2009. okt. 30.

Meg Cabot - Misztikus szerelem

Az Avalon gimi első látásra tipikus amerikai sulinak tűnik, tipikus diákokkal, mint például Lance, a focicsapat hátvédje, Jennifer, a pom-pom lány vagy Will, a csapatkapitány, a diákönkormányzat elnöke és egyáltalán, a legmenőbb srác a suliban. Csakhogy az Avalon gimiben senki sem teljesen az, aminek látszik… ahogy arra Ellie-nek, az új lánynak fokozatosan rá kell döbbennie. Vajon neki magának milyen szerepe lesz az egyre sűrűsödő drámai eseményekben? És vajon közbe tud-e lépni annak érdekében, hogy ne következzen be a tragédia?

Határozottan jó, kis cuki történet, de nem szokványos.

Ellie-nek professzor szülei vannak és középkorkutatók, de igazán jó fejek, azon kívül, hogy nem mozdulnak ki otthonról. Most éppen mindketten könyvet írnak, ezért egy évre elköltöznek Annapolisba. Az anyuka Shalott asszonyára, az apuka pedig egy kardról. Ez azért egy fontos tudnivaló.

Szóval Ellie új iskolába fog járni és a szülők szerint lehetőleg több barátot szerez. Még az iskola elkezdte előtt a parkban futás közben összefut az álompasival, majd az iskola első napján szó szerint belebotlik.

Will az iskola szépfiúja és persze a jó fiú. Focizik, mindenki szereti. Legjobb barátja Lance és persze van barátnője, a pom-pom lány Jennifer. És.... még aznap szinte a semmiből felbukkan Ellie medencéje mellett, pancsiznak, majd vacsiznak. Mintha már régóta ismernék egymást.

Will szegény, mostanság elég rossz hangulatban van, családi gondok, miegymás, de Elle - ahogy ő hívja - mindig felvidítja. Szegény lány fülig szerelmes lesz.

Eddig ugye nincs sok misztikus dolog a történetben. Itt jön a képbe Arthur király és legendái. Lancelot és Guinevere, ja és az irodalom tanár. Nem nehéz kitalálni ki is lesz Arthur király és Lancelot. Azt azért elárulom Jennifer lesz Guinevere. Na de akkor Ellie kicsoda is.

Hát ez az. Rosszul osztják fel a szerepeket, legalábbis neki, aminek majdnem tragikus vége lesz. De a végére a fiatalok boldogok és szerelemesek, ahogy az meg van írva.


Aranyos, kedves kis történet, misztikus kaland. Nekem tetszett.


5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...