2009. jún. 26.

Pokoli báléjszakák

Áll a bál, de para!
Az öt izgalmas történet középpontjában áll a bál, pontosabban afféle para-bál, ahol aztán pokoli táncot lejtenek mindenféle Lények. Délután, Amikor még görcsöltél Azon, hogy kétballábas vagy, és leginkább egy ruhásszekrényed szegényessége aggasztott, eszedbe sem jutott, hogy maga a Nagy Kaszás visz táncba majd ... Márpedig ő nem azért kért fel, hogy egy toiletted dicsérje ...

Némely estély akciódússá fajul, olykor kivégeznek egy harapós kedvű vámpírt, angyalok csapnak össze démonokkal, szóval valamivel izgalmasabbak, mint egy retro öltönyös DJ szövegelése, és a lakásból sem kell kimozdulnod.
Az ajtóval ne bajlódj, vagy bejönnek, vagy nem ...

Szóval, Engedd el magad! Rémes estéd lesz!


Hát engem a könyv borítója és szövege meggyőzött. El is olvastam. Nagy nehezen bírtam kell fejezni az utolsó történetét is, pedig elég Rövidek a novellák, de hát ha nincs rá idő.

Hát mit mondjak, fórumon is elég vegyesek a könyvről szóló vélemények. Én se tudom igazából, hogy nyilatkozzak. Egyszeri olvasásra elég érdekesek voltak a történetek, de igazából nem fogtak meg.

Volt két romantikusabb történet, azok tetszettek. Démonok, angyalok, egy kis vármpírkarózás. Boldog Happy End.

Kettő igen bizarr volt. A legtöbb komolyan arról kell olvasnom, hogy egy csajért eljött a fekete Kaszás és a hullaházban egy hullazsákban ébred, persze mert meghalt, vagy mégse? Vagy, hogy egy srác megható szerelmi Meghívás közben meghal, persze ez csak egy mellékhatása volt kívánságokat teljesítő virágcsokornak. Ami ugye fel is tudja éleszteni a szívszerelmét, de egy buta kislány elfelejti azt is belekívánni, hogy Epen és egészségesen kapja vissza. Ezért hát elég hátborzongató mikor egy pótkulccsal épp hozzád igyekvő szétroncsolt hulla viccelődik és eltökélt szándéka, hogy elvisz egy bálba. És hát mire van hasznánánk el A harmadik kívánságot, minthogy az előzőt visszavonjuk.

Egy másikban meg egy csaj valamiféle csodanő, ahogy a novellában fogalmaztak, persze nem tudod meg kicsoda, hogy lett az ami, de akció van benne. Meg nagyon buta pasifogó trükkök.

A könyv elolvasása után, inkább maradok a hosszabb regényeknél, amiknek van története kerek, mert ebben nagyon bele kellett kezdeni a dolgok közepébe. Néha csak sokára áll össze a kép, hogy akkor a legtöbb mi'van??

Na jó nem akartam elvenni senki kedvet, nyugodtan el lehet olvasni, biztos én is Elolvasom még egyszer valamikor. Végül is elég izgalmasak voltak, igaz egy két jelenetnél sokkot kaptam, de alapjáraton még kacagni is lehet rajtuk. Néha egy morbid humor, de azért végül is jók voltak. Minden jó, ha a vége jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...