2012. júl. 8.

Carly Phillips - Forró szívek

Kiadó: Victoria, 2012
Oldalszám: 336
Ár: 2799 Ft
Hot Zone 2.

Mikor megláttam, hogy hamarabb jelenik meg egy újabb Carly Phillips könyv, mint egy Robin Kaye, kissé elszomorodtam, hiszen míg a Rómeó, Rómeó-t imádtam, addig a Forró szerelmet csupán egy átlagos élménynek könyveltem el a Victoria kiadó akkori újdonságai között. Élvezhető, de nem lehengerlő. Persze nem bánkódtam néhány percnél többet, és amikor úgy éreztem újra rá tudok hangolódni a Jordan lányokra, a fafejű nagybácsira, egy kis sportra, már elvárásoktól mentesen vettem kezembe a legfiatalabb lány történetét.

A történet:
Micki kissé mindig kilógott a családból, bombázó nővéreihez képest inkább fiús alkat volt, a nevét is ezért változtatta Michelle-ről Mickire. Ő reklámszakemberként leginkább a nehézatlétákra utazott, otthonosan mozgott az öltözőikben, a nagytestű fiúk pedig imádták az egyébként rendkívül tehetséges Mickit.
Most azonban nagy szerelem kísértésében kell döntenie. Hogyan tudná megtartani magának Damian Fullert, a baseball sztárt? Úgy gondolja, fiús lányból – a nővéreihez hasonlóan – neki is bombanővé kell átalakulnia. Sikerül-e ez a kísérlete? Sikerül-e megtartania a nehéz természetű férfit? Hogyan alakul a kapcsolatuk?

Gondolatok:
Az írónőről nem mondanám, hogy bármiféle fejlődésen ment volna keresztül az előző kötethez képest, mégis annyival közelebb éreztem magamhoz a szereplőket, annyival szerethetőbbek voltak a szememben, hogy meglepetésemre egy rendkívül élvezetes olvasmány született. Pedig bevallom őszintén semmi különleges, semmi újdonság, semmi izgalom nincs benne, sőt a jól megszokott sablon is megtalálható, mégis valahogy olyan jólesett.

Micki a fiús lány, aki ha munkáról van szó, magabiztosan mozog a kigyúrt, olykor lengén öltözött sportolók között, azonban ha már pasizás kerül szóba, akkor visszahúzódó, tapasztalatlan, önbizalomhiányos lesz. Kiszemeltje pedig az a Damian Fuller, aki csak a karrierjének él és eddig esze ágában sem volt olyan nővel randizni, akivel hosszú távú kapcsolat alakulhatna ki, így az alkalmi partnerei kalandvágyó bombanők. Viszont a végzetes csók már elcsattant egy szilveszteri partin, és ha ők nehezen is közelednek egymáshoz, mások kapva kapnak az alkalmon, hogy összehozzák őket.

Nem túl sokban különbözik a koreográfia Annabelle és Brandon kötetéhez képest, hiszen azonnali vonzalmat némi vonakodás követ, de a nő hamar eldönti, hogy ágyba csábítsa az áldozatát, aki természetesen nem tiltakozik túl hevesen. A sors azonban produkálja a konfliktusokat, hogy a párocska megszenvedjen a nagy happy end előtt.
Nagyvonalúan mondom csak, hogy mellékszálak most is tarkítják a történetet, hiszen Yank bácsi még mindig makacskodik, hogy szerelmet valljon Lolának és akad egy trónkövetelő sportoló is, aki kezdetben Damian irigye, de lehetőségük adódik rendezni a helyzetüket. Rick Carter és Damien kapcsolata, mondhatni hasonló, mint a SEP Chicago Stars szériájában Cal Bonner és Kevin Tucker kettőse, bár kétségtelen, hogy Kevin magasan veri Cartert.

Ha nagyon kötözködni akarnék a történettel, akkor meg lehetne jegyezni, hogy az írónőtől kissé gyenge húzás volt a Micki és Damian közé furakodó probléma, bár ennél sokkal idegesítőbbre, bosszantóbbra is kreálhatta volna, mivel azonban intrikákban annyira nem bővelkedett, így még könnyedén túl tudom magam tenni rajta.
Carter pálfordulása nem kissé hihetetlen, de olvasás közben néhány szemöldökráncoláson túl nem igazán zavartattam magam miatta.
Annak viszont örültem, hogy most az írónő nem akarta túlságosan titkolni, kinek a számlájára írható a riporterek felbukkanása, kiszivárogtatott pletykák napvilágra kerülése. A főszereplőknek és az olvasónak is nyilvánvaló volt, ezért nem is fektettek nagy hangsúlyt az ügy kibogozására, inkább foglalkoztak az igazi problémákkal, amiket persze a párocska jelentősen felnagyít. Nem meglepő szituáció, amikor a hölgy kételkedik a férfi szerelmében, hiszen ki szeretné őt, ha cicababák is futnak a pasi után, illetve a sportoló nagy dilemmája, karrier vs. nő.

Elmaradhatatlan szereplő volt egy újabb házikedvenc, egy újabb kutyuska, aki a szereplőknek több bosszúságot, nekem meg annál több mosolyt okozott.
Megismerkedhettünk a későbbi – negyedik – kötet férfi főszereplőjével is, John Ropperrel, akiben Micki legjobb barátját tisztelhetjük. Igazán rendes fazonnal tűnik, és megörültem, mikor megtudtam, hogy lesz saját kötete. Az írónő nem feledkezett meg a család és az iroda többi tagjáról se, de nyúlfarknyi szerepeknél többet nem léptek színre, bár annyira nem is bántam. Yank bácsin így is lehetett jókat somolyogni.

Ezután a könyv után már nagyobb türelmetlenséggel várom a folytatásokat, közelebb került hozzám a történet, mert ez a sztori szórakoztatóbbra sikeredett, mint az első volt, de a fordítással sajnos még mindig nem vagyok megelégedve.


4,5 pont

Hot Zone kötetek:
Forró szerelem  |  Forró szívek  |  Forró találkozás  |  Forró vágy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...