2012. márc. 24.

Sorozat szombat (1)

Lara Adrian - Midnight Breed series
Az éjfél szülöttei

7. kötet
Kade  & Alexandra Maguire
2012. március/április

Kegyetlen rém garázdálkodik Alaszka fagyos, sötét vadonjában. Borzalmas vérengzésének nyomaira bukkan üzleti útján Alexandra Maguire pilóta. A feltűnően csinos lányt sokkolja a látvány – sok-sok éve kísértetiesen hasonló módon, szeme láttára ölték meg édesanyját és kisöccsét.
Az események rettegéssel töltik el Harmony városka lakóit is, ahol – nem véletlenül – ekkor jelenik meg Kade, az állig felfegyverzett vámpír harcos, aki küldetést teljesít, célja a szörny felderítése és ártalmatlanná tétele.
A törékeny fiatal nő és a jó kiállású férfi között hamar szerelem szövődik, ám súlyos titkokat őriznek mindketten, harcolnak démonjaikkal. Közben a fantom tovább gyilkol. És nem csak ő…


Megjelenés:
  • Ulpius-ház ígérte: március végén, legkésőbb április elején megjelenik.
  • A legtöbb webshop a márciusi megjelenést hirdeti.
  • Én amondó vagyok áprilisban már tényleg jönni fog.

Azért választottam ezt a sorozatot legelsőnek, mert a semmiből termett elénk a folytatás. Ha emlékeim nem csalnak, akkor a tavalyi év folyam, valamikor nyáron jelent meg A vámpír sírja, Andreas Reichen története és azóta a kiadó mélyen hallgatott a Lara Adrian kötetekről. Közben jó hamar - értsd félévekkel, de minimum hónapokkal ezelőtt - már virítottak a a neten a Kenyon, Cole, Ward könyvek borítói, amire az ember már a körmét rágva vár és erre mit harangoznak be, hogy hamarosan megjelenik? Hát egy olyan kötetet, amiről eddig egy árva hírmorzsa sem volt.  Az Ulpius nem egy ilyen furcsaságot produkál időről időre, jelen esetben pedig még halmozza is őket.

A borító: 4/5
Színösszeállítása nekem kifejezetten tetszik, de kíváncsi vagyok, hogy nyomtatásban is hasonlóan jól fog mutatni.

A cím: 4/5
Mosolyra késztetett, hiszen hat köteten át ragaszkodtak a vámpír szóhoz és most gondolták úgy, hogy az eredeti fordítása lesz a tökéletes megoldás. Vicces, de olyan kínomba nevetek módon. 

Érdeklődéséi indexem: 3/5
Szívesen mondanám, hogy majd meghalok, hogy olvashassam, azonban Kade nem az a szereplő, akiért jelen pillanatban rajongani tudok. Egyszerűen nem tudok róla semmit, így kifejezetten nem is mondhatom, hogy közömbös szereplőnél több lenne számomra. Ez persze nem jelenti azt, hogy a története nem lehet fantasztikus és a végére akár a kedvenc szereplőm. Majd kiderül. 


A sorozatról

A vámpír csókja | A vámpír ölelése | A vámpír vére | A vámpír éjjele | A vámpír bosszúja | A vámpír sírja 

Lara Adrian urban fantasyjában a teljes főszerep a vámpíroké, akik idegen ősökkel büszkélkedhetnek és kiválasztott harcosai évszázadok óta harcolnak a fajuk elkorcsosult tagjai, a vérszopók ellen, akiken eluralkodott az éhség és a gyilkolási vágy. Boston ad helyet a Rend főhadiszállásának, ahol mindenre elszánt vámpír harcosok egy csoportja éli életét, védi a civil lakosságot. Azonban harcaik újabbnál újabb városokba űzik őket, és így a világot járva egy-egy harcosnak lehetősége nyílik, hogy szembetalálja magát élete párjával, aki minden tekintetben különleges, adottsága révén egyedi.

A magyar olvasóktól többször megkapta már a Ward-koppintás, nem túl megtisztelő címét. Én is azt mondhatom, hogy számos hasonlóság fellelhető, mégis élvezetes olvasmánynak bizonyult számomra. Talán az egyik legakciódúsabb sorozat, amit olvasok az urban fantasy és paranormális romantikusok közül. A szereplőknek újabb és újabb csatát kell megvívniuk, az ellenség folyamatosan változik és egyre erősebb, a tét is egyre nagyobb. Kellemes meglepetés, hogy a hölgyek is egyre jelentősebb szerepet kapnak és adottságaikkal segítik a küldetéseket. A párok nem vesznek el, hanem folyamatosan jelen vannak. A tér pedig a legkevésbé sem beszűkült, nem összpontosul csak a hálószobára, hanem mindig újabb városba utazunk, világot látunk. 

Számomra a bevezető kötetek a legkedvesebbek, utána úgy éreztem, hogy mérsékelt élvezetet nyújtott Rio és Niko kötete, de Andreasnál feléledt bennem a remény, hogy mégis egy jó sorozatot olvasok.

Top
1. A vámpír vére (Tegan)
2. A vámpír ölelése (Dante)
3. A vámpír csókja (Lucan)
4. A vámpír sírja (Andreas)
5. A vámpír éjjele (Rio)
6. A vámpír bosszúja (Nikolai)


Hasonló rovatok a Könyves blogok oldalán.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, ahogy megcsináltad! Ennek hatására kedvet kaptam én is a rovathoz.:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi. :) Remélem a kedv sem fog elhagyni és tényleg tudom tartani a vállaltakat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, kitartás nem árt, bár én inkább az idő miatt aggódom.:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...