2010. febr. 23.

Susan Elizabeth Phillips - Csak Te Kellesz!

Chicago Stars széria I.

Dan Calebow & Phoebe Somerville

Még tavaly sokszor került a látóterembe Susan Elizabeth Phillips, néhány blogbejegyzés felkeltette az érdeklődésem és egy idő után szembejött velem a széria kezdő kötete. Nem voltam rest és rögtön olvasni kezdtem, a lendület és az élmény pedig olyan nagy volt, hogy 1,5 alatt bedaráltam a 7 kötetet. Szinte elsőszámú kedvencé lépett elő az írónő és nem volt kérdés, hogy az összes könyvét el kell olvasnom.

Bert Somerville a nem túl jó apa, de annál jobb üzletember temetése készteti arra idősebb lányát, Phoebe Somervillet, hogy visszatérjen szülővárosába, hogy aztán meglepetésként egy futballcsapat szakadjon a nyakába. A szexi, de annál sebezhetőbb nő örökli a híres Chicago Stars csapatot, abban az esetben, ha megnyerik a Super Bowt. Phoebenek a pénz ugyan jól jönne, de mit ért ő a futballhoz és egyáltalán az üzlethez. Így kerül a képbe Dan Calebow, az exjátékos, és jelenleg a csapat edzője, akinek igencsak érdeke, hogy a csapat minél jobban szerepeljen a mérkőzéseken, amit Phoebe nemtörődömsége igencsak akadályoz. Az egymással hadilábon álló szereplőinknek kompromisszumok révén együtt kell dolgozniuk és közben elkerülhetetlen, hogy egymás hatása alá ne kerüljenek. Phoebe egy szőke bombázó, Dan pedig egy igazi, vonzó férfi. De mindenki titkokat rejteget a lelke mélyén. Dan családra vágyik és úgy gondolja a szexi tulajdonos erre nem kapható, Phoebe pedig le akarja győzni félelmeit a férfiakkal szemben. Szóval a felszínesnek induló testi vonzódás átalakul szerelemmé, de több akadályt kell áthidalniuk együtt és külön is. Egy elkeseredett ember Dan tönkretételével akár meg is akadályozhatja a boldogságukat.

Phoebe egy dögös nő, de egyáltalán nem buta, csak adja a nehezen kaphatót, a tapasztalt nőt és szerepet játszik, hogy védje magát. De sikerül Dan előtt megnyílnia, lassan túltenni magát a múltbéli eseményeken. Dan pedig egy lassan megállapodni akaró, kőkemény edző, aki néha rosszul méri fel az edzői lépéseit és Phoebe ébreszti rá néhány dologra, hogy megtalálják az arany középutat. Néha előítéletei vannak a lánnyal szemben, nem mindig lát a felszín alá, de a végén mindenkiről lehull az álarc.

A sorozat kötetei közül itt játszik a legnagyobb szerepet maga a sport, a futball. Megismerjük a csapat néhány játékosát, meccsekre járunk, babonákat követünk. Phoebe is egyre jobban élvezi a munkáját, miközben próbálja rendezni kapcsolatát mostohahúgával Mollyval.

A könyv vége pedig tartogatja az izgalmakat, az elejtett mozzanatok, a megkeseredett ismeretlen végső lépésre szánja el magát, amivel eldöntheti a Stars sorsát.

SEPes szokástól eltérően nem nagyon látunk kibontakozni mellékszálat, ha csak nem tekintem annak Ron McDermit, a lassan magára találó ügyvezető igazgató párra találását.

Igazából nem tudnám megmondani miért is szeretem annyira ezt a könyvet. Egyszerűen a szereplők a szívemhez nőttek. SEP stílusa - másnak nem tudnám nevezni - lehengerel. Van benne humor, itt kifejezetten nagy izgalmak a végére.

Dan elsőszámú kedvenc a sorozatban. Bobby Tom pedig kellően megnevetetett ahhoz, hogy minél hamarabb kezembe vegyem az ő könyvét, a folytatást.

5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...