2011. ápr. 8.

Stephanie Plum, a szingli fejvadász újra

Szentül hittem, hogy az Ulpius kis húzásai engem már nem tudnak nagyon lázba hozni, kiborítani. Már szinte várom az újabbnál újabb csapásokat, amiket a kiadó mér rám/ránk, amit szinte már közömbösen veszek, elfogadom, hogy ez van. DE TÉVEDTEM. Ma este a fejfájásom tovább növelte, hogy felfedeztem a Szingli fejvadász sorozat új borítóit. 

Előzménynek csak annyi, hogy Janet Evanovich  Stephanie Plum sorozata külföldön nagy siker, már ha jól látom, akkor a 17. résznél tart (+ novellák). Kis hazánkban valamiért nem tört az élre, nem lett sikeres, pedig az első három kötet már három kiadást is megért, sőt magyarul azért még fellelhető a 4. kötet is, igaz szerintem már csak e-bookban. Szóval az Ulpius-ház kiadó úgy gondolta, hogy új design, új borító, új cím talán növelni fogja a népszerűséget. Ígértek nekünk újranyomást az első három részből, és még további 3 kötet (elvben idénre). Na már az egy év alatt kiadott 6 kötet is egy olyan kijelentés, amit el se hiszek, mivel az Ulpiusról van szó. Kérték a segítségünket a facebookos oldalukon, ahol néhány tipp meg is született, de akkor semmi reakciót nem kaptunk a kiadótól. 

De ma volt "szerencsém" látni a várható megjelenéseknél a legújabb, immár 4. kiadást. És néhány másodperc alatt a plafonon voltam, dühös és szomorú. Már előre látom a sorozat végét, mert hogy nem fog menni, abban biztos vagyok.

A sorozat egy vicces, néha morbid sztori egy női fejvadász csetléseiről-botlásairól, ahogy elfogja a rosszfiúkat. Számos szerethető mellékszereplővel, egy szexi rendőrrel. Ki merem jelenteni, hogy az összes általam olvasott könyv közül ezen a sorozaton nevettem a legtöbbet, egyszerűen fájt már a hasam a röhögéstől és imádtam. Mit bántam én, hogy nem olyan vonzó a borító. Majd jött a hír a tervezett folytatásról és az újításról. Felcsillant a remény, hogy még több történetet olvashatok róluk, és erre tessék. 

Kérdezem én, tényleg úgy gondolja a kiadó, hogy az új design sokkal vonzóbb, figyelemfelkeltőbb? Ettől várnak nagyobb népszerűséget?
Őszintén én megláttam és elszörnyedtem. Okés, hogy az első könyvet az írónő 1994-ben írta, de ne menjünk már vissza 17 évet az időben, az akkori trendekhez. 

2008 - 2. (Ulpiusos) kiadás



 
2011 - a legújabb kiadás


Egyáltalán nem tűnik ki, milyen poénos a sorozat. Szerintem a színek borzalmasak, a betűtípus semmilyen, de a képek se tetszetősek. Így együtt meg.... áááá hagyjuk. És a címeket nem is említettem. Bár a borító stílusához nagyon is illenek.

Lehet valami kampányt kellene indítani ezért a sorozatért is, mert biztos nem az Ulpius érdeme lesz, ha mégis veszik majd a könyveket.

Nem teszek olyan kijelentést, hogy én aztán meg nem veszem így őket, mert ha kiadják és hangsúlyozom, HA kiadják megveszem, mert a történet jó és imádom, de nem tudom hová tud még süllyedni a kiadó a szememben.

9 megjegyzés:

  1. Kedvenc sorozatom, egyszerűen a maga műfajában szerintem a legjobb. Nagyon sajnálom, hogy nem adják ki a többi részeket. A negyedik már megjelent, rég, még a Beholder Kiadó gondozásában. Szerintem is megérne egy kampányt ez a sorozat. A borító meg......

    VálaszTörlés
  2. wow o.O
    Az ulpiusról inkább nem kezdek el írni, mert elfogynának a felhasználható karaktereim.
    A "szép" borítók mellé még tedd bele a kalapba azt is, hogy nagy valószínűséggel 2 hét után szét fog esni a könyved, a borító fel fog válni, és ott állsz potyogó lapokkal, és könnyekkel...:S

    VálaszTörlés
  3. Inka véleményét egészíteném még ki azzal, hogy a könyv bazi nagybetűs lesz és az utolsó min. 30 oldal csak a másik 1-2 rész, esetleg más könyv első fejezetéből fog állni.

    VálaszTörlés
  4. Igen...
    De hát ezt már megszokhattuk. Vagy nem?
    Ja és a könyvek ára..
    Úgy 4000 körülire becsülném....

    VálaszTörlés
  5. Hát nem tudom, de kíváncsi leszek én mi lesz ennek a vége. Nagy buktára számítok, már készítem a lelkem a szenvedésre, de hátha... a remény hal meg utoljára. Bár ahogy Anita Blake mondaná, a remény egy hazug kurva.

    VálaszTörlés
  6. Inka, én ezen nagyon kiakadtam, mert oké, hogy reklámozzák más könyveiket egy füst alatt, de így? Azért veszem meg (szigorúan akciósan, legfeljebb előrendelve) azt a pár könyvüket, mert érdekel és ne próbáljanak mást rám tukmálni.
    Na igen, 3500-4000 Ft-ba kerül egy-egy könyvük, aztán később sok helyen már 500 Ft-ért is be lehet szerezni őket :P.
    Francica, ha bukta lesz is, majd valamelyik ismert ember gondol egyet, ír egy könyvet, amit velük adat ki és meg van oldva a dolog.

    VálaszTörlés
  7. Andiamo,de hát valahol csak kell promotálniuk a könyveiket. Csak néha azt nem értem, hogy miért egy olyanon keresztül teszik ezt, aminek semmi köze ahhoz amit olvasol. A kedvencem, meg ha ez tetszett, ez is fog. De örülök, hogy egyeseknek ennyire egyszerű, és evidens az ízlés behatárolása, hogy ha már tetszett ez akkor az is...
    És aki ír Lakatos Levente???:S:P

    VálaszTörlés
  8. Én a sorozatot csak hallomásból ismerem Francicától és Inkától. Amikor hallottam, hogy a sorozat kiadásával valamiért leállt a kiadó, a Szingli fejvadász bekerült a "majd egyszer elolvasom" kategóriámba.
    Utána hallottam, hogy újra kiadják, akkor eldöntöttem, hogy csatlakozni fogok a rajongók széles táborához. ; D
    De nem értem, hogy miért változtattak címet, és a borító miért lett más, mint a korábbi kiadásé? Akkor miért nem folytatják az eredeti dizájnnal? Az olvasókkal ugyanis ez lenne a fair. De őszintén. Ha vásárlásra adnám a fejem, akkor tuti, hogy a régi borítót választanám.
    Remélem a könyvek mérete legalább változatlan marad, így nem fog olyan gázul kinézni a könyvespolcokon.

    A minőségi munkában amúgy is az élen járnak, kezdve a széteső könyvekkel, vagy, hogy egyes könyvek gerincéről lemarad a cím, és a szerző, és egy sorozaton belül is a polc izgalmas látványt mutat, hogy egészen máshol van a szerző neve, az Ulpius logó, vagy akár a méret sem stimmel.
    Amúgy sem értem ezt a folyamatos szívatást, hogy miért ígérnek be egy-egy megjelenést, ha utána hónapokat, vagy lassan éveket is csúszik a dolog. Pl. Lángoló szerelem. Már 2009-ben lehetett olvasni róla, és elő lehetett rendelni, és a mai napig semmi.
    Meg ezek a sztorik, hogy figyelembe sem veszik az olvasók véleményét, vagy nem lehető tőlük kérdezni… Nem túl tetszetős!!!

    Azt meg végképp nem értem, hogy a könyveket miért lehet alig egy évvel később 50-70%-os akcióban beszerezni. És ezért cserébe az új könyvek árát meg tornázzák egyre csak feljebb, és feljebb, lassan a Könyvmolyképző szintjére. Pedig azt már a plafonnak, és a pofátlanság netovábbjának tartom.

    VálaszTörlés
  9. Engem az bosszant a leginkább, hogy direkt az a cél volt kitűzve, hogy az új borítókkal, az új címekkel jobban eladható legyen a sorozat. Mert kapott az Ulpius olyan leveleket, hogy a "szingli" szó már ciki és ez gáz, változtassák meg. Azért az is elgondolkoztató, hogy valaki ezt tudja a leginkább kritizálni... na mindegy. Szóval gondoltam valami nagyon mai, nagyon kis tuti borítót odavarázsolnak majd, hogy tényleg figyelemfelkeltő legyen és vigyék, na de ez mérföldekkel való visszalépés.
    Ilyenkor elgondolkozok, hogy kik is dolgozhatnak a kiadónál, hogy ezzel az "újítással" akarnak sikert elérni.

    Na az akcióik meg egy másik véglet... sikerkönyveket, már megjelenés után néha simán lehet féláron venni, nem is kell alig egy év. Az új Ward könyv meg 4500 Ft... a pofátlanság netovábbja, mert ha még keményborítós lenne... áááá kiakasztó.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...