2012. szept. 23.

Azt hallottam... (15)

HÍREK

A Cor Leonis kiadó is megnyitotta saját könyváruházát a neten.

Az odatévedők regisztráció nélkül 20%, a regisztrált vásárlók 25%, bloggerek 30% kedvezménnyel válogathatnak a kiadó könyvei közül. A moly.hu tagjait pedig a molyos nevük magadása után könyvkuponnal jutalmazzák.
Már kaphatóak az újdonságok, a napokban megjelent Ördögkatlan és az Új nap virrad is. Ahogyan megtalálható az Kelly kiadótól átvett összes Moning és Karen Chance könyv is. 
5000 Ft felett már csak 450 Ft a szállítási költség. Érdemes összefogni és akkor már akár ingyenes is. Nézzetek körül.


Nem is oly rég tette meg a Könyvmolyképző a hivatalos bejelentést, hogy Simone Elkeles Magyarországra látogat. Pontos időpont még nincs, de november végéig, december elejéig kell várniuk a rajongóknak. Addig is még októberben érkezik a Perfect Chemistry második kötete A vonzás szabályai, Carlos Fuentes főszereplésével.

Novemberre várható Spirit Bliss Démoni érintés trilógiájának második kötete, A jövő árnyai. Jómagam ugyan nem élek majd a lehetősséggel, de az írónő szombatonként közzétesz egy-egy fejezetet az oldalán. Már a prológus és két fejezet is olvasható a könyvből. 
Olvass bele te is.

Októberi várható megjelenések: 

"szeptember 26:
Peter Lerangis – 39 kulcs 7. rész
 

október 01:
Lauren Kate – Passion (Fallen 3.) – Vörös pöttyös
Rachel Vincent – Rogue (Stray 2.) – Vörös pöttyös (nagyon várom)
Richard Castle – Naked Heat – Gyilkos hőség – Grand selection
Julie Kagawa – Vashercegnő (Vaskirály 2.) – Vörös pöttyös

október 03:
Csukás István – PomPom 10 - Órarugógerincű Felpattanó
Csukás István – PomPom 11 - Magányos Szamovár
John Flanagan – Vadonjáró tanítványa 2.
Terri Farley – Vágtázó fantom 4.

Október 08:
Becca Fitzpatrick – Sience – Vihar előtt (Csitt, csitt 3.) – Vörös pöttyös
Simone Elkeles – Vonzás szabályai (Tökéletes kémia 2.) – Vörös pöttyös (nagyon várom)

Október elejére tervezzük még a Ropi naplója 5-öt és Maggie Stiefvater – Lament - A Látó szerelme (Tündérdallam 1.) című könyvét is.

Sajnos az alábbi címek megjelenései eltolódnak :(
Kelley Armstrong – Sötét erő 3 – Leszámolás november végére
Colleen Houck – A tigris átka című regénye pedig októberre"

Kérdés már csak az, hogy ez a teljes októberi lista? Mert a kiadó márkaboltjában még néhány cím októberi:
10.10. Lisa J. Smith: Bájolók (Night World 3.)
10.28. Lisa J. Smith : Sóvárgás (Stefan naplója 3.)

10.30. Cat Clarke - Entangled - Összekuszálva
10.30. Lauren Conrad - L. A. Candy - Édes kis hazugságok
 

10.31. Lisa J. Smith : A vadászok (Vámpírnaplók 8.) 


AKCIÓ

  • Victoria kiadó könyveit szeptember 30-ig 40% kedvezménnyel lehet megvásárolni a Bookline-on. Én már kihasználtam egy SEP könyv erejéig.
  • Az pedig már nem nagy meglepetés, hogy Ulpius-ház kiadós könyveket is lehet olcsóért beszerezni. Szintén Bookline.
  • Könyvudvar kapott újabb Kelly könyves adagot. Most is meglepődtem, hogy mik kerültek még fillérekért ide.
  • Szeptemberben még 30% minden Agave könyvre a kiadó webshopján.


SZEMEZÜNK

Október 24.
L.K. Hamilton - Elnyel a sötétség
Merry Gentry 7. 

A tündérmesékben általában a főhős a boldogságot csak a történet végén nyeri el: Hófehérke, Hamupipőke, Aranyhaj sok-sok szenvedés árán jut el álmai beteljesüléséhez, sorsuk szomorú, veszélyes, rémálomszerű, számos tragikus epizódot kell átvészelniük, míg végül diadalmaskodik a szerelem. Merry a mese közepén tart...
Meredith NicEssus hercegnőnek nincs sok ideje feldolgoznia nagybátyjától, a Fény és Illúzió Királyától elszenvedett erőszakot és kedvese, Gyilkos Fagy elvesztését. A vad falka élére áll, hogy megtorolja anyjaként szeretett és tisztelt nagyanyja halálát. A legfőbb célpontok azonban ő maga és méhében hordott ikergyermekei, valamint az utódok apjai, a testőrei. Andais, a Levegő és Sötétség Királynője Unseelie Udvartartásából a trón eddigi várományosa, Cel korábban sem fogta vissza gyilkos indulatait. Ezúttal is kíméletlenül a hercegnő és sarjai elpusztítására tör. Ugyanakkor nagybátyja, Taranis – feltételezett apai jogon – magának követeli Merry gyermekeit. Eközben a tündérdombok megvetett udvara, a sluagh virágba és mágiába borulva újfent megerősödik. Ám az éjfekete éjrepülők is kevesek megmenteni az önkéntes száműzetésbe kényszerülő újdonsült királynőt és kíséretét. Eljön a leszámolás, a mindent eldöntő csata ideje: Merry csak az Istennő, a Hitves segedelmében és oltalmában bízhat, hogy ő és gyermekei, szerettei túlélik az összecsapást.
Vajon fény derül-e Meredith apja, Essus herceg halálának körülményeire? Lesújt-e újra a kegyetlen gyilkos? Mit kell feladnia a hús és vér kezének hatalmával bíró hercegnőnek azért, hogy elnyerje személyes boldogságát?


Mats Strandberg, Sara B. Elfgrem - A kör

Engelsfors. Egy apró csodás kis város Svédországban, ahol 6 lány épp csak elkezdte a középiskolát. Semmi közös nincs bennük – kivéve hogy mindegyikőjükben ősi ördögi erő lakozik. Az őszi szemeszter csak elkezdődött, amikor egy halott diákot találtak a suli egyik wc-kabinjában. Mindenki öngyilkosságra tippel. Mindenki, leszámítva a hat lányt, akik tudják az igazságot. Egy éjjel, amikor a hold kísértetiesen vörösen borítja be az eget, a lányok találkoznak a parkban. Nem tudják hogyan és miért mentek oda, csak azt tudják, hogy szükségük van egymásra a túléléshez. Azt mondják boszorkák. Egy ősi prófécia állítja, hogy ők a kiválasztottak. Ettől a naptól kezdve a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Az idő csak fogy. Valami vadászik rájuk, és ha nem ők találják meg előbb és pusztítják el azt, akkor ők halnak meg…


Szeptember 25.
Elin Hilderbrand - A sziget 

Azt hitték, ez az a hely, ahol semmi sem forgathatja fel az életüket.

A Tate családnak generációk óta van nyaralója a vadregényes szigeten, Tuckernuckon. Több mint egy évtizede üresen áll, de most Birdie szeretne egy hetet együtt tölteni Chess-szel, mielőtt a lánya hozzámegy Michael Morganhez. Aztán megtörténik az elképzelhetetlen: a tökéletes Chess (gyönyörű, gazdag, jól nevelt, sikeres gasztrorovat-szerkesztő) szakít a hasonlóan tökéletes vőlegényével. Aztán otthagyja az állását és a New York-i lakását - mindezt magyarázat nélkül. Majd a helyzet tovább bonyolódik, amikor Michael hegymászás közben meghal, és Chess önmagát hibáztatja a történtekért.

Birdie meghívja fiatalabb lányát, Tate-et (a csinos és naiv komputerzsenit) és a saját bohém kurátor húgát (akinek híres szobrász férje évekkel korábban öngyilkos lett), hogy csatlakozzon hozzájuk júliusra a szigetre, és hármuk egyesített erejével átsegítsék Chesst a lelki válságon.
Az ellátásukról az egykori gondnokuk fia, Barrett Lee gondoskodik, hiszen a szigeten se meleg víz, se telefon, se komp. A jóképű fiatalember mindig is Chesshez vonzódott, ám most felébreszti a Tate-ben lánykora óta szunnyadó szerelmet.
Bármennyire is háborítatlan a sziget, a négy nő élete újabb és újabb fordulatokat hoz: Tate és bimbózó kapcsolata Barrett-tel, India és az akadémiáján festőhallgató Lula Simpson viszonya, Birdie, akit meglep a volt férje hirtelen feltámadt gyengédsége, és végül Chess, aki a naplójában felfedi minden titkát, a szomorú szakítását a normális élettel és Michael halálát.


MEGJELENTEK
(információkért kattints a képre)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...