2012. aug. 24.

A Cor Leonis bemutatja...

Szerintem igazán sokan foghatjuk a fejünket döntésképtelenségünkben, hiszen számos kiadó kezdte meg áramoltatni az információkat, hogy miket is terveznek az őszi hónapokban kiadni. Nem tett másként a Cor Leonis kiadó sem, hiszen tőlük is folyamatosan érkeznek a hírek. Eddig csak a Moning könyvről tudósítottam, de mára kissé okosabb lettem.

Jöjjenek is a könyvek a szórakoztató irodalomtól az asztronómiáig, kicsiknek és nagyoknak:
 
Megjelenés: augusztus 27.
Syd Field - Forgatókönyvírók kézikönyve -
A sikeres forgatókönyvírás gyakorlati lépései

Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait...
Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait, meglátásait, anekdotáit. A Forgatókönyvírók kézikönyve sok-sok hasznos példával illusztrálva mutatja be, hogyan zajlik a műhelymunka Syd Field világhírű workshopjain. A Forgatókönyvírók kézikönyvé-ből kiderül, hogy milyen a jó ötlet, milyen a profi szerkezet, megtudhatod, hogyan keltsd életre a karaktereket, hogyan írj párbeszédet, vagyis hogyan dolgozd fel ötletedet sikeres, profi forgatókönyvvé. Akár kezdő vagy, akár profi, ha követed Field tanácsait, végül a kezedben lesz egy kész, eladható forgatókönyv!
   
 
Megjelenés: szeptember 10.
Nevada Barr - Ördögkatlan
Anna Pigeon 1.

Anna Pigeon meztelenül, betört fejjel, kificamodott vállal ébred egy víznyelő üreg mélyén a Glen Canyon sivatagos fennsíkján. Kiszáradt nyelve feldagadt a szomjúságtól. Fogalma sincs, hogyan került oda, nem emlékszik, mikor veszítette el a ruháját és az eszméletét. Kétségbeesetten próbálja felidézni, mi történhetett vele, és közben igyekszik felfedezni szűk börtönét…

Nevada Barr – a 13½ című nagysikerű regény szerzője – Anna Pigeon történeteivel szerzett magának ismertséget. A Nemzeti Park Szolgálat különc rangerének kalandjaiból eddig tizenhat jelent meg, és az írónő – rajongói régi vágyát teljesítve – végre megírta a sorozat előzménydarabját, Az ördögkatlant. Kiadónk ezzel a kötettel indítja útjára az Anna Pigeon-sorozatot.


Megjelenés: szeptember 17.
Karen Marie Moning - Új nap virrad
Tündérkrónikák 5. befejező kötet 
A nagy sikerű Tündérkrónikák 5. része. Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak rózsaszín közjáték volt.
A nővére miatti bosszú már túl kevés, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit saját önön hibájából elvesztett. Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is! Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy egyre inkább haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad is elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és nem is ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár. Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történet valójában V’Lane-nel? Egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac? De ami a legfontosabb, maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?

Megjelenés: még a jövő kérdése

 Noszov - Nemtudomka csodálatos világa
 
Volt egyszer egy mesebeli város, a neve Virágváros volt. Picurok és picurkák laktak benne. A picurok vagy hosszú, bő nadrágban jártak, vagy kantáros rövidnadrágban, a picurkák pedig a színes, tarka szoknyákat sze­ret­ték. Azért hívták őket picurkáknak, mert olyan csöppek voltak, mint egy icipici uborka. A házak körül virágok nyíltak, az utcákat is virágokról nevezték el: Harangvirág utca, Kamilla sétány, Búzavirág körút. A város egy folyó partján terült el. A folyót az apróságok Uborka folyónak hívták, mert a partján rengeteg uborka nőtt. A Harangvirág utca egyik házikójában tizenhat picur lakott. Róluk és a városka többi lakójáról szól ez a csodálatos és hihetetlen történetekkel teli mesekönyv. Megismerjük majd Tudomkát, akit azért hívtak Tudomkának, mert nagyon sok mindent tudott. És azért tudott olyan sok mindent, mert rengeteget olvasott. Az olvasástól Tudomka nagyon megokosodott. Ezért mindenki hallgatott rá, és mindenki nagyon szerette...
Megjelenés: még a jövő kérdése


Rick Levine - Jeff Jawer - Éves horoszkóp 2013

A Cor Leonis hű marad a kezdeti tevékenységéhez is, így elmaradhatatlan, hogy érkezzen a 2013-as évre is az éves horoszkóp.


Aki pedig szemfüles volt, az láthatta, hogy a kiadó ha nem is túl szembetűnően, de fellebbentette a fátylat az új szerzőjéről.

"A hölgy a Columbia Egyetemen szerzett diplomát kelet-ázsiai nyelvek és kultúrák ismeretéből.
Jelenleg New Yorkban él. Olyannyira imádja a várost, hogy egyik sorozata is itt játszódik, egy alternatív világban, az 1920-as években.
 
Kezdődhet a nyomozás! :)"

A válasz pedig Alaya Dawn Johnson. A megjelenő könyv címe azonban még titok maradt.

Miután pedig láttuk a kínálatot, érdemes megfontolni hol is szerezzük be a kiválasztott könyve(ke)t, hiszen a kiadó csábító vásárlási feltételeket is kínál.
  • Megtalálható lesz a kiadó standja a Zsidó Nyári Fesztivál (aug. 26 - szept. 4) két napján, augusztus 26-án és szeptember 2-án Gozsdu udvarban, a Goubába. MINDEN KÖNYVÜK 25% KEDVEZMÉNNYEL KAPHATÓ MAJD, és megjelenés előtti napon ott már megvásárolható lesz a Forgatókönyvírók kézikönyve.
  • A kiadó előrendelési akciót is indított. Aki a rendeles@corleonis.hu e-mailcímen előrendelést ad le, az 25% kedvezménnyel juthat hozzá a Forgatókönyvírók kézikönyve, az Ördögkatlan és az Új nap virrad c. könyvek valamelyikéhez/mindegyikéhez. Tetszés szerinti legalább három könyv előrendelése esetén pedig a kiadó átvállalja a szállítási költséget. Érdemes megfontolni, esetleg összefogni a takarékoskodás kedvéért. 
  • A kiadó ígéretei között pedig még az is szerepel, hogy hamarosan (várhatóan szeptember) már saját webshopjukon tudjuk kihasználni az akcióikat.
  • További információkért nézz szét a kiadó blogján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...