2009. júl. 26.

Halálos Csók

Izgalom, borzongás, vérfarkasok, vámpírok, bosszú, szerelem, szenvedély, érzéki gyönyörök - négy lebilincselő történet négy világhírű szerzőtől, köztük az itthon is sikerlistás Fekete Tőr Testvériség írónőjének remeke.


Sherrilyn Kenyon: A hold árnyékában

Angelia szülőföldjén harcok dúlnak, és a lány megesküszik, hogy legyőzi a farkasemberek klánját, de a vadászból vad lesz, és az utolsó esély Angelia számára, ha megbízik a farkasban, akit esküje értelmében meg akart ölni…


Angelia - Fury története. Kezdetben egy törzsben éltek, barátok voltak, de kiderült Fury titka, mely mindent megváltoztatott. A barátból ellenség lesz, felnőve azonban újból egymásra találnak. Az istenek egymásnak szánták őket. A végén még a törzsi ellentétek se tudják szétválasztani őket, még életüket is áldoznák egymásért.

A már nálunk is megjelent Dark Hunter (Sötét vadász) sorozat sokadik története. Mikor először olvastam nem teljesen fogtam fel az egész természetfeletti dolgot, hogy is vannak itt az ellentétek és kik is pontosan a katagóriaiak és az árkádiaiak. Tehát, ha ez az első Kenyon történet, amit olvasnál nem garantált, hogy minden tiszta. Viszont a Végzetes ölelés és az Ördögi tánc olvasása után, már szépen letisztulnak a dolgok és  régi ismerősként köszöntheted a legtöbb szereplőt.
Emberek, akik farkas alakba is át tudnak alakulni és farkasok, akik emberi alakot is képesek felvenni, de természetes alakjuk az állat. Ez igen meghatározza szerintem a novella hangulatát. A nő tüzel, vackol, fészket rak. Néhányan idősíkok között tudnak utazni és brutális háború dúl. Angelia szép lassan levetkőzi a belé diktált hazugságokat, félreértéseket és elfogadja szerelmét, úgy ahogy van.
Miután már ismertem a szereplők közül néhányat és értettem a dolgokat már mindjárt könnyebben tudtam élvezni a történetet.

4 pont


J. R. Ward: A fiú története

Claire Stroughton, a csinos, fiatal és dörzsölt ügyvédnő csak a munkájának él. Egy nap azonban ördögi csapdába csalják, és kábulatából magához térve egy varázslatosan szép és vérfagyasztóan hideg férfi karjaiban találja magát, aki halálos játszmába kezd a nővel…


Claire az okos, elszánt nő. Csak a munkának él. De Miss Leeds-nél tett látogatás megváltoztatja az életét. 3 napot tölt összezárva Michael-lel, akit ő nevezett el így. A férfinek szomorú sors jutott. Anya börtönbe zárta, mert vámpír. De jó vámpír. Szereti a könyveket, rajzol. Már több mint 5 évtizede van bezárva, leláncolva egy alagsori szobába. Évente hoznak egy nőt neki, akiből ihat. Claire azonban más mint a többi nő. Nem rémül meg tőle, sőt izgalomba jön. Kölcsönös vonzalmuk beteljesedik, de el kell válniuk. Mikor Claire elveszett emlékei arról a bizonyos 3 napról visszatérnek, megmenti a férfit, hogy örökre együtt legyenek.

Tipikus Ward történet. Nem lehet benne csalódni. Ez az abszolút kedvenc a novellák közül. A vámpír hatalmas, erős, ugyanaz a birtoklási vágy uralja, mint az FTT harcosait, de a nő védelme mindenekfelett áll.

5 pont


Susan Squires: Az éjszakán túl

Drew Carlowe visszatér családi birtokára, hogy felkutassa elhagyott szerelmét és bosszút álljon a lány apján, aki megkeserítette az életét. A szóbeszéd szerint a kastélyt kísértet szállta meg, és Drew hamarosan érzéki kalandba keveredik a gyönyörű jelenéssel, aki szintén bosszúra szomjazik…


Drew, a volt istálófiú meggazdagodva tér vissza a faluba, hogy bosszút álljon, régi urán, aki börtönbe zárta és megfosztotta lánya szerelmétől. Megveszi volt ura házát, ahol kísértet jár. Mivel nem hisz a kísértetekben, így a szóbeszédnek sem. Első éjszakáján már megjelenik Freyja, hogy igyon belőle, mivel a lány vámpír. Mindkét félben feltámad a vágy a táplálkozás közben, de Freyja nem hagyhatja, hogy a férfi maradjon, így próbálja, mint kísértet elüldözni. Drew azonban nem ijed meg. Nappal intézkedik és egyáltalán nem a tervezettek szerint alakulnak a dolgai. Éjszaka pedig szenvedélyes, sose tapasztalt együttlét következik. Lassan megismerjük Freya múltját is, és a szerelmesek megküzdenek egymásért.

Lassú, komótos történet, kicsit középkorias hangulattal, egész jó erotikus jelenetekkel. Bár a szereplőket különösebben nem szerettem meg, az olvasást megérte.

4 pont


Dianna Love: Éjféli búcsúcsók

Két régi szerelmes története, akik újra találkoznak és összekötik életüket. Trey és Sasha az emberi világban élnek, természetfeletti képességekkel. Trey belador harcos, Sasha boszorkány. Trey, hogy megkímélje a lányt a vele töltött elkövetkező nehéz évektől 9 évvel ezelőtt elhagyta. Mit sem tudva egymás képességeiről újra összehozza őket a sors és a Beladorok és Kujook közötti harc. Együtt veszik fel a harcot, az év azon napján, amelyen a beladorok épp a legsebezhetőbbek. Megjelennek az istenek, harcosok, segítők, boszorkányok. Miközben a szerelmesek újra egymásra találnak.

Ez a leginkább akciódúsabb novella, de nekem nagyon tetszett. Ebben nagy szerepe volt, hogy sokféle lény felvonult főleg a végén és hát én azt szeretem, amikor minél több a fantasy.

4,5 pont


Összességében elmondhatom, hogy a novellák szerintem jók. A Pokoli báléjszakák után egy kellemes csalódásként ért az olvasása. J.R. Ward egy jó ok az olvasásra. Aki szereti a vámpírokat, természetfeletti lényeket, akciót, erotikát annak kötelező olvasmány. Inkább a romantikusabb változat, a Karó akciósabb novelláihoz képest, de nem csöpögős, inkább a már megszokott paranormális fajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...