2012. jún. 5.

Drágaságaim (2)

2012 
májusi szerzemények

Itt és most meg merek esküdni, hogy ilyen hónapot még nem zártam eddigi életem során. Nagyon nagyon nem szoktam ennyit vásárolni. Az év első hónapjaiban alig-alig volt említésre méltó szerzeményem, áprilisban átléptem a tízes határt, májusban pedig a bűvös szám a 20, húsz könyvvel lettem gazdagabb. Többnyire mindre fájt a fogam, de nem gondoltam volna, hogy ezek most kerülnek majd beszerzésre.

Recenzió
A hónapban nem vittem túlzásba a recenziókat. Viszont első híreket olvasva is teljesen egyértelmű volt, hogy Nalini Singh, az egyik kedvenc urban fantasy íróm kötetei érdekelni fognak. Két könyvét vehettem kezembe és mindkettőt - mily meglepetés - imádtam. A kritikák is megszülettek már, mind Dmitri történetéről, az Angyalkardról, mind pedig az Angyali szárnyalás novelláskötetről. 
Továbbá elsőnek a borítót szúrtam ki, majd a fülszöveg keltette fel kellően az érdeklődésem, hogy meg akarjam nézni magamnak Aimee Agresti Megbűvölve c. könyvét. Olvasása épp folyamatban.

Kelly 2+2
Anyák napja alkalmából volt egy Kelly 2+2 akció. Őszintén szólva nem tudtam, hogy ez már hagyomány a kiadónál, így én nem számítottam rá,  hogy ilyen hamar be tudom majd szerezni az újdonságaikat. Már volt egy fix rendelésem, amelyben csupán a Forr a vérem! c. könyv jött volna velem, de amint megláttam a bűvös 2+2-t, azonnal módosítottam a terveimet.
Louisa Edward Forr a vérem! és Sophie Kinsella Csörögj rám! könyvek már csak azért is kellettek, mert könnyed olvasmányok, jól hangzanak, jó rájuk nézni és kikapcsolnak.
Mivel tudtam, hogy a Könyvmolyképző hozza az új Sarah Dessen könyvet (Altató), és kifejezetten szeretem az írónő történeteit, így nem hiányozhatott a polcomról az Egy felejthetetlen év sem, és így teljes a gyűjteményem. A Csábító Toscana csak úgy becsúszott, a fülszöveg alapján nem lehet olyan rossz, majd kiderül. 
Kelly 2+2
Az Angelology, vagyis Az átok elég régóta érdekel, olyan misztikusnak tűnik és ha már több könyvet terveztem venni, hát jött ő is. 
A vaddal pedig tovább bővült az Éjszaka háza gyűjteményem. Ha nem lenne ez a könyv mellé ajándékkönyv akció, nem valószínű, hogy beneveztem volna a sorozatra, pedig én kifejezetten szeretem, így viszont szép lassan megszerzem az összeset. Már csak két kötet hiányzik.

Ritkán szoktam molyon molytól vásárolni, általában engem keresnek fel csere/vétel kapcsán, de  most nem tudtam ellenállni. Egyik este látom egy figyeltem karcát, amelyben az eladó könyveit 1+1 akcióban kínálja, gondoltam meglesem mi a felhozatal. Az utolsó sorban meglátom Brenda Joyce Halálos... sorozatának első három kötetét, amire nekem személy szerint szükségem lenne, hiszen a 4. kötettől van meg itthon. A kíváncsiság hajtott tovább, így megnéztem ugyan mennyi lenne egy könyv, hát 1200 Ft, ami mellé választhatok még egy másikat. Még ez az ár sem késztetett azonnali vásárlásra, de amint láttam, hogy el tudom intézni személyes átvétellel nem is gondolkoztam tovább, pötyögtem is, hogy négy könyvet szeretnék megvenni. Három Brenda Joyce-t és ráadásnak Eloisa James Szerelmes hercegnőjét. Nem láttam túl sok jó kritikát az utóbbi könyvről, de a másik három mindenféleképpen kellett, így ezt tényleg ajándéknak tekintem. 
Molyos vétel
A képen ugye még fityeg a Csillagvirág borítója is, melynek története pedig a következő. Aznap, miután megtörtént a személyes átvétel, találkozom volt egy kedves barátnőmmel. Kirakatnézegetés közben megálltunk egy általam rendkívül ritkán látogatott könyvesboltnál és ott virított rendkívül olcsón Susan Elizabeth Phillips Tűzgolyó kisasszony könyve. Fel is kiáltottam, hogy nézd már, csakhogy a könyv anno nemigen nyerte el a tetszésem, és őszintén még 790 Ft-ért sem kell. Esküszöm nem akartam bemenni a boltba, mert már akkor tudtam, hogy a havi termés 19 könyvnél tart és nem akartam tovább szaporítani (egyébként is már négy könyvet javába cipeltem), de csak betettük a lábunkat a küszöbön túlra, ahol azonnal megláttam a SEP könyveket. Mivel a felkínáltak közül csak a Csillagvirág nem volt meg, így olcsón megúsztam a vásárlást. Szentül hittem, hogy nem fogom megkaparintani az írónő ezen könyvét, mert olvasás közben az első fele nem tetszett igazán, nem egy megszokott könyv az írónőtől, így nem sajnáltam volna, ha nem lesz meg, de 790 Ft-ért hülye lettem volna otthagyni.

Innen-Onnan
Ebben a hónapban fedeztem fel, hogy az Ulpius-ház oldalán rendelt könyveket a Bookline Boxnál személyesen át tudom venni, így ezentúl figyelnem az ő akcióikat is. Sherrilyn Kenyon könyve, A Pokoli tűz egy KeddVeddre 40% akció eredménye. 
Susan Mallery könyvét, mivel viszonylag olcsó Harlequin regény, jóformán megjelenés napján a virtuális kosaramba tettem és ki is végeztem, azonban a Citrom és osztriga is az írói válságomnak esett áldozatul, mert nem tudok kierőszakolni magamból egy bejegyzést róla. 
Az SZTE hallgatói részére minden félévben biztosít jegyzettámogatást. Hagyományból én már csak azért sem tankönyvekre költöm el, hanem szórakoztató irodalomra. Minden félévben gondosan megtervezem milyen későbbi, esetleg drágább megjelenést finanszírozok belőle. Mostani terveimet dugába döntötte az Ulpius, mivel nem jelentette meg Karen Rose Számolj tízig c. könyvét, nekem meg már nem volt türelmem várni és egyszerűen besétáltam a jegyzetboltba, hogy bizony most leemelek két könyvet a polcról és kész. Nem vacakolok rendelésekkel, gyorsan, egyszerűen megoldom. Vadászatom áldozatai Johanna Lindsey Malory család sorozatának 10. része, Az igazi és A vízisten menyasszonya manga 5. kötete (ez volt a legjobb állapotban). A vásárlás összegét tekintve nagyjából egy 50-60% engedménynek felelt meg.
Ha pedig manga, akkor a lista még folyatódik. Elhatároztam, hogy nem hagyom, hogy lemaradjak a megjelenésekben, így a MondoCon után, amint rendelhetővé váltak a Szandiban, már jött is haza a Vampire Kngiht 4. és A vízisten menyasszony 9. kötete. Így a VK már teljes, viszont A vízisten menyasszonya még igen hiányos, de mentségemre legyen, hogy még csak most kezdtem őket megszerezni.

Ezek után nem tudom mire is számítsak a közeljövőben, hiszen mind június, mind július tele lesz olyan megjelenésekkel, amikre fáj a fogam. Most úgy gondolom, hogy a nyáron annyira keményen nem fogom vissza magam, majd szeptembertől tartok egy komolyabb önmegtartoztatást.


U.I.: Tudom, hogy egyszer már azt írtam, hogy igyekszem saját készítésű fotókkal megjelenni, viszont rá kellett jönnöm, hogy nem véletlenül nem az én kezemben van a fényképezőgép nyaralás, vagy egyéb esemény alatt. Igyekeztem képeket készíteni a könyvekről, el is készült néhány képsorozat, viszont úgy láttam, hogy a kukába valók, így maradt a digitális képszerkesztés.

2 megjegyzés:

  1. Hol volt ilyen olcsó a SEP? Már ha nem titok:)

    VálaszTörlés
  2. Persze, nem titok. Szegeden, a Tisza Lajos körúton van legalább három könyvesbolt, és szerintem a középső, Líra és a Medicina között. Ne haragudj pontos címet nem tudok, de mellette van egy ajándékos, ahol épp végkiárusítás van. Egy viszonylag pici boltocska és az eladónő azt mondta, hogy eddig csak Ulpius könyveket kaptak ilyen olcsón, de egy ideje más kiadóktól is vannak 2-3 hetente új könyvek.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...