2009. júl. 9.

Anita Blake - Lidérces Álmok

Rengeteg SPOILER!!!!

Nem is tudom le lehet e egyáltalán szavakba írni az egészet. Annyit biztos, hogy eszméletlen.

Szerintem azért ez a rész egy vízválasztó lehet az olvasók számára. Mert szerintem csak az igazán fanatikus, kitartó rajongóknak tetszhet igazán. Aki nem sokalt be a sok szeretőtől és a szextől, de már az idegei alig bírják, annak ez a kötet lehet talán az utolsó, amit elolvas. De én igazán nagy fan vagyok, szóval nekem nagyon bejött.

A nyomozási történet nagyon a végére szorult, de láttunk egy kis kommandós akciót, viszont az igazi nagy mestervámpírt nem sikerült elkapni. De a sorozatgyilkosságok abbamaradtak, a főgonosz elhagyta a várost.

A két kötet során megjelentek új szereplők, akik igaz csak kisebb szerepet kaptak, de állandó szereplőké növik majd ki magukat. Ilyen szereplők:

- Byron: kicsit érdekes figura. Eddig Bobby Lee becézgetése viszi a pálmát a "prüntyőkémmel", de Byron is szorosan követi a "csillagvirággal", a "bogaram", "babám", "mucus" szavakkal. Ezek valamelyikét minden mondatába belefűzte, miközben Anitával beszélt. Biszex csávóka, nemrég érkezett Londonból. Ő is táncos a Bűnös Vágyakban.

- Requiem: érzem őt szeretni fogom nagyon. Ő is Londonból érkezett. Nagyon udvarias, tisztelettudó. Ereje, hogy fel tudja éleszteni a testi vágyat, de ritkán használja, mert ő azt akarja, hogy a nő lelke is kívánja, necsak a teste.

Byronnal Anita táplálta az arduert, Requiem pedig megharapta közben. Így végül is mondhatni hármasban mentek egy menetet. Requiem kapott még egy lehetőséget, de úriemberként, csak azt tette, amit Anita megengedett, így a bőrnaci maradt.

- Gonosz és Igazság: testvérpár egy különös történettel. Ők az egyetlenek, akik lemészárolták vérvonaluk összes tagját, megölték a mestervámpírjukat és életben maradnak. Persze ezek után nem látja szívesen őket egyik vámpírúr se, de jön Anita és a véletlen. Szóval megköttetik a vámpíreskü. A cuki és szexi pasik mellé kaptak két igazi harcost is Jean-Claude-ék.

- Graham: vérfarkas. Számomra meglepő, hogy magázza Anitát és fordítva is természetesen.

Anita erkölcsei, elvei szép sorban döltek meg. Eleinte 2 pasival járt párhuzamosan, de no szex. Richard megmutatja állati voltát, Anita Jean-Claude karjaiba fut és több évi várakozás után egy forró fürdőkádas jelenetben megtörténik az első szeretkezés.

Innentől exponenciálisan nő a szeretők száma és csökken a szeretkezések között eltelt idő. Viszonylag sokat várunk, hogy Richard is bekapcsolódjon a buliba, kicsit kierőszakolt körülmények között, de meglesz az is.

Micah jön, lát, győz. Néhány órás ismeretség után beveszi Anita várát, és vele táplálja először az ardeurt. Micah azért különleges eset, mivel Anita Nimir-Raj-ja. Így természetüknél fogva vonzzák egymást.

Megint egy előrelépés. Anita bevállalja az első hármast, Asher-Anita-Jean-Claude. De azért még ez se az igazi, Asher csak harap. De innentől kezdve ő is a szeretője.

A következő a sorban Jason. Csak bejut Anita bugyijába. Ehhez kellett a szerencse, hogy Nathaniel pont ki volt ütve. És persze Belle Morte, hogy kicsit felpiszkálta az arduert. Jason jókor van jó helyen és nagyon magabiztosan tudja mit akar, és meg is szerzi.

Eddig ez öt személy. Jean-Claude és Asher állandó szeretők lesznek, Richard csak akkor ha épp nincs fasirtban Anitával és nem marcangolja önmagát. Jason csak alkalmi partner. Ez 6-11. kötet termése.

Na de a 12. kötetbe belehúzunk. 4 új szerető és számtalan szex.

Először is Damian. Számtalan nő érinti a Dance Marcabe-ban, de ez neki nem elég. Anitára vágyik és a helyzet úgy hozza, hogy meg is kapja. Aszisztál hozzá Nathaniel is, végig fogja Antita kezét és velük élvez, de neki akkor se az igazi. Kicsit furcsa események vezetnek hozzá. Megalkotják a triumvirátusukat, ahol Anita a mester. Mivel még nem szoktak hozzá, így néha a helyzet veszélyessé válhat, mivel Anita ritkán figyel magára és Damienből veszi tartalékait.

Egy összetűzés, verekedés után Primót meg kell állítani, de Jean-Claude energiái fogynak, szóval valahonnan energia kell. Hát tápláljuk az ardeurt, mégpedig Byron van a legközelebb. És jön Requim, aki harapásával fokozza a hatást.

Anitának persze dolgoznia is kell, de legyengült állapotban nem mehet egyedül. Megy vele Requiem és Graham is. Graham kell, hogy melegítse Anitát, mikor már vészesen fogy az energiája. Arról nem beszélve, hogy közben Damien meg majd kihül. Szóval cselekedni kell, hát Reqviem veszi kézbe a dolgokat. A kocsi hátsó ülésén egy furcsa együttlét következik be. Csak altesti bőrnacis dörzsi van, de ha nekik így is jó... Igaz kicsit fájdalmasra sikeredik, de Anita élvezi a fájdalmat. Mindenesetre Damien is életben marad.

Nathanielnek még előtte beígért egy kis harapdálást a színpadon. Nathaniel táncol Anitának, kicsit nehézkesnek bizonyul, hogy Anitán épp nincs bugyi, mert Requiem előtte letépte. Előkerül korbács is és Jean-Claude. Nathaniel kicsit kiütve az élvezetektől pihenget, közben Anitát és Jean-Claude-ot elkapja a hév. Íróasztal, ciciharapás, vérivás...

Nathaniel már az első találkozás óta akarja Anitát, és szerelmes is belé. De Anita nem vallja be magának se, hogy hasonlóan érez. Eddig mindig szex nélkül táplálta Nathaniellel az arduert. Ebben a részben jött rá Anita mennyire kihasználta a srácot. Az első együttlétük is furcsára sikeredett, Nathaniel nem is ment el, várja az igazi alkalmat, mikor nem kényszerből lesznek együtt. Ami össze is jön és meglepetéseket tartogat. Először csak kettesben vannak, de aktus közben Anita szörnyetege ki akar törni. Richard is besegít metafizikailag, és Jason is megjelenik. Így alakváltás lesz a vége. És itt jön a meglepi. Alig hittem el. Nathaniel leopárd alakban is megkapja Anitát. Ha nem jött volna Richard lehet, hogy már nekem is sok lett volna.

A másik amin meglepődtem Richard is enged homofóbiájából és bevállalja Anitát Jean-Claude-dal együtt, bár J.C. érintését még mindig nehezen bírja, és azért vele nem..., de Anitáért majdnem mindent. Igaz nem lesznek újra egy pár, de ő is táplálja majd az ardeurt.

A végén, a sok vámpírölés után, amit a kommandósokkal együtt hajtott végre. A nehéz nap Micah-val ér véget a kádban.

Nekem ennek a könyvnek a befejezése tetszett a legjobban eddig, mert ennek volt igazán vége. Igaz a fő sorozatgyilkos nem lett meg, de akkor is volt a könyvnek vége, legalábbis nekem az érzés megvolt.

Jean-Claude-ról és az ő pici lelkéről is tudtunk meg infókat. Ahogy arról is mi nyomja a mi Richardunk szívét. Anita kezdi felfogni, hogy szerelmes és hogy most igazán jó az élete, csak jobban kellene figyelnie magára. Új képességei vannak, ahogy a legtöbbjüknek is a triumvirátusokból. Anita már inkább likantrópként viselkedik és nem emberként, a vámpírjegyek ellenére sem. Nathaniel kezd egyre inkább önálló és domináns lenni. Ronnie Smith is kap egy kis szerepet. Kicsit kiakad, hogy Louie megkérte, és nemet mond. Kicsit kiakadni megy a Lidérces álmokba, ami egy csak sztriptízbár, csak férfi táncosokkal a város másik végén. Anita viszi magával Micat és Nathanielt is, akiket táncosoknak néznek és alig bírták magukról levakarni a táncosokat, akik ugye férfiak. Nathaniel egész jól viselte, de Micah kicsit kiakadt a helyzettől.

Összességében egy jó kis rész volt, igaz elég hosszú és szexszel teli, de megéri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...