2009. okt. 1.

Julie Garwood - A titok

A New York Times bestseller írónője a középkori skót Felföldre viszi el olvasóit ebben a lélegzetelállítóan gyönyörű szerelmi történetben. Judith Hampton gyönyörű, büszke és hűséges lány. Gyermekkori barátnője állapotos, és Judith megígérte neki, hogy mellette lesz a nehéz pillanatokban. De más oka is volt, hogy elhagyja sivár angliai otthonát, és megtegye a Felföldre vezető hosszú utat. Találkozni akart soha nem látott apjával, a Maclean nemzetség urával. Semmi nem készíthette fel azonban a barbár skót harcos látványára, aki azért érkezett, hogy elkísérje a földjére... Iain Maitland, nemzetségének vezetője, büszke és hatalmas nagyúr, olyan ellenállhatatlan vonzerővel, amilyennel Judith még soha nem találkozott. A hagyományok tisztelete és az új utak keresése csap itt össze, de Judith még szenvedélyes vitáik közepette is élvezi a férfi gyengéd csókjait és gondos törődését. Iaint elképeszti a lány bátor fellépése, elbűvöli üdesége, rabul ejti gyengéd természete, és hagyja, hogy magával ragadja Judith szerelme. Semmi sem árthat a vonzalomnak vagy a bizalomnak, melyet a férfi iránt érez... még a féltve őrzött titok sem, mely meghiúsíthat egy fontos szövetséget vagy a szerelmek legcsodálatosabbikát!


Sokáig nem ismertem az írónőt, nem tudtam milyen könyveket ír. És valahogy nem gondoltam, hogy a "csak" romantikus könyvek ennyire jók tudnak lenni.
Persze ebben az esetben nem csak romantikus a történet, hanem történelmi romantika is. És el kell mondjam halálosan beleszerettem a skót felföldi harcosokba.

Egyszerűen nagyon kész, nagyon imádnivaló.

A történet kezdetén két fiatal lány semmit sem tudva a politikai viszályokról, ellentétekről barátságot köt. Mégpedig életre szólót. Frances Catherine skót, Judith pedig angol. Abban az időben pedig a két nép nem kedvelte egymást.

Szóval még kislányokként Judith ígéretet tett. Frances Cahterine állapotos, így ígéretéhez híven Judith hosszú utat tesz meg a barátnőjéhez. A Maitland nemzetség harcosokat küld az angol lányért, hogy kísérjék az úton. Iain Maitland a nemzetség feje, Frances Catherine pedig az öccse felesége. Így ő is a kis csapat tagja.

Előítéleteik vannak a nővel szemben, mivel angol. De hamar rá kell jönniük nem akár milyen nő. Tűzes, bátor és makacs menyecske. És nem fél szembeszállni Iain-nel.

A hosszú közös út alatt megmagyarázhatatlan érzések ébrednek a főhősökben.
A Maitlandeknél nem fogadják először szívesen az angol lányt, de ez őt csöppet sem zavarja. Legfőbb célja világrasegíteni barátnője gyerekét. Igaz még nem segédkezett szülésnél, de sokat tanult róla. A sors úgy hozza nem Frances Catherine babája lesz az első, akinél bábáskodik. Ezzel pedig szembekerül a nem túl kedves ottani bábákkal.

A nép azonban Judith mellé áll. Csodálják bátorságát, megkedvelik. Többen szerelmesek lesznek belé. De Iain mindig ott van mellette, védelmezi. És persze beleszeret. Birtoklóan, visszavonhatatlanul.

Judith családi titkot cipel, igazi apját akarja megtalálni, aki nem akárki és ez sok bonyodalmat okozhat még a Maitlandekkel. Titka azonban kiderül Iain számára. Rájön a jelekből, de őt már ez sem állítja meg és egy furcsa esküvőn elveszi. Vicces egy szertartás volt.

A nászéjszaka után se lehetnek felhőtlenül boldogok. Rablás, félreértések közepette előkerül az apa, aki mit sem tudott lányáról. Egy báty. A titok kiderülése után helyreáll a viszály a nemzetségek között és egy angol nő megreformálja a Maitland népet, a szokásokat. Új szint visz a lakók életébe.

Szóval csak azt mondhatom nagyon szeretem, és a folytatás még talán jobb, mint az első rész. De csak talán. Annyira jó mindkettő, hogy nem lehet dönteni.


5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...