2010. márc. 2.

Sunny - Mona Lisa ébredése

Személyes kedvenc, nagy nagy kedvenc.

Trivium kiadó által gondozott könyv. Ezzel csak az a problémám, hogy ez egy sorozat első része, mégpedig a Monére, Children of the Moon szériáé és nincs semmi infóm a folytatás kiadásáról. Lesz-e, és a legfontosabb mikor? Mert nagyon szomorú leszek, ha nem folytatják. Sajnos nem nagyon ismerem ezt a kiadót, így csak reménykedem.

Se nem vámpíros, se nem más eddig ismert különleges lény nem főszereplője, csak a monere-k, a hold gyermekei.

Elnyerte az év legerotikusabb regénye díjat külföldön. Szerintem megérdemelelte.
Első, amit tudni kell, hogy ez nem a meglátjuk és megszeretjük az idők végezetéig nagy szerelemmel könyv. Itt meglátjuk és megszeretjük, de nem csak őt. Lisa és úgymond a monerek nem egy monogám típusok. Szóval ebben hasonlít Anita Blake-re. Ezt csak azért tartom fontos infónak, mert baráti körben egyeseket zavart az a tény, hogy Mona Lisa több férfival is együtt van (nem egyszerre) és több monere-t is szeret. Szerintem ez a szám a folytatásokban még nőhet is. Sőt remélem, hogy emelkedni fog. Halcyonnak nagyon szurkolok.

Mona Lisa árvaként nőtt fel, de másnak érzi magát az emberektől. Erősebb, jobban szereti az éjszakát, képes a fájdalmat enyhíteni a kezével. Nem élvezi az férfiakkal az együttléteket. Hát ennek az oka, hogy tulajdonképpen monere.
Egy este egy férfi jelenik meg sérülten a kórházban, ahol dolgozik és különleges kapcsolat veszi kezdetét. Megismeri származását és Gryphonnal való megismerkedés után már egy csodás szex után fekszenek az ágyban. Mivel számukra a szex, csak egy másik monererel az igazi.
Mona Lisa a monerek között királynő és Gryphon lesz az első szolgája, testőre.
Hamarosan megtalálja az anyját, újabb testőröket szerez, elrabolják, meg akarják erőszakolni. Ellenségek, barátok váltják egymást. Megmenekül, majd megtalálja a testvérét, akiről nem is tudott. Majd kezdetét veheti az új élete.

Mona Lisa egy nagy hatalommal bíró nő, kevert vére ellenére, ez nagyon különleges. Kedves és tisztességes. Erős, megtanul gyógyítani, nem meglepő módon a szex hozzá a legjobb módszer. Szüksége van is rá, hogy meg tudja Gryphon menteni a mérgezéstől. Szimpatizálok a csajjal, bírom.

Gryphon egy monere harcos, nagyon helyes harcos, bár nekem nem ő a kedvencem. Sólyommá tud változni, ez az állati alakja. Mona Lisa első szeretője.

Amber az én szívem csücske. Hatalmas, erős. Mona Lisa anyja sokáig nagyon rosszul bánt vele, mert igazából félt tőle és erejétől. Mona Lisát is először parancsra meg kellett volna erőszakolnia, de nem tette meg. Büntit kapott és gyógyításra szorult, így kerültek közelebb egymáshoz Mona Lisával.
Szegény mindig szomorú, hogy csak gyógyulás miatt szeretkezik vele a csaj és azt akarja, hogy ő is ugyanúgy akarja. Lisa pedig akarja, tényleg. Szereti Ambert is.
Amber hegyi oroszlán lesz, ha átváltozik.

Szóval ők a fő szeretők. Harcos nagyurak lesznek a végére, de továbbra is Lisát szolgálják majd. Ez nagy megtiszteltetés.

Egy lehetséges későbbi szerető Halycon, a pokol főhercege, démonherceg. Mindenki fél, tart tőle. Persze Mona Lisa nem. Elrabolja a szívét a démonnak, bár még nem sikerült neki Lisa ágyába bújnia. Mindegy, azt mondta türelmes lesz és nem adja fel. Remélem is, nagyon tetszik nekem a csávó.

Belekeveredik a történetbe Amber apja, Sandoor. Kegyetlen egy alak.
Lesznek új testőrei Lisának. Néhány kevert vérű barátra is szert tesz. Megmenti az öccse életét, a srác is egy különleges monere.
Vészhelyzetben előjön egy új képesség, egy bengáli tigris alakját tudja Lisa magára ölteni.
Új életet kezdhet, királynőként területet kapott, ahol uralkodhat.

Számomra egy különleges világot alkotott az írónő. A szereplők és a történet alakulása nagyon jó. Már türelmetlenül várom a folytatást.

Már kétszer olvastam a könyvet. Kicsit magamra vettem, hogy néhány ismerősnek nem tetszett olyannyira, mint nekem. Túl sok részt kritizáltak. Így vigasztalásként utánuk gyorsan én is elolvastam és konstatáltam, hogy én velük ellentétben imádom.

Néhány idézet.


5 pont

7 megjegyzés:

  1. Én is imádom:D És akiknek eddig ajánlottam sem panaszkodtak. A megjelenésről annyit, hogy idén nem várható a megjelenése, szerintem a kiadó nem is tervezte a további kiadást, ám nagyon sok e-mailt kaptak a folytatás után érdeklődve, így azt ígérték, h ha még van rá érdeklődő jövőre kiadják. Mit ne mondja az idei megjelenés jobb lenne, szerintem irtó jó könyv. Nekem is Amber a kedvencem, és én is odáig vagyok a démon hercegért:D Akit szeretném ha beállna a szeretők sorába:D

    VálaszTörlés
  2. Örülök a hasonló véleménynek és a későbbi folytatás lehetőségének még inkább. Végül is annyi mindent tudok még olvasni, hogy türelmesen várok, ha kell.
    Halcyon előbb-utóbb tuti szerető lesz. Ezt valahogy alapnak érzem, meg hát olyan édes...

    VálaszTörlés
  3. Én is naagyon imádom:D:D
    Nem tidod lesz-e folytatása,mert már olvasni akarooom:D:D
    Nagyon tetszett a könyv,szóval jó lenne,ha hamar megjelenne a folytatás,de az ilyeneket mindig olyan sokáig szokták halasztani,hogy az megőrjítXDXD
    Üdv!

    VálaszTörlés
  4. Mintha olyat hallottam volna, hogy a Facebook-on lehetett rávoksolni, hogy legyen folytatás, de a linket már nem találtam meg, szóval pontosat nem tudok. Szerintem még a Trivium se döntötte el, hogy lesz e. Ezért persze szomorú vagyok, mert nagy kedvencem a könyv és én is nagyon olvasnám már a folytatást.

    VálaszTörlés
  5. Imádom a könyvet annyira jó...Szerintem is a démon hercegnek be kell állnia a szeretők sorába.Alig várom a folytatást...

    VálaszTörlés
  6. Én már jóformán lemondtam a folytatásról, de ha mégis jönne, hát ugranék még mindig rá.

    VálaszTörlés
  7. Tegnap sikerült kiolvasnom ezt a könyvet, eddig nem is hallottam róla, de egyből beleszerettem. Egyszerűen nem tudtam letenni :D Gondoltam utána olvasok, hátha találok folytatást, de magyarul nem találtam semmi, csak angolul, méghozzá nem is 3 részt: http://www.sunnyauthor.com/
    Irtó csalódott vagyok, mert nem ez az első "trilógiám", aminek a folytatását nem adják ki magyarul. Még kalóz fordításban sem találom sehol :/ Pedig még nagyon szívesen olvastam volna arról, hogy Halycon is beáll a "dögös döngetők" sorába :D Tuti írni fogok a kiadónak...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...