2009. aug. 12.

Könyvsorozatok 1.

Szegény könyvmoly lelkileg feltöltődik egy-egy jó könyv elolvasása közben/után. Anyagilag viszont... Hát szóval drága mulatság a könyvvásárlás. Mert a könyvtárból se lehet mindent megszerezni. Főleg, a nemrég megjelent könyveket. Jól van, oké ott az internet, meg az előnyei, de egy jó könyvet akkor is illik megvenni.

Mostanság ugye vámpírdömping van.... én nagyon is örülök neki. De anyukám és a pénztárcám már kevésbé. Egy könyv még oké, de ha az a könyv egy sorozat része, akkor már szívás van, mert ki az aki abba bírja hagyni. Na én nem.

Szóval összegyűjöttem milyen könyvsorozatok jelentek meg és még fognak megjelenni. A legtöbb, sőt az összes olyan, hogy még nincs is meg az összes magyar könyv.

Tehát:

1. Laurell K. Hamilton - Anita Blake a vámpírvadász

Azért kezdem ezzel, mert igaz én idén bukkantam rá a sorozatra, de már 1993 óta sikeresen gyarapszik. Magyar kiadásban csak 2003 óta. De fordítják, ami jó hír. Igaz nagyon lassan. Eddig 14 magyar kötet jelent meg, a következő jövő nyáron. Ez már kínzás, de kivárom. Személy szerint az egyik kedvencem. Véres, gyilkolászós, kemény erotikus fantasy vámpírokkal, likantrópokkal és még sok más lénnyel, főszerepben Anita Blake, a vámpírvadász.

2. J.R. Ward - Fekete Tőr Testvériség

Na egy másik kedvenc. J.R. Ward az Isten számomra. Rosszat nem tud írni. Eddig 5 magyarul megjelent kötet. Napokon belül jön a 6. Megváltott szerető. Nem győzöm kivárni. Dícséretes, hogy tavaly kezdték a magyar megjelenéseket és már a 6. is meg fog jelenni. Csak így tovább, ráadásul az ár nem változik, viszont a könyvek egyre hosszabbak. Angolul már megjelent a 7. is. A többi még nincs kész, de elvileg 10-11 kötetesre van tervezve. Úgy hallom továbbá, hogy egy másik sorozat írásába is belekezdett. Ha azt is kiadják. Hát én már nem tudom mit csinálok.

Szóval FTT. 6 kiváló harcos vámpír szerelmes, erotikus története.

3. Stephenie Meyer - Twilight Saga

Talán a Twilight könyv indította el ezt a rajongást a vámpírok iránt. Ami már megállíthatatlan. Szerintem a könyvről nem kell sokat mondanom, mindenki hallott már róla.
Viszont az elég felháborító, milyen borsos árat elkérnek egy könyvért. Ilyen is ritkán van, hogy már 6000 Ft. legyen egy könyv, csak mert népszerű és a nyomtatási stílus miatt baromi hosszú. A rajongó meg persze megveszi, mi mást tehetne. De a megjelenéseket se sietik el, na meg a hercehurca a kemény és puhafedeles megjelenéssel. Na mindegy azért jó kis sorozat. Mindjárt jön az Eclipse és a New Moon film.

4. Claudia Gray - Evernight

Tipikusan tini rajongókat célzó könyv. Külföldön is nemrég adták ki, és a folytatás is készül. A második kötet a Stargazer már el is készült. Magyar megjelenés nem ismert.

Bianca, a vámpír és Lucas, az ellenség fiának szerelmét írja le. A vége elég izgalmas, de még nem ájultam el tőle. Attól még várom a folytatást.

5. Alyson Noel - Halhatatlanok sorozat - Evermore

Egy újabb ifjúsági sorozat. Meglepő, annyira nem a megszokott, de nem átütő. Legalábbis szerintem. Folytatás a Blue Moon. Sokaknak gyanús, de én egyáltalán nem Twilight, bár néhány képesség akár koppincs is lehet, de mégis más.

Ever és Damen, na meg a halhatatlanság.

Eddig öt könyvsorozat, amiből három már a polcomon van és várom a folytatásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...