2010. febr. 23.

Karen Chance - Megérint a sötétség

Cassandra Palmer 1.

Spoiler!!!

Kelly kiadó által kiadott új sorozat.
Gondolnánk rakatra jönnek ki a hasonlóbbnál hasonlóbb könyvek. Témában ez is megfelel a mai őrületnek. De én azért azt mondom nem egy megszokott könyv.

Lényegében nem nagyon volt benne szerelmi száll, a vége felé kezdett alakulni valami, de az se a megszokott módon. Szóval nem egy erotikus stílus.

Mások rögtön hasonlították Anita Blake-hez. Hát azért Cassie-re én nem mondanám kapásból, hogy kemény csaj. Nem futtat egyszerre több pasit, sőt. Talán egyetlen hasonlóságot tudnák, szinte mindenki ki akarja nyírni.

Thriller? Hát én ezt is túlzásnak érzem, de nem különösebben fontos.

Vannak benne vámpírok - egy újabb "vérszívási" trükkel, nekik már nem is muszáj a harapás, de azért néha-néha maradnak a megszokottnál.
Találkozunk röpke pillanatokig tündérekkel, vérfarkassal, vérpatkánnyal, szatírral, boszorkánnyal.
Vannak mágusok, jók rosszak egyaránt. Látnokok, szellemek, időutazás, testmegszállás és egy kis mitológia.

Személy szerint nagyon tetszett Cassandra nevének eredete Cassandra egy nő volt, akibe Apollón beleszeretett. A lány viszont csak kihasználta, hogy ő is megkaphassa az istenség képességét, a jövőbe látást. Csakhogy Apollón rájött a csalásra, ezért lényegében megátkozta, hogy a nő csak a rosszat, a negatívat, a halált lássa.

Cassie egy fiatal lány, aki látja a szellemeket és képes a jövőt meglátni. Szüleit megölték (mint kiderül majd, ők se voltak normális emberek) és egy gonosz vámpír, Tony neveli fel, hogy felhasználhassa a céljaira.
A lány megszökik tőle néhány évvel ezelőtt és mikor újra rátalálnak megkezdődik a hajsza. Valaki meg akarja ölni, mások felhasználni. Ereje pedig egyre nő, egyre erősebb és új képességeket szerez.

Thomas a lakótársa lenne, csakhogy nem csak az. Vámpír, amiről persze Cassie nem tud. A Szenátus a lány védelmezésére utasította.
Első leírásra nekem Nathaniel ugrott be az Anita Blake-ből. Hát rögtön el is szomorodtam, nekem biztos nem jönne be. Persze az összes nőnek igen.

Louis-César, személyes kedvencem. Francia vámpír, kardforgató bajnok. Nem mellesleg a történelem során ő volt a Vasállarcos. Cassie számos látomást él át a közelében, ami alakítja az eseményeket.
Imádom a francia stílusa miatt. Udvaris, magázódik, kicsit beképzeltnek tűnhet a sikerei miatt, de nekem bejött.

Rafe, mint Raffaello. Az igazi Raffaello, a festő. Cassie régi kedves barátja.

Mircea (csak tudnám, hogy ejtsem ki a nevét). Na ha jól vettem ki, akkor ő Drakula tesója. Érdekes szerepe van. Ő az aki sokat játszott Cassie-vel mikor még 11 éves volt, most meg a felnőtt Cassie-vel felnőtt dolgokat játszana.

Billy Joe a segítő szellem, néha jól jön a túlvilági segítség.

Pritkin a hadmágus. Elvakult céllal próbálná megölni Cassie-t, de a végére megjön az esze egy kicsit.

A történet kicsit se füle se farka. Az események elkezdődnek, de sose fejeződnek be igazán, legalábbis én ezt éreztem. Mindig az események közepén, hirtelen más fordulatot vesznek a dolgok és valami másba csap át.

Hamilton Telihold kávézója tudott hasonlóan táncolni az idegeimen a szerelmi jelenetnél. Két fejezeten keresztül már lényegében meztelenül beszélgetnek, alkudoznak, hogy a végére már a majdnem előtt megszakítsák őket. És a csaj adja az értetlent, hogy nem érti mit akar a csávó. De ez se szimpla ügy lenne ám. Valakinek meg kell fektetni a csajt, hogy ne legyen szűz, és akkor nagyobb eséllyel száll rá a végső erő. Na mindegy, a jelenben nem jön össze nekik. Bezzeg a múltban két másik ember testébe szállva a szellemük csak együtt lesz.
Szóval egy kicsit fura.

Nagyon kell figyelni, hogy felfogd az ok-okozati összefüggéseket. Nekem nem mindig jött le, hogy miért csinálják ezt vagy azt, főleg az időutazással.

Lényegében ebben a részben megismerjük Cassandra múltját, eredetét. Közben harcolnak egy erős vámpír, Raszputyin ellen. Vicces, de igen az ellen a Raszputyin ellen. Utazgatnak az időben, hogy megváltoztassák a történelmet. Van köztük áruló is.
Lényegében akkor Mircea és Cassie "szerelmesek" lettek. De nem úgy tűnik, mintha együtt lennének a jövőben. Cassie megkapja az egyik legnagyobb erőt Pythia lett, ezzel szinte mindenki fölé magasodik, de ő újra a szökést fogja választani.

A befejezésben csak remélhetjük jól sült el. A végső harc során Cassie és Mircea vissza mennek a múltba, hogy megmentsenek bizonyos embereket. Úgy látszik a múltban elvégezték a feladatukat, de még nem tértek vissza a jelenbe, szóval csak reméljük, hogy a harc meg sem fog történni.

A befejezés folytatásért kiált, és olvasni is fogom majd. Szeretem az olyan könyveket, ahol nem csak egy faj van, az eseményekben akció is keveredik.
Nem volt ez olyan rossz.

2 megjegyzés:

  1. Én most olvastam ki a könyvet. :) nekem tetszett, bár néha elvesztettema fonalat,és akkor újra olvastam... :D Mi a következő kötet cime?

    VálaszTörlés
  2. Mivel elég mozgalmas és egész sok a szereplő, így valóban odafigyelést igényel.
    A kötetek pedig...

    1. Megérint a sötétség
    2. Árnyak vonzásában
    3. Átölel az éjszaka
    4. A hajnal átka
    5. Holdvadász (megjelenés hamarosan)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...