2013. nov. 19.

Jamie McGuire - Veszedelmes sorscsapás

Kiadó: Maxim, 2013
Terjedelem: 488
Ár: 2999 Ft
Egy évvel ezelőtt a magyar közönség ismerkedve a new adult műfajjal szinte azonnal szembetalálta magát Travis Maddoxszal, a Gyönyörű sorscsapás impulzív, felkavaró rosszfiújával. Az alkalmi kalandokba bonyolódó, illegális verekedések veretlen, nagyszájú tetovált bajnoka a 'bad guy'-ok elsőosztályú példánya, aki előtt vagy tócsába olvadt az ember lánya, vagy homlokegyenest menekülni akart tőle, de egyszerűen elsétálni mellette szinte lehetetlen volt. Akkor a lány szemén át bontakozott ki egy viharos románc, egy se veled, se nélküled kapcsolat, amely őrült módon ugyan, de hepienddel véget ért. Azonban búcsú helyett csupán türelmi állásba helyezkedtünk, mert már akkor tudni lehetett, hogy Jamie McGuire kihasználva veszedelmesen vonzó bikáját, ad Travisnek még egy esélyt, hogy még jobban magába bolondítsa rajongóit. A Veszedelmes sorscsapás azonban rendhagyó módon nem az előző következetes folytatása, hanem a már megismert történet Travis oldala.

Manapság már nem oly ritka, ha E/1-ben írt történetet olvasva felváltva mindkét nem mellé elszegődik az olvasó, de a fullos tesztoszteron jelenlét, ritkasága miatt szinte ínyencségnek mondható, kiváltképp igaz ez egy Travis Maddox típusú pasi esetében. Kétségtelenül az ő személye bírt a legnagyobb vonzerővel a könyvvel kapcsolatban és ellensúlyozta azon gyenge pontot, hogy mindenki számára már ismert eseménysorozatot elevenít fel. Mivel azonban Abby és Travis sem töltötték együtt idejük minden percét, így nem csak az eddig ki nem mondott gondolatok tárulnak fel előttünk, hanem néhány apró momentummal is gazdagabban zárhatjuk a történetet. A párbeszédek egésze sem ismétlődik meg teljesen, bizonyos részeken csak átsuhanunk, mindemellett a kötet megőrzi kerek történetét, hogy önálló olvasmányként is funkcionálhasson.

Már a Gyönyörű sorscsapásban is majd lángra gyúltunk a Travisből áradó érzelmek, a hevessége és ragaszkodása láttán, sokkal inkább meghatározta már azt a kötetet is, mint Abby, de azt kell mondjam, akkor csak a jéghegy csúcsához volt szerencsénk, ami itt és most fortyogó vulkánná változott. Megsokszorozódott a lapokból áramló vágy, a szenvedély, a féltékenység, a kétségbeesés és az indulat is. Érzelmi forgószélként önmagában és önmaga körül is újra és újra pusztítást végzett, míg a lány is felismerte, hogy nem élhetnek egymás nélkül.
Bár a könyv megható anyai búcsúval, Travis mozgatórugójának tekinthető útmutatással nyitott, a múlt és a gyerekkori pillanatok nem képezték részét a történetnek, az végig megmaradt a jelenben, ahol a Maddox család közül leginkább az édesapa és Trent kapott több szerepet, bár jómagam így is keveselltem jelenlétüket. Újból Shepley és America vette ki a támogatás és iránymutatás oroszlán részét, jóval többet, mint Abby mellett, miközben ugyanúgy megvívták a saját párkapcsolatai csatáikat. Ismét hangsúlyoznom kell, hogy szimpátiában és őszinteségben magasan az élen járnak olvasmányaim mellékszereplőit tekintve.

Travisnél tűnt mindig is intenzívebbnek az érzések megélése, így bepillantást kapva a fejébe a könyv is izzóbbra, megkapóbbra sikeredett és számomra fejcsóválós mosollyal zárult. Jamie McGuire a Gyönyörű sorscsapásnál is cifrább epilógust kanyarított, amely ugyan édes volt, hiszen a macsó srácnál már csak a szexi apuka a vonzóbb, mégis hősünk nem mindennapi munkáján magasba szökött a szemöldököm. Az írónő úgy látszik a végére nem ismer mértéket, de történetei így is függőséget tudnak okozni, mert Travis Maddoxból sosem elég.


 ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~


  Sorozatinfó: 

BEAUTIFUL series
1. Gyönyörű sorscsapás (2012) - Beautiful Disaster (2011)
1.5. Mrs. Maddox (2013) - Valentin nap alkalmából néhány oldalas online novella
2. Veszedelmes sorscsapás (2013) - Walking Disaster (2013)
2.5. A Beautiful Wedding (2013 december) - az előzőnél jóval hosszabb (160 oldalas) novella a Las Vegas-ban zajló esküvőről
Kételkedem abban, hogy A Beautiful Wedding (hivatalosan) lefordításra kerülne, de bízom benne, hogy a kiadó figyelme nem siklott el azon tény felett, hogy jövőre új sorozat indul útjára, amelyben az írónő a négy Maddox testvér - Thomas, Taylor, Tyler és Trenton - történetét veszi sorra.

2014-ben tehát jön - remélem hazánkban is - a MADDOX BROTHERS első kötete, TRENTON főszereplésével.

10 megjegyzés:

  1. jaj én már alig várom a következő könyveket. Travis a legjobb :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a többiek sem lesznek piskóták, de tény, hogy talán az első "szerelem" lehet a legnagyobb és tévedtem, mégis megjelenik a Beautiful Weddings.

      Törlés
    2. Mrs. Maddox nincs fent valahol magyarul? Nagyon el szeretném olvasni, csak sehol sem találom :S
      Segítsetek kérlek :)

      Törlés
    3. Ebben nem tudok a segítségedre lenni.

      Törlés
  2. Sziasztok!Magyarul már megjelent a beutiful wedding?Mert én még nem találom sehol csak angolul.Ha meg még nem akkor mikorra leher rá számítani hogy magyarul is megjelenik?
    Előre is köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem jelent még meg, de most adta hírül a kiadó, hogy a tavaszi könyvfesztiválra várható, szóval április.

      Törlés
  3. A Walking Disaster fent van valahol magyarul?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én el tudom neked küldeni, ha megadod az e-mail címed:)

      Törlés
    2. Szia!

      Esetleg el tudnád nekem is küldeni?
      Nagyon-nagyon szeretném..

      Törlés
  4. Szia. nekem is elküldenéd? :) hálás lennék!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...