Rohan


Az első fejezetek olvasása után, mikor már kiköltözött a család a Ramsay birtokra, hirtelen olyan érzésem lett, mintha kicsit Jane Austen Büszkeség és balítélet és Louisa May Alcott Kisasszonyok szereplői keverednének és hoznák magukkal a könnyed, magával ragadó hangulatot, a napfényt és ragyogást.
Ami persze így nem is lehetne teljesen igaz.
Itt nincsenek már szülők, nincsenek idegesítő kistestvérek, mint pl. számomra Lydia volt a B&B-ben.

Amelia a tyúkanyó, vénkisasszony a maga 26 évével és gondoskodik a család sorsáról. Leo a legidősebb és egyetlen férfi a családban, de a szerelem és menyasszonya halála már szinte őt is vég felé sodorta. Nemtörödöm, hűvös, rideg. Win egy kedves, odaadó, de beteges gyönyörű ifjú hölgy. Poppy egy 19 éves kedves lány. Beatrix pedig egy állatimádó, kicsit kleptomán, de szerethető csitri.
Ők a Hathaway család, akik nem igazi nemesek, kevésbé ismerik az etikettek az elit világ szabályait és nem is igazán akarnak igazodni hozzájuk. Egy mindig vidám, összetartó, szerethető család.

A történet ott kezdődik, hogy Amelia és Merripen Leot keresik, akit magába szippantott a Londoni élet. Keresés közben találkoznak Cam Rohannel egy játékklub vezetőjével. Rohan egy roma férfi... félig ír, félig roma, így nem tartozik sehová a hagyományok szerint. Kölcsönös vonzódás alakul ki, de egy lopott csókocska után, úgy gondolják örökre elválnak útjaik. Egészen addig míg Amelire egy férfi vetődik, megvédvén a lányt egy kis rakétafellövés hatásaitól. És ki lenne más ez a bátor férfi, mint Cam Rohan. Innentől akarva, akaratlanul mindig összefutnak és a megmentésre szoruló lány mindig meg lesz mentve.

Cam származása révén a történetet átszövi egy kis roma kultúra, légkör, hagyomány és legendák. A Pooka, mint mítikus ír lény (fekete ló), amiről különböző legendák keringenek megjelenik Cam és Merripen tetoválásaként. Így további rejtélyek megoldására sarkalva a szereplőket.
Nagyon tetszett még, mikor Cam csodaszép fekete lova megjelenik az éjszakába, hogy elvigye a szerelmeseket az első közös éjszaka helyszínére.

A szerencsétlen családot tragédiák, balesetek sora éri. Megjelenik Amelia exszerelme, aki adja az úriembert mégis hátsó szándékkal közeledik. Ezáltal egy kis rejtély, kincsvadászat és szellemesdi is lezajlik, de minden jóra fordul a végére.
Hosszadalmas és sokszori lánykérés (roma hagyomány szerint) után a Hathaway család élete lassan kezdhet nyugodtabb mederben folyni.

Cam egy roma csávóhoz méltón nagyon birtokló, és féltékeny természet, de rendkívüli szerető Amelia számára. Szerencseátka (ami szerintem igen kacagtató, míg Cam állandóan bosszankodik miatta) pedig egyenesen jól jön a család számára.

Kedvenc jeleneteim közé tartoznak a Merripen és Win, azaz a következő kötet főszereplői között lezajló jelenetek.
Merripen még kisfiúként került a családhoz. A folyóparton találtak rá a sérült roma gyerekre a Hathawayek. Befogadták és most már a családhoz tartozik. Mindenki testvérként szereti és ő is hasonlóan érez. Kivéve Win, a törékeny lányka iránt. Titokban szerelmes a lányba, de csak óvón távolról figyeli a lány minden mozdulatát, mit sem sejtve, hogy Win is hasonlóan érez.
A tűzvészben megsérült Merripent Win veszi a gondjaiba, ápolja saját kimerültségét figyelmen kívül hagyva. Elcsattan egy gyógyszerektől kábulatban "lopott" csók. Merripen nem akarja, hogy ilyen szerencsétlennek, kiszolgáltatottnak lássák... lássa Win. Legfőképp azt nem, milyen hatással van a testére a lány közelsége. Win pedig egy percre se akarja magára hagyni.
Egyedül a család lánytagjai és Cam van tisztában mindkettőjük érzéseivel és várják a fejleményeket.

Merripent egy rejtély is övezi. Nem beszél családjáról, a múltról, de a közös tetoválás valamilyen kapcsolatot sejtett Cam és a férfi között.

Szóval már nagyon várom, hogy olvashassam a következő kötetet. Szerintem Win és Merripen nagyon is a kedvenceim közé fognak tartozni.

Camet nagyon megszerettem, a roma kultúra szerintem sokat dobott a könyvön. Lisa Kleypas nem hibába tartozik a kedvenc íróim közé. Tetszett, hogy nem voltak idegesítő szereplők, vagy jelenetek.
Amit kicsit sajnálok, hogy Lord St. Vincent és Lord Westcliff párra találását nem olvashattam előtte a Wallflower sorozat jóvoltából, mert így Cam már egy kedves, várva várt ismerősként jelenhetett volna meg számomra.

4,5 pont 

Az írónő tollából:

Bow Street sorozat:
1. Légy az őranygalom (5)
2. Lady Sophia szeretője (5)
3. Mindenem a tiéd tovább

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...