2012. márc. 25.

Azt hallottam... (1)

Megjelenési hírek

  • Lobo ajánlotta a romantikus regények rajongóinak figyelmébe a Julie James két könyvét, amelynek a kiadási jogait a Pioneer Books vette meg. Én mindenképpen megnézem majd magamnak őket, csak jöjjenek. Something about you , Practice Makes Perfect
  • Úgy tűnik, az Ulpius-ház úgy gondolja, hogy megfogta az isten lábát E L James regényével és ontja magából az újabbnál újabb cikkeket, információkat A szürke ötven árnyalata c. könyvvel és trilógiával kapcsolatban. Legelső hírükből néhány szó ragadott meg és hitetlenkedve néztem, hogy a kiadó milyen hatalmas örömmel közli, hogy újabb botrány- és sikerkönyv kiadásának jogát tudhatja magáénak, amiről én azt szűrtem le, amit ők zárójelbe tettek. Softpornó. Büszkélkedve ismételgetik milyen vitákat és olvasó rekordokat döntött a könyv, amit egyszer erotikus szépirodalmi műként mutatnak be, máskor a romantikus olvasmányként, ami felrázza az unalmas házaséletet is. Az én elképzeléseimben egy Maya Banks könyvekhez hasonló tartalom lebeg, hiszen fennhangon hirdetik a durva szexjeleneteket, a BDSM erős jelenlétét. Mivel a Maya Banks könyveket én szerettem, így maga a téma egyáltalán nem taszít és hát kíváncsi vagyok mennyire durva az a durva. Bár van egy megérzésem, hogy mind a könyvnek, mind a majd aratott sikernek nagyobb lesz a füstje, mint a lángja és az Ulpius bukni fog (látva csak a Kelly és Maya Banks könyvek példáját). Egyébként az is érdekes, hogy a paranormális könyveket, amik szintén erotikától fűtöttek mára már nyögvenyelősen adnak ki, de egy - szerintem, bár én is olvasatlanul mondom - kifejezetten erotikusnak megírt jelenkori történetben nagy lehetőségeket látnak. Vagy az Ulpius csak a külföldi adatokat látja és rohan a botránykönyvek után? Végül is a szempontomból mindegy is, hiszen ha megvásárolni rögtön nem is fogom, de előbb-utóbb úgy is elolvasom, mert piszkálja a csőröm. Néhány infó a Velvet oldalán. Ja és az egyik legfontosabb, a kiadó júniusra ígéri.
  • Az Agave közzétette egy újabb könyvének a borítóját. Az utolsó vérfarkas áprilisban a könyvfesztiválra jelenik meg. Baráth Katalin rajongóknak pedig A borostyán hárfa borítója, de a könyvhét még kicsit soká lesz. 

  • Szomorú hír: Egyre pofátlanabbak a kiadók. Ulpiustól már talán megszokás, így egész kis dühvel fogadtam egy 5000 Ft-os Ward könyv hírét. Általában a friss, magyar, kiadók által nem támogatott szerzők könyve se olcsó mulatság, de ezt már régóta tudtuk. Kezdi az embert sokkolni az Agave is, de olvasva A római kémet, kézben fogva, látva az igényes kiadást még azt mondom, megéri a 4680 Ft-os (online -20%, 3744) összeget. Na de a pofám leszakad a Victoria kiadós új Susan Elizabeth Phillips könyv láttán. Kezdjük ott, hogy ilyen borítóval rossz kézbe venni. Ritkán szégyellek egy könyvet buszon olvasni a borítója miatt, mert úgy vagyok vele, hogy a tartalom a lényeg, és teszek másokra mit gondolnak, de istenem romantikus rajongó lévén is menekülnék a könyvtől, ha meglátnám ismeretlenül. Tehát szerintem a borító látványosan bénára sikerült, de a kiadó büszke lehet magára, mert a borítóhoz illő címet választottak. Luxusmucus... erre már szinte szavak sincsenek. A hangom is elment már a gondolataimban annyit sikítoznék ezekért a hibákért. És amiért ezt a kis hírmorzsát idebiggyesztettem, az nem más, mint hogy nemrég megtudtam az árát, 4599 Ft. Ezen már tényleg kínomba nevetek. Olyan büszke voltam, hogy majdnem teljes a SEP gyűjteményem. Két könyv égen-földön nem található, kettőt pedig nem szeretnék megvenni, mert tudom, hogy még egyszer a kezembe nem venném, de a többi gyönyörűen sorakozik a polcomon, és most erre itt van ez. Erős az érzés bennem, hogy hacsak nem lesz valami überkirály, lehengerlően élvezetes, akkor nem veszem meg. Ronda, drága és olcsóbb sem sokkal lesz. Évi egy-két alkalomnál többször nem akciózzák a könyveiket, és akkor is max 35% a kedvezmény. SEP hatalmas kedvenc, de lehet ez sem fog segíteni. 
  • Már tudni lehet, hogy Gail Carriger jön dedikálni a könyvfesztiválra (április 19-22) a Könyvmolyképző jóvoltából, így tehát a régen várt Soulless - Lélektelen c. könyv biztos meg fog jelenni.

A heti termés, avagy már kapható



Erin Morgenstern - Éjszakai cirkusz

Patricia Briggs - A vér kötelez (Mercy Thompson 2.) 
        Bele lehet olvasni itt.
        FIGYELEM: az alexandra honlapján a Mercy Thompson részei, azaz az 1-2. kötet egy áráért elvihető
        Első kötetről írtam: Megszólít a hold
        Napok kérdései és már olvasom is, a Megszólít a hold épp újraolvasás alatt áll.

Karen Hawkins - Kockázatos szerelem (MacLean átok 3.)
        Első kötetről írtam: Kalandor 
        Második kötet Viharos szerelem olvasása betervezett a közeljövőben. (Idő kellene!)

Kristin Cast, Alyson Noel, Kelley Armstrong, Richelle Mead és Francesca Lia Block - Pokoli csók
    Érdekes, hogy három hazánkban is ismert szerző, három kiadónál jelenik meg, de a közös novelláskötetet a romantikus könyveket megjelentető Gabo kiadó dobta piacra. Kíváncsi leszek lesz-e sikere, mert egyrészt a novelláskötetek kicsit neccesek, másrészt nem fektettek túl nagy reklámot, hogy eljuthasson a rajongókhoz a hír. Egyszer csak elolvasom majd én is.

Jayne Ann Krentz - Szédítő mélység (Tükör-trilógia 1.)
      Bevallom őszintén nem sok Amanda Quick könyvet olvastam még, és ezért sokáig nem is tudtam különböző írói neveiről, viszont a tavalyi év nyarán volt szerencsém olvasni az Álomfény-trilógia 1. kötetét, Az átkot. Bár tetszésem felemásan nyerte el, mégis felfigyeltem az Arkane Társaságról szóló sok generációs, teret és időt átívelő sorozatra. A Szédítő mélység pedig ennek egy újabb darabja, mégpedig annak a Fallon Jones-nak a főszereplésével, aki rendkívül felkeltette az érdeklődésem Az átok című kötetben. Most magam sem tudom mit csináljak, gyorsan olvassam el az Álomfény-trilógia hiányzó részeit, vagy ugorjak rögtön a várva várt férfi kötetére. Van egy érzésem, hogy ugrani fogok, bár nem hiszem, hogy elsietném az olvasást, mert annyi darab van a listámon már, hogy azt se tudom hova kapjak.
         Az átok kötetről írtam itt.

Egy kis személyes egyéb

Miután az új Richelle Mead könyv kapcsán kicsit beleástam magam a szukkubusz témába és olvasgatva más bloggerek cikkeit is, Nimánál találtam magam szembe egy sorozattal, melynek főszereplője pont az a lény, aki most igen felkeltette az érdeklődésem. Nem kellett sok idő, hogy rávessem magam a Lost girl (Elveszett lány) első évadára.

 Bo úgy éli életét, hogy tud természetfeletti erejéről, mégsem tudja micsoda ő valójában. Ha eluralkodik rajta az ösztön, akkor áldozatokat szed, életenergiát elszívva öl csábító vonzerejét bevetve. Segítőkészen megment egy lányt egy perverz disznótól és Kenzie valahogy a nyakába marad. Lakótársak és barátok lesznek, együtt pedig a pénzkeresés egy legálisabb módját választva magánnyomozónak állnak. Időközben pedig felfedezik a város különös lényekkel teli világát. Egy rendőr lesz segítségükre, Dyson személyében, aki szintén nem egyszerű halandó lény. Bo-val izzik közöttük a levegő, habár problémák esetén a szexi szukkubus  a női társaságot sem veti meg. Az igazi cél azonban az, hogy fény derüljön Bo múltjára, származására.

Nem volt túl megerőltető 13 részen átrágnom magam, viszonylag élvezetes képkockákban volt részem, de bevallom őszintén egyszer nézős sorozat. Hiába van feliratos verzió a folytatásra, nem biztos, hogy bele fogom vetni magam. 
Ha magát a szukkubuszi létet nézzük, akkor egész jól visszaadta a lényegeket. Bo igazán belevaló, benne van minden fülledt, mocskos dologban. Nem túl válogatós, de szerencsére az érzelmek nála is fellelhetők. Ahol kellett sütött az erotika, a forgatókönyvírók pedig nem fukarkodtak a különböző lények felsorakoztatásakor, bár igazán részletesen nem mentünk bele a mitológiákba, képességekbe. Szexi démon, természetfeletti erők, újabbnál újabb nyomozás.

Jövőhéten két filmes hírrel szolgálok majd. Egyrészt mert megnéztem Az éhezők viadalát, de még rágódom a leírandókon, bár azt elárulhatom, hogy nagyon tetszett. Másrészt pedig nézem a Castle-t, amiből ugye könyv is van.

2 megjegyzés:

  1. Ezek az árak tényleg megdöbbentőek! Én nyáron kezdtem el a True Blood sorozatot, de a 4-5. résztől (?) már annyira drágák, hogy hát.. csak néztem. A Wardba ezért se merek belekezdeni :/

    VálaszTörlés
  2. Ha fájó szívvel is, de a kedvencért, a mániámért kifizetem a magasabb összeget is, ha kell vért izzadva spórolok, csak meglegyen. Viszont ismeretlen könyvért ennyit biztos nem adnék ki, pofátlanságnak tartom ezeket az új összegeket. Ezek után a kiadók meg ne csodálkozzanak, ha nem fogynak a könyvek.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...