2009. jún. 26.

Lara Adrian - A vámpír csókja

Legyőzhetetlen vágy, túlvilági érzékiség, az első érintés halálos. Félig ember, félig démoni Lények ők, akik több ezer éve velünk élnek. A múltban a Rend őrei biztosították a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő ...
Véres háború Dúl. A Vámpírok ellepték az utcákat, kedvükre lakmároznak, senki sincs biztonságban. A Rend közbelép, de harcosainak lelkében sötét titkok rejlenek. Lesznek, akik győzedelmeskednek, és lesznek, akik elbuknak, de minden harcosnak tudnia kell: ha megkísérti a szerelem, csakis egy kiszámíthatatlan és kegyetlen nő képében teszi, és ez még a legkeményebb harcost is térdre kényszeríti.

Gabrielle egy barban pillantja meg a sötét hajú, érzéki férfit. Beleborzong a nézésébe, azonnal megkívánja. Azonban pár pillanat múlva egy véres gyilkosság szemtanúja lesz, és túl későn eszmél rá, hogy démoni játszmába keveredett egy vámpírfejedelem oldalán ...

"Erotikus, vérszomjas, csábító" - JR Ward, az Éjsötét szerető írója


Nem ez az első vámpíros-erotikus kötet amit olvastam. Imádom JR Ward Fekete Tor Testvériség sorozatát. Sokan hasonlítgatják a két sorozatot. Igen ez a kötet Lara Adrian Midnight Breed könyvsorozatának 1. kötete.

Idén jelent meg hazánkban végre english fordításban. Mivel, igen nagy az érdeklődés mostanság egy Vámpírok iránt. Manapság azonban már nem azonosítjuk a vámpírokat ugyanúgy ahogy régebben. De ezt másik értekezésben részletezem.

Megint felbukkant egy fantasztikus erejű vámpír, aki mellesleg isteni szerető is. Micsoda meglepetés! :)

A főszerep itt Lucan Thorne és Gabrielle Maxwell párosé. Igazán szerethető figurák. A harcosok vezére, az Ősi, első generációs vámpírharcos és a magányos, munkájának élő fényképész Szerelmet követhetjük nyomon, nem kevés akció kíséretében.

Nekem kicsit merész és nehezen feldolgozható, hogy a vámpír faj itt egy másik bolygóról idetévedő KÜLÖNÖS Lények leszármazottai. Eddig még nem olvastam ufo vámpírokról. Örökérvényű törvényként jelen van, hogy az éj leple után kezdődik az igazi élet, a nappalt mindenki elbújva tölti. A Vámpírok vért isznak. A jó Vámpírok "önkéntes" donorból, akit elcsábítottak és mentálisan megbűvöltek a fájdalom megszüntetésére. Emlékek pedig nem maradnak, egy nem mindennapi élmény után.

De vannak gonosz Vámpírok, akik felemésztik magukat és saját vérszomjuk áldozatául esnek, és mint függők már képtelenek kontrolálni magukat. Ők a vérszopók, akiknek elvette az eszét a vérszomj és kegyetlenül gyilkolnak. A jók szimbiózisban élnek az emberekkel, egyrészt táplálkoznak belőlük, de meg is védik őket.

Egy harcosokból álló csoport felesküdött a vérszopók ellen, ez emberek és a faj védelmében. E csoport vezére Lucan. Hűséges társakra lelt Gedeon, Nikolai, Dante, Tegan, Rio és Conlan személyében. Nagyon különböző "emberek", titkokkal, fájó emlékekkel. Az ő történetük is egy-egy kötetben bontakozik ki.

A szerencsések - bár valaki máshogy gondolja - parra lelnek, és örök szerelemben élnek. A vámpírokra jellemző birtokási vagy a hon Szeretett nő iránt Szintén megjelenik. Ebben a világban csak férfi Vámpírok vannak. És itt jön a kérdés, hogy talál Parra, hogy gyarapszik a vámpír faj. Az emberek között a nők egy része, a Kiválasztottak különleges jellel meg vannak jelölve. Ezek a különleges DNS-Kiválasztottak adottságokkal rendelkeznek. (Hát nekem ez is egy kicsit furcsa volt.) Őket szánta a sors a Vámpírok párjának.

A Vámpírok között egy újkeletú háború kezdődik. Természetesen mindkét félnek vannak veszteségeik, történnek árulások. Meglepetésként éri a harcosokat ki egy vérszopók vezére. Persze nem árulom el, senkitől se akarom elvenni a meglepetés erejét.

A háború ellenpontjaként megjelenik a mindent elsöprő, felforgató szerelem a harcosok életében, a melynek következtében megváltozik életük. De a változás csak megerősíti őket.

Természetesen nem maradhat ki az elsöprő szenvedély. A hatalmas test, erő nem csak harcra teremtetett.

Mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit el akar menekülni a valóság elöl, hogy egy új érzéki, néha halálos világba csöppenjen.

Lara Adrian neve JR Ward mellett ajánlás egy jó könyvre. Személy szerint nem feltétlen hasonlítanám össze a két könyvsorozatot, mindamellett, tényleg hasonlóságok találhatók. Azonban számomra egy teljesen más hangulatot hozott a könyv. Talán a környezet leírása miatt, amit én személy szerint egy modernebb világnak mondanék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...