2010. júl. 19.

Kresley Cole - Vámpírvér

Halhatatlanok alkonyat után 4.

Már az írónő neve és maga a sorozat garantálja nekem azt, hogy megvegyem ezt a könyvet is. Conrad egy olyan szereplő volt, akiről előzőleg csak kevés információmorzsát sikerült összegyűjteni. Így talán a kevésbé várt szereplők közé tartozott.
És most azt mondhatom, hogy ugyanúgy megszerettem, ahogy a többieket, szóval most sem csalódtam.

Talán kicsit féltem, hogy mit fog nyújtani nekem a könyv egy szellem és egy őrült vámpír által. De jól megoldotta az írónő.
Eleinte még szoknom kellett Conrad fejében lévő zűrzavart, az ölhetnéket, a zavarodottságot. A testvérei egy elhagyatott, régi gótikus birtokra vitték, hogy kijózanítsák a vérszomjból. Leláncolták, elkábították. Akkor kezdtem megkedvelni, mikor kezdte látni Néomit és várta az estét, mivel akkor látta igazán.
Néomi nem volt biztos, hogy a vámpír tényleg látja, Conrad pedig nem volt biztos abban, hogy mit is lát, csak azt tudta, hogy nagyon tetszik neki a látvány.
Aztán jött egy sorsfordító közös zuhany, majd megkezdődtek lassan a beszélgetések.
És jött a pillanat amikor én azt mondtam, hogy megnyert a könyv. A hónap egy meghatározott éjszakája volt és gyertyák gyúltak a házban, szólt a zene. Conrad pedig lesétált a kivíruló, megújuló ház lépcsőjén és visszatért a 1920-as évekbeli hangulat, míg Néomi táncolt.
Röpke pillanat volt, a végére kétségbeeséssel, de engem ott megfogott a hangulat.

Szóval Néomi 1927-ben halt meg, 26 évesen. Szriptíztáncosból lett híres balerina, akit csodáltak. Elancourt renoválásának befejezése után estélyt adott, élete legszebb napja lehetett volna, ha a volt vőlegény meg nem öli. Azóta szellemként jár kell a házban. Senki nem látja, senkivel nem beszélhet. Egészen addig míg a Wroth testvérek fel nem bukkannak.
Conrad gyűlöli, hogy vámpír, már 13 éves kora óta emberként vámpírokat ölt, és majd 300 éve óta ő is az. A Bukottak közé tartozik, mivel élő vénából táplálkozik, hatalmas ereje van és bérgyilkos. Azonban az ivás következményeként a fejében zűrzavar és vérszomj uralkodik. Ezen szeretnének segíteni a testvérei.
Spoiler is lehet innentől!

Elfogják és bezárják Elancourt kastélyházába. Ez Conrad végzete, ahol megtalálja aráját és feltámad a vére, újra dobog a szíve. Csakhogy szívás, mert Néomi nagyon is élettelen.
Megnyílnak egymás előtt, beszélgetnek. Conrad egyre inkább javul, zavarodottsága kezd eltűnni, de még közel sem gyógyult fel.
Conrad még szűz és ezt sajnos Néomi is megtudja, ami Conrad büszkeségét sérti, de leküzdik az akadályokat. Édes, izgalmas, szexi beszélgetésekkel gyakorolnak a nagy pillanatra.
Egy nagy veszekedés azonban változásokat indít be. Conrad elhagyja Elancourtot, Néomi pedig Mariketa segítségével újra testet ölt és halandó lesz. Persze van bökkenő, mert tudja, hogy nem is olyan soká meg kell halnia.
A Szövetség gyűlésén találkoznak újra, ahol megtörténik az elkerülhetetlen, Conrad szíve megdobban és arája védelmére kel, majd elillannak és adóznak a szerelem oltárán. Nem is egyszer. Conrad nem bír betelni az új érzésekkel, vággyal, lehetőségekkel.
Két rövid hetet töltenek boldogságban, utazgatással, vásárlással. De a sors elkerülhetetlen. Egy szerencsétlen baleset, démontámadás által Néomit úgy tűnik eléri a vég. Conrad persze nem adja fel. Mariketa segítségét kéri, aminek majdnem végzetes következménye lesz a boszorkányra nézve. De végül is minden jónak mondható, de Néomi furcsán érzi magát. Mi is ő most akkor, halandó ember? Nem így érzi és milyen igaza is van.
Elancourt tűzben elenyészik, Conrad majdnem bennragad és vérre van szüksége a gyógyuláshoz. Azonban Néomi újra szellemként ébredt fel, de akarása és hite újra emberivé alakítja. Nix fedi fel a titkot, amit Mariketa tett Néomival.
Szóval szellem - vámpír, majd ember - vámpír páros után fantom - vámpírként élik majd életüket, Nix pedig rosszcsont gyerekeket jósol nekik.

A Woede testvérek újra felbukkannak, Cade és Rydstrom is kapcsolódik Conradhoz. Hol jót, hol rosszat hoznak szegény vámpírra.
Cade lesz a következő kötet szereplője és személy szerint már tűkön ülve várom, hogy megjelenjen. Megtudjuk, hogy megtalálta párját, Holly személyében, csak hogy ő egy ember, egy matematikus professzor, van barátja és rendmániás. Jobban nem is különbözhetne Cade-től.
Szóval már előre imádom őket.

Azért szeretem Cole sorozatát, mert nem egyszerűen csak felturbozza a szereplőit egy-két extra tulajdonsággal, és beteszi őket egy emberi környezetbe. Itt minden sokkal varázslatosabb, mágikusabb, hangulatosabb. Egyáltalán nem tűnnek emberinek a szereplők. A valkűrök a legviccesebbek, komolyan haláli dumájuk van.
Most a gót, borzongató kastély, a pöttöm balerina szellem, akin örökké egy fekete szatén estélyi ruha, vörös rúzs és lakk van valahogy hozza magával számomra a '20as évek hangulatát. Majd átlépünk az igazi természetfeletti dolgok közé.

Szerettem minden sorát!


5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...