2011. ápr. 24.

Richelle Mead - Örök kötelék

Vámpírakadémia 5.

Előző részekre nézve spoileres.

Előző kötetről írt postomban írtam, hogy van sejtésem, hogy mi is lesz Dmitrij és az egész sorozat sorsa, befejezése. Na ezen kötet elolvasása után annyit mondhatok magamnak, "Te kis butus, dehogy tudod!"

A könyv már az angol megjelenéstől kezdve visszhangzott, úton-útfélen lehetett olvasni a nyitó levélről, ami nagyon felpörgette a rajongókat. Tény és való, hogy igen "érdekes egy levél", viszont nekem nagyobb sokkot okozott a harmadik kötet utolsó mondata. ("Útnak eredtem, hogy megöljem a férfit, akit szeretek.") Bár nem kellene előre szaladnom, de már most megemlíteném, hogy az Örök kötelék is igen "szép" sorokkal zárul.

Most nem lehet panasz a borítóra sem. Csodaszép, főleg élőben.

Talán ez volt az első VA kötet, amire azt mondanám, hogy az elsőtől az utolsó oldalig izgalmas és fordulatos volt. Most nem kellett várni a kötet második feléig az izgalmakra, itt néhány oldalanként jutott nekünk belőle.

Igazából nagyon nehezemre esik beszélni erről a részről, úgy, hogy ne spoilerezzek, miközben csak úgy kiáltanám a világba, hogy "...". De nem szabad... tudom, hogy nem szabad. Én szentül hittem, hogy ez nem ebben a kötetben fog megtörténni és mégis megtette az írónő. Bár azért a megvalósítással volt némi problémám. Az örömbe egy kis üröm is keveredett, de megbocsátom.

Rose még mindig egy őrült természet, sose tudja befogni a száját, ami nekünk jó, de neki... most nagyon nem. Vezetésével megteszik a lehetetlent és kalandból kalandba keverednek, na meg nagy bajba.

Lissa és Christian, két kis buta, de annál édesebbek együtt, de mire újra együtt vannak...

Egyik nagy kérdés ebben a sorozatban a "Dmitrij vagy Adrian?" A jófiúból lett igazi rosszfiú, vagy a rosszfiúnak tűnő, de mégis jófiú? Ha ezt a kötetet kell figyelembe vennem, akkor most bizony Adrian győzött. Dmitrij nagyon fincsi volt rosszfiúként, de utána hát... néha igencsak az idegeimre ment, míg Adriant imádtam végig és összeszorult a szívem néhány jelenetnél, amikor megbántották a kicsi lelkét.

Igen izgalmasan zárul a könyv, bár nem igazán értem, hogy Rose számára miért nem estek le a dolgok már időben, de így megint igen fincsi zárómondatot kaptunk Abe szájából, akinek újbóli felbukkanását nagyon díjaztam. Nagyon bírom a hapsit.

A könyv során többször fordult a kocka, igen sok érdekes fejleményt tudtunk meg, még a vége is tartogat olyan információ morzsákat, amik miatt nehezen tudom elképzelni, hogy már csak egy kötet van hátra a sorozatból. Már türelmetlenül várom az őszt, hogy magyarul is megjelenjen. És tartom a kezdeti kijelentésem, hogy halvány fogalmam sincs mi lesz a vége. Na jó, azért néhány esemény elég egyértelmű, hogy meg kell történnie, na de a vége vége.... igazán kíváncsi vagyok.

A könyvet köszönöm az Agave kiadónak!

5 pont

A sorozat kötetei:
1. Vámpírakadémia (4,5)
2. Dermesztő ölelés (5)
3. A halál csókja (5)
4. Véreskü tovább
6. A végső áldozat tovább

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...