2012. ápr. 15.

Azt hallottam... (4)

Ad Astra kiadó

Hamarosan kezdődik a Könyvfesztivál (április 19-22), ahol nem csak új könyvekkel találkozhatunk majd, de egy új kiadó is debütálni fog. Az Ad Astra kiadó kortárs fantasy regények kiadását célozza meg, első körben pedig négy könyvvel jelentkezik az F5-ös standon, a Millenáris Fogadóban.


Paolo Bacigalupi: A felhúzhatós lány

Az utóbbi évek legsikeresebb sci-fije, az utóbbi évek legtöbb díjjal kitüntetett regénye, ami egy olajválság utáni Thaiföldön játszódik, ahol a városokat a globális felmelegedés miatt megemelkedett tengerszint­től gátrendszerekkel védik, pusz­tító genetikai járványoktól retteg mindenki, és ahol a genetikailag módosított, szolgalelkű lány, Emiko és a kíméletlen üzletember, Anderson Lake találkozása egész Thaiföldet megrengeti.
 
 Hannu Rajaniemi: Kvantumtolvaj

Egy vérbeli sci-fi regény, többek közt a közösségi média jövőjéről. A finn származású íróval pusztán az első fejezet elolvasása után azonnal szerződést kötött az angol és az amerikai kiadó is. Jean leFlambeur kifinomult úriember és fondorlatos mestertolvaj, aki gondolatokat, ékszereket és titkokat lovasít meg a jövőbeli naprendszer egzotikusan különc társadalmaiban. Hamarosan viszont kezdetét veszi kalandja a Marson, ahol meg kell találnia elrejtett személyiségét. 
Catherynne M. Valente: Marija Morevna és a halhatatlan

Stílusát az írónő myth­punk néven definiálta; előszeretettel használ mitologikus és mesei elemeket műveiben. Ebben a regényében az orosz mesék mélyére ás. 
A főszereplő, Marija Morevna gyerekkorában tanúja lesz annak, ahogy madárból emberré változott jóképű fiatalemberek feleségül veszik a nővéreit. Amikor pedig lassan feltárul előtte az orosz mítoszok láthatatlan világa, érte is eljön Halhatatlan Koscsej– hogy nagy hatalmú mesebeli lények és törékeny emberek játszmájának, sodró lendületű történetének részese legyen.
 
Lauren Beukes: Zoo city

Többszörösen díjazott urban fantasy, amiből nemsokára filmet fognak forgatni. A regény alternatív világában azokat a bűnösöket, akik valaki más haláláért felelősek, miszti­kus átok sújtja: állatok szegődnek melléjük élő lelkiismeretként és a társadalomból való kiközösítettség jelképeként. A főszereplő a fiatal Zinzi, lajhár társával egy különös ügyben nyomoz: egy eltűnt tinipopsztárt kell megtalálnia még a közelgő lemezbemutató előtt.


 Mangák

Most hétvégén volt a Tavaszi MondoCon, ami természetesen újabb manga részeket hozott:
  • Hino Matsuri: Vampire Knight 4 - Most rendeltem meg a harmadik kötetet és rögtön le is csapok erre is, amint kapható lesz a neten. 
  • És ha már Vampire Knight akkor megnéztem a külföldi megjelenéseket és elvileg júliusban jön a 14. kötet. Tudom, sokára lesz az még magyarul, de úgy gondolom az angolom egy mangával még megbirkózik.
  • Yazawa Ai: Nana 9. - Nem számomra öröm, hogy megjelent, mivel megvásárolni nem tervezem, de talán egyszer én is elolvasom, ha már az elmúlt hetekben megnéztem az anime változatát.
  • Kisimoto Maszasi: Naruto15. 
  • Nakahara Aya: Lovely Complex 6.
  • Jun Mi-Kjong: A vízisten menyasszonya 9. - Így már két kötettel vagyok elmaradva olvasás terén és még fájhat a fejem, hogy most már 9 kötetet kell megvennem, mert egy ideje már ácsingózok rá, hogy ne csak kölcsönbe kapjam őket, hanem legyen saját példányom.


Ez meg az

  • Touch és A long, long sleep után újabb Könyvmolyképzős bejelentés. Ha nem is a közeljövőben, de jön majd Holly Black: White Cat c. könyve.
  • Őszintén megvallva nem szoktam Harlequin regényeket vásárolni, egyszerűen azért mert rengeteg van belőlük, nem győzném pénzzel és szerintem nehezen is válogatnék belőlük. Viszont Susan Mallery könyve a Citrom és osztriga nagyon vonz. Lehet lecsapok rá. Megjelenés április 30 az Szandi szerint.

A heti termés, avagy már kapható

Szinte biztos vagyok benne, hogy Julie James könyve A hamis partner már jövőhéten az új szerzeményeim közé fog tartozni. Nagyon remélem és türelmetlenül várom, hogy az Angyali szárnyalás és a Megbűvölve is hasonló sorsra jusson, bár ott még pontos időpontokat nem jósolnék. Az új Picoult könyv, csak a várólistámra kerül, de van egy olyan érzésem, hogy egy kedves barátnőm magánkönyvtárát biztos gazdagítani fogja majd. A Halo trilógia első részével kapcsolatban biztos nyitva tartom a szemem, de lecsapni nem készülök rá. Könyvtár vagy hasonlók esetén egyszer, talán elolvasom, a listámra azért felkerült. Kathy Reichs könyvét csak azért figyelem, mert erős bennem a késztetést, hogy az egyik kedvenc sorozatomat könyv formában is meglessem, de ez nem a közeljövőben fog megtörténni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...