2013. jan. 19.

Sorozat Szombat (17)


Karen Chance - Cassandra Palmer sorozat

A hajnal átka
4. kötet

Cor Leonis kiadó
JANUÁR 31.

2990 Ft
Noha Cassandra Palmer nagy hatalommal bíró Pythiává vált, ez egyáltalán nem készteti visszavonulásra azokat, akik a halálát kívánják. A természetfeletti lények világában kevesen örülnének annak, ha az önfejű Cassie foglalná el a legfőbb jövőbelátó posztját – és minden tőlük telhetőt el is követnek, hogy mielőbb eltegyék láb alól.
A vámpírok Szenátusa támogatja ugyan Cassie-t új tisztségében, ám az általuk biztosított védelemnek ára van: szövetségre kell lépnie a szexi vámpír nagymesterrel, Mirceával, aki saját tulajdonaként tekint a lányra.

Ám még a vámpíroknak is komoly gondot okozhat Cassie életének megóvása, hiszen Apollo, az önjelölt istenség, a Pythia hatalmának forrása az ellenfelük. Hogy megmentse saját életét – és mellesleg a világot – Cassie-nek szembe kell néznie teremtőjével…

Megjelenés:
A kiadó állítása szerint JANUÁR 31. 
1999 Ft-ért előrendelhető a Cor Leonis webshopjában

A borító: 5/4
Határozottan tetszik a színösszeállítás és valamelyest követi is az előzőek koncepcióját, pedig nem az eredetit vettük át.

Érdeklődési indexem:  5/4
Nem állítom, hogy a sorozat a kedvenceim között lenne, de örülök, hogy érkezik a folytatás, mert a kötetek nem tucatregények, és egyébként is érdekel Mircea, Pritkin és Cassie sorsa. Valószínűleg beiktatok egy kis emlékezetfrissítésként szolgáló újraolvasást is, legalább harmadik kötet erejéig, hogy újra képbe kerüljek.


A sorozatról

Műfaj: urban fantasy

Egy újabb sorozat folytatását köszönhetjük a Cor Leonis kiadónak és igazán hálás vagyok én is, mivel Cassie Palmer három kötetét jómagam is olvastam. A sorozat erősségét néhány vonzó karakterben (Pritkin, Mircea) és az írónő fantáziájában (pl. az időutazás) látom, viszont tény, hogy kissé tömör, amihez hozzá kell szokni. Mindenesetre soklényes, pergő cselekményű, akciódús sorozat.


A sorozat kötetei:
  1. Touch the Dark (2006) - Megérint a sötétség (2010, Kelly)
  2. Claimed By Shadow (2007) - Árnyak vonzásában (2010, Kelly)
  3. Embrace the Night (2008) - Átöltel az éjszaka (2010, Kelly)
  4. Curse the Dawn (2009) - A hajnal átka (2013, Cor Leonis) 
  5. Hunt the Moon (2011) - Holdvadász (2013, tervek szerint június, Cor Leonis)
  6. Tempt the Stars (2013)
Az írónő honlapja itt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...