2013. jún. 3.

84. Ünnepi Könyvhét (2013. június 6-10.)

László Zoltán: Egyszervolt  *  M.C. Scott: A király eljövetele
L.K. Hamilton: Ezüstgolyó Scott Turow: Ártatlan
John le Carré: A kém, aki bejött a hidegről


BELEOLVASÁSI LEHETŐSÉG a letöltés menüpont alatt!


Agave kiadó
Váci utca 1. stand

Nem is lehetne könyvhét a könyvhét Anita Blake kötet nélkül, így számomra az Ezüstgolyó a legfontosabb megjelenés az Agave kínálatából. Viszont A király eljövetele és az Ártatlan is érdekel, hiszen az előbbi előzményét A római kémet már olvastam, míg az utóbbinak az első kötete az Ártatlanságra ítélve a várólistámon van, ha egyszer sorra kerül és tetszett, akkor a folytatást sem fogom kihagyni.


Anita Blake, vámpírvadász 19.
Anita Blake élete lecsendesedett, majdnem normális hétköznapjait éli St. Louis-ban – már amennyire normális hétköznapokat élhet egy hivatásos vámpírhóhér és szövetségi rendőrbíró – amikor egy vámpír a múltból bejelentkezik. Minden Sötétségek Anyját elméletileg elpusztította egy robbantásos merénylet. Ugyanakkor hogyan lehetséges elpusztítani egy vámpírt, aki megteremtette magukat a vámpírokat? Meg lehet ölni egy istent? Eddig nem sikerült, és most ez az isten, pontosabban istennő, úgy érzi, eljött a nap, hogy végre hatalmába kerítse Anitát és Amerika összes vámpírját.
Minden Sötétségek Anyjának tetteit az vezeti, hogy szentül hiszi: Jean-Claude, Anita és a vérfarkas Richard Zeeman triumvirátusa elegendő hatalmat ruházhatna rá, hogy ismét testet ölthessen, és megvethesse lábát az Új Világban. Csakhogy a test, amire a fogát feni, már foglalt.

* * * * *

Cor Leonis kiadó
Junot Diaz: Oscar Wao rövid, de csodálatos élete - BELEOLVASÓ

Syrie James: Az elveszett Jane Austen-kézirat

Karen Marie Moning: Iced - Megnyílik az ég - BELEOLVASÓ


Vörösmarty tér 19. stand
Kedvezmény: 25%

Szintén három érdekelt könyv.

Jasper Fforde Jane Eyre eset c. könyvét még évekkel ezelőtt feltettem a várólistacsökkentős játékba, amit nem sikerült teljesítenem, így azóta is várakozik a hosszú listámon, de ha egyszer sorra kerül, akkor már legalább a folytatás is elérhető lesz (Egy regény rabjai).
Syrie James neve sem ismeretlen számomra, hiszen volt idő amikor jóval nagyobb mennyiségben faltam a klasszikus romantikusok műveit, és Jane Austen abszolút top kategóriás, így a naplója után nem kizárt, hogy kedvet kapok egyszer az elveszett kézirathoz is.
Ami viszont abszolút aktuális az Karen Marie Moning munkássága, a Tündérkrónikák után ki nem hagynám Dani krónikáit sem, bár még nem lettem olyan nagy span a kiscsajjal.


 * * * * * 


OLVASS BELE!
Obszidián
  *  Easy - Egyszeregy  *  Dublin street
 Könyvmolyképző kiadó
Vörösmarty tér 111. stand

A Könyvmolyképző tipikusan az a kiadó, aki évente három-négy alkalommal nagy mennyiségű könyvújdonsággal kísért, és a legtöbb esetében, ha kiszórom a gyermek- és ifjúsági irodalmat, majd lemorzsolódik még néhány, akkor is túl sok minden érdekel, kerül fel a várólistára vagy kívánságlistára.
Mivel a beharangozott könyvek száma technikai okok miatt megcsappant (aminek én kifejezetten örülök), így most viszonylag tűrhető számú könyvvel szemezek. Ezek közül kettő "régi", három pedig eddig ismeretlen szerző keze munkája.

Mert egyszerűen jól hangzik, kíváncsivá tesz. 
Eddig nem csalódtam a kiadó komolyabb témákat boncolgató könyveiben, most is bízom a legjobbakban.
Egész (romantikus-)erotikusan hangzik, ami "az én műfajom". Amiben bízom, hogy a Könyvmolyképző igényes történetet választott és igényes fordítással készült könyvet ad ki. 

Clare kedvenc, a sorozat kedvenc... ennyire egyszerű.

Marie Lu: Prodigy - Született tehetség (Legenda #2)
Nagyon pozitívan fejezetem be a Legendát, de remélem a Prodigy nem lesz hasonlóan megosztott az élvezetet tekintve, hanem viszi tovább a megtalált lendületet. 

A megjelenések teljes listáját megtaláljátok a kiadó webshopjában!

 * * * * *

Amik még mostanában jelentek meg (és érdekelnek):


Amik még TALÁN júniusban megjelennek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...