2013. máj. 28.

Jessica Bird (J.R.Ward) - Egy felejthetetlen hölgy

Kiadó: Ulpius-ház, 2013
Oldalszám: 392+ajánlók
Ár: 3999Ft
Az Ulpius-ház kiadó nem bízta a véletlenre, hogy az olvasó első ránézésre is J.R. Ward keze munkájának tulajdonítsa a történetet, hiszen a borítón szereplő név mérete vetekszik a hölgy figyelemre méltó domborulatával. Nem maradt le azonban a Jessica Bird sem, jelezve ezzel azt, amit egy vérbeli Fekete Tőr Testéviség rajongó már tudhat az írónőről, miszerint pályafutását hétköznapi romantikus történetek írásával kezdte, bár igen hamar rátért a paranormális romantikusok ösvényére. Személy szerint meglepődtem azon, hogy az Ulpius nyitott a régi könyvei felé, hiszen nem látom az igyekezetet a futó sorozatai kapcsán sem, de végül is az a lényeg, hogy bővíthetem a Ward gyűjteményem.
A történet:
Grace Hall, az előkelő társaság szépséges tagja, a vagyona miatt egy őrült célpontjává válik. A gyilkos Manhattan legbefolyásosabb nőit öldösi. Grace új testőre, John Smith, egy kompromisszumokat nem ismerő, kemény férfi, a legkevésbé sem szeretne beköltözni Grace-hez a tetőtéri luxuslakásba, de nem tud nemet mondani neki. Miközben közli a szabályokat új ügyfelével, dühös szikrák pattognak közöttük, és lángra lobban a vágy. Az éjszakák lassan egyre forróbbakká válnak, a gyilkos egyre nagyobb veszélyt jelent, így Grace-nek és Smithnek választania kell: a szabályokat követik, vagy a szívük parancsát.
Gondolatok:
Határozottan pozitív visszhang követte a megjelenést, így magam is nagy hévvel ugrottam neki a történetnek, csakhogy épp azokban a napokban követelt magának egyre nagyobb figyelmet egy másik könyvsorozat is, amely kétségtelenül meghatározta az utóbbi heteimet, így kissé darabosra sikeredett az olvasás. A történet ráérős tempója, viszonylag nyugodt, inkább várakozó hangulata sem késztetett rohanásra, így vittem magammal, hogy ha alkalmam adódik néhány percre fellapozhassam.

Grace egy kitartó, erős, de finom hölgy, aki egyedül is megáll a lábán, bár szárnyait még csak most bontogatja, hiszen közel harminc éves létére eddig az illemet és a szülői szót megfogadva élte életét. Mentségére legyen mondva, a sznobok között sem lehet könnyű az élet, pláne nem egy olyan anyával, mint az övé. Életének aktuális szakasza a rá leselkedő veszélyen túl sem csupa móka, hiszen bálványozott édesapja halálának fájó emléke, egy titokban megkezdett válás és munkahelyi problémák nehezednek a vállára, így kétségtelen, hogy egy igazán férfias férfi ölelő karja, forró teste vigaszt tud nyújtani, előtte azonban még vele is meg kell nyerni néhány csatát.
John Smith a Titkos Megfigyelés vezetője, testőr, exkatona. A tipikus kötöttségektől elzárkózó férfi, aki nem engedi ki a kezéből az irányítást, nem fogad el parancsot, száll városról-városra, országról-országra, nőről-nőre. Neki nem való a párkapcsolat, a szerelem, a nyugalom... hát hogyne... csakhogy mégis szemben találja magát a kísértéssel. Két dolog tetszett benne igazán, egyrészt Ward/Bird nem dramatizálta túl gyerekkori és katonai múltját, éreztette ugyan, hogy mitől lett John ilyen józan, kemény és távolságtartó, de nem lovagolt annyit a témán, mint mások tették néha. Másrészt viszont, bármennyire is szabályok szerint éli az életét, Grace-szel kapcsolatban a fickó többször is elveszti a fejét és előtör belőle a hevesség, amit igazán tudtam élvezni.

Kíváncsi voltam mennyire lesz szexuálisan túlfűtött, ágyban hentergős a sztori, hiszen látva a kiadó jelenlegi koncepcióját, akár ez is lehetett volna a megjelenés oka. Szerencsére azonban az írónő egy finoman izzó kapcsolatot vetett papírra, amelyet elegancia, néha már-már fáradt csipkelődés, némi szarkazmus és abszolút vonzalom jellemzett inkább, mint lepedőakrobatika és vulgaritás.

A krimik izgalmát sem ebben a könyvben fogjuk megélni, hiszen azon kívül, hogy - előkelő rangja, és vagyona ellenére sem sznob - hősnőnk lelki nyugalmát igencsak feldúlják a halálesetek, nemigen leszünk tanúi igazi akciónak, netán nyomozásnak. A gyilkos személye sem túl nagy rejtély, nem kell lángelmének lenni, hogy olvasni tudjunk a sorok között, így koncentrálhatunk a történet romantikus oldalára, amely inkább kellemes, mint felejthetetlen.

Egy hölgy után pedig következik majd egy felejthetetlen úr, mégpedig egy kedves ismerős személyében. Amit már most tudok: Jack Walker elbűvölő az biztos.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...