2010. dec. 30.

2010 - Összefoglaló

Ahogy látom mindenki megkezdte a saját kis év végi összefoglalóját. Tavaly nem csináltam, de idén úgy érzem én sem tudom kihagyni. 

Én abba a kategóriába tartozom, akik néhány évvel ezelőtt még csak néztek bambán, és bólogattak, hogy igen a te dolgod, hogy ilyen sokat olvasol. Engem nem zavar, de nem is vonz. Aztán telt múlt az idő, jött néhány filmadaptáció és elkezdtem a kezembe venni a klasszikus romantikus műveket. Néha bele-bele kaptam műfajokba, de igazából nem találtam magamat. Majd jött mondhatni a Twilight és onnantól ontották magukból a kiadók a paranormális könyveket. A Twilight láz elszállt, de Ward és Hamilton örök maradt és mellé felzárkóztak a külföldi nagy nevek. 
Mivel azonban nem zárkózom el teljesen, így azért a palettám szélesedett is. Most már kijelenthetem, hogy elég jó megérzéssel tudok olvasnivalót választani, így nem is igazán csalódom a könyvekben.

Megszerettem a krimiket, az igazi rendőrös nyomozósdit. Az őrült gyilkosokat. A kalózos romantikát, a hajózást. A történelmi, skót történeteket. A mai romantikus sztorikat. (pl. SEP) 
Szeretem, ha a könnyed könyvek megnevettetnek, ha nem kell mellettük gondolkoznom. Ha a krimiknél látok "szépséget" a gyilkosságokban. Az erotikus fantasyban néha jobban szeretem, amikor csak kerülgetik egymást, évődnek. Legyenek belevalók a szereplők. A történelmi romantikánál imádom elképzelni, ahogy egy nyeregben lovagolnak a főhőseink.
Úgy gondolom még számos műfaj van, amit ki fogok próbálni, illetve a már olvasottak között is vannak árnyalatok, amik még olvasásra várnak.

Őszintén örülök, hogy a könyvesblog írás igazi szórakozást, szinte hobbit jelent számomra. És igen, én is kaptam már recenziós példányt, de még nem érzem az árnyoldalait. Egy kiadó se tukmált rám könyvet, mind én választottam. Nem gyűjtöttem be mindent, ami egy picit is érdekelt, csak amiben tényleg láttam lehetőséget, fantáziát. 
Tavalyhoz képest több könyvet vettem, de szinte egytől-egyig akcióban, akár féláron vagy még annál olcsóbban. Néha elcsábítanak az 500Ft-os könyvek, de még nem érzem, hogy átestem volna a ló túloldalára. 
Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan ember vagyok, aki nem gyűjtögeti be magának az összes "na ezt elolvasnám" típusú könyvet és aztán ott áll, hogy többet nem is akarja elővenni, de a polcon foglalja a helyet.
Nagy százalékban a megvett könyveket már előzetesen olvastam, akár könyvtár, akár barátok, vagy e-book révén. Így csak azt veszem meg előbb utóbb, amit tényleg többször előveszek. A kedvenc sorozatokat pedig feltétlen látnom kell sorban a polcomon. És a pech, hogy én szinte mindig sorozatba botlom, és nagyon sok az olyan, amit igenis szeretnék újra meg újra elővenni.

Hiába él már 1,5 éve a blog itt is voltak hullámvölgyek, most épp egy elég aktív időszakban vagyok, remélem jó sokáig fog tartani, úgy látom az olvasóim is szépen gyűlnek. Most úgy érzem igazán magamra találtam a könyvek világában.

2010 számokban

Elolvasott könyvek száma: 
213 db
(sok közülük manga, ami ugye gyorsan olvasható)

Év első könyve:
J. K. Rowling: Bogar bárd meséi

Év utolsó könyve
Pierre Lemaitre - Téboly

2010-es könyvszerzemények összesen
85 db könyv

Ebből elolvasott
73 db

Az év kedvencei
Susan Elizabeth Phillips - Chicago Stars széria
Karen Rose - Daniel Vartanian trilógia
Johanna Lindsey - Tengernyi szerelem
Johanna Lindsey - A vágy foglyai
Karin Slaughter - Sebek
Jennifer Crusie - Szerelmes szélhámosok
Susanne Collins - Éhezők viadala
L.K. Hamilton - Az éjfél simogatása
L.K. Hamilton - Fekete vér
Katie Fforde - Szerelmes levelek
Dorothy Koomson - Csokoládéfutam
Karen Marie Moning - Keserű ébredés
Nalini Singh - Angyalvér
Gena Showalter - Éjsötét bosszú
Sherrilyn Kenyon - Végzetes ölelés
J.R. Ward - Megbosszult szerető
J.R. Ward - Halhatatlan szerető
Jeaniene Frost - Síri csendben
Lisa Kleypas - Lady Sophie szeretője
Kinley MacGregor - Vágyak vonzása
Cassandra Clare - A végzet ereklyéi sorozat

2 megjegyzés:

  1. Látom a Chicago Stars széria nálad is tarolt :) Én is imádom azt a sorozatot :)

    Könyveken és olvasásban gazdag Boldog Új Évet ;)(kicsit előbb, de belefér. :D)

    VálaszTörlés
  2. Igen SEP az év elején mindent vitt. Talán egy-másfél hét kellett, hogy kivégezzem a sorozatot, azóta két könyv híján megvannak a könyvek is. Sőt többi könyvét is olvasgatom.
    Nagyon örülök, hogy rátaláltam.

    Viszont kívánom neked is. Sok könyvet a jövő évre. BÚÉK.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...