2011. máj. 28.

Meg Cabot - A fiú a házból

Na a sok szereplő közül kezdjük ott, hogy egy gazdag hölgyet leütnek a saját lakásában, és a szomszéd nő talál rá. Főhősünk Melissa Fuller, a pletykarovat újságírója a New York Journalnál. Lelkiismeretesen sétáltatja a kómában fekvő hölgy kutyáját, ami már majdnem a munka rovására megy. Így hát bekerül a képbe a mammer unokaöccse, Max Friedlander. Csakhogy ő inkább cicázik a tengernél egy topmodellel, minthogy hazatérjen. Így egy régi "szívesség" kapcsán küldi maga helyett John Trentet, hogy játssza el a szerepét. John kelletlenül, de a "mi baj lehetne belőle" elv alapján elvállalja. John egy gazdag család különc tagja, milliomos lévén bűnügyi újságíróként rendes állással rendelkezik, mégpedig a rivális lap, a New York Chronicle-nél. És gyengéi a vörös nők. Mit ad isten, Mel épp vörös. Szóval fülig szerelmesek lesznek egymásba, de mint tudjuk már hazugsággal kezdődött a kapcsolat, amiből sok jó nem sülhet ki.
Ehhez adjunk még hozzá egy bátyt és terhes feleségét. Egy legjobb barátnőt és leendő férjét. Rengeteg munkatársat az újságnál. 
Mindez e-mailes levelezéseken keresztül tárul az olvasó elé Meg Cabot tollából, könnyed, szórakoztató stílusban. Kikapcsolódás garantált.

Nem ez az első e-mailes történetem az írónőtől. Az Esküvő olasz módra anno megvett magának. Imádtam minden sorát, kellemesen könnyed és szórakoztató volt. Így nyugodt szívvel vettem a kezembe ezt a könyvét is, habár először azt hittem az ifjúság számára íródott. Nem is kellett csalódnom, bár a másik történet jobban magával ragadott. 
Olvasás közben Sophie Kinsella Tudsz titkot tartani? c. könyve jutott állandóan az eszembe. Nagyon hasonló hangulatot kaptam.
Kedvenc szereplőim John mellett, a terhes és hormonoktól túltengő, szexuálisan kiéhezett sógornő, Mell főnöke és a legjobb barátnő vőlegénye volt. Nem mondom, hogy a barátnők és munkatársak idegesítettek volna, inkább csak közelítettek néha ahhoz a határhoz, amikor már túl sok lesz belőlük. 

Nincs semmi extra a történetben, nagyon gyorsan olvasható mégis kikapcsol, megmosolyogtat. Egy hangyányit bugyuta, de a szórakoztató módon. Szeretem az ilyen történeteket. 

4 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...