2010. máj. 14.

Jeaniene Frost - Karó és sírhant

Cat & Bones vámpírvadász sorozat II.

Én már alig hittem el, hogy tényleg olvashattam. Ennek a könyvnek a kiadását annyiszor elhalasztották, hogy már nem is számoltam. De megérte a várakozást. Jobb, mint az első rész. (A borító viszont rosszabb szerintem.)

Spoiler!

Eltelt 4 év, Bones és Cat külön. Cat éli életét az különleges vámpírölő osztaga élén, harcol. De azért rögtön csapjunk bele a lecsóba, mert kiderül, hogy épp aktuális áldozata nem más, mint Ian, aki Bonest anno átváltoztatja. A karó kicsit meginog és hát egérutát kap, nehogy már Bones "apuciját" Cat megölje. Ezzel persze rossz vásárt csinált, de ez csak később derül ki.

Telnek múlnak a hetek... ahogy az oldalak is... és sok minden nem történik. Ismerkedünk a szereplőkkel. Denise az új barátnő. Tate, az előző kötetből már ismert katona, aki számomra nagyon szimpi lett, igaz néha egy kis pöcs, de azért végül is rendes, és hát reménytelenül szerelmes. Jüan is a csapat tagja, egyetlen lehetőséget se hagyna ki, hogy flörtöljön és ezzel belopja magát az ember szívébe. Don a nagyfőnök és még egy páran, Cooper és Dave. Dave élete kétszer is körbefordul a kötet végére.
A fülszöveg beharangoz egy új szerelmet is, pedig a közelébe se járnak. Cat kedveli Noaht, de nem tud felejteni és csak Bones szereti. Aki fel is bukkan egy esküvőn.

Picit bosszús, hogy dobták, de vissza akarja kapni Catet. Valahogy még viccesebbnek tűnt Bones karaktere a gúny mögé bújva. Próbálják megbeszélni a kapcsolatuk hátulötőit és közben sok-sok új információra derül fény. Arról nem is beszélve, hogy halálra tudtak idegesíteni ezzel, a 'nem bízom benned, mert mégiscsak vámpír vagy' dumával és a sok kémkedéssel.
Don nem egy szent ember, sőt a cél érdekében sok mindent eltitkol Cat és emberei elöl. De talán a legfontosabb, hogy ő Cat apjának testvére, szóval nagybácsi. Sőt azt is tudta, hogy ha vámpírvért isznak megnő az élettartamuk, és ez az utóbbi időben nem is volt olyan ritka esemény. A csapat tagjai is megtapasztalták milyen vámpírnak lenni egy picit.
Bones bedumálja magát a csapatba és igazán edzi őket, mivel Catet Ian meg akarja szerezni, sőt valaki ki akarja nyírni. Szóval tervezgetnek és felkészülnek.
Egykori szerető, ismerős Annette is látogatást tesz. Cat féltékenykedik, Annette páváskodik, s két tyúk meg egymásnak ugrik, szó szerint.
Régi emlékeket ismerhetünk meg, és Bones megmutatja, mit is tud igazán az ágyban. Hát Cat pirult utána rendesen.
A terv a végrehajtáshoz közeledik, az eleje még jól halad, de aztán Cat ostobán keresztülhúzza azt, de még így is sikerül vámpírmódi férj és feleségként épségben távozniuk.
Megtörténik a "meghitt" találkozás a papával, Maxszel. Aki, annyira szereti a lányát, hogy holtan akarja látni. Szép kis családi viszonyok, de azért tartogat néhány érdekes információt és hát most már kicsit más színben látjuk az anyucit is.
A végére egy többé-kevésbé megható jelenettel zárul a történet, ami azért jó véresre sikeredett, de újra mindenki boldogan élhet.

Ezek után kíváncsi vagyok a folytatás milyen bonyodalmakat tartogat.

Összességében viccesebbre sikerült, a csapat tagjait meg lehet szeretni, mert pimaszok, de hűségesek. A kiképzés, a harcok nagyon tetszettek. A kémkedések idegesítettek egy kicsit közepe tájékán, de a végére mindenért kárpótolva lettem.

5 pont

4 megjegyzés:

  1. Jobban tetszett mint az első kötet, izgalmas volt, akciódús, nem lehetett letenni. Szereplők is egyre szimpatikusabbak. Két dolog viszont mindig zavart. Csak egy szemszögből látjuk a történetet, meg túl sok benne a vérívás. Ennek ellenére ez a sorozat is kihagyhatatlan.

    VálaszTörlés
  2. Engem sose zavart az, ha E/1. van elmesélve, Bones azért elég egyértelműen beszél és kimondja amit gondol és az érzéseit is. Az főleg nem zavart, hogy nem kellett az ellenség terveit olvasgatnom. Engem az anyja tudott idegesíteni, meg amikor Don és a többiek kémkedtek utána, és nem bíztak benne. Na ott azért rendesen felhúztam magam.

    Vérivás... hát voltak véres jeletek, meg Bones tényleg gyakran szippantott egy-egyet az emberekből, de hát ez egy igazi vámpíros, öldöklős könyv. Cat is hogy lefejezte már a ghoult. Na meg az utolsó temetős jelenet... véres volt.
    Nem tudom én minél több vámpíros könyvet olvasok, annál jobban szeretném, hogy engem is megharapjon egy vámpír. Remélem nem csak én vagyok így ezzel, mert ha igen, az lehet hogy bajt jelent.... :)

    VálaszTörlés
  3. E/1 engem főleg azért zavar, mert így csak azokat a jeleneteket láthatjuk ahol Cat is jelen van. Érdekelt volna miket csinál Bones amikor nincs a közelében Cat.

    Én is így vagyok vele. Ha ott állna előttem egy Bones féle vámpír, azt szeretném hogy megharapjon. :) Megbíznék benne, nem okozna fájdalmat.

    VálaszTörlés
  4. Engem se zavarnak a véres részek.. :D ettől jó egy vámpíros könyv :) Na meg én se bánnám ha egy vámpír megharapna ;) Bones ++ Áhhh
    xD

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...