2013. ápr. 20.

Raine Miller - Meztelenül

Kiadó: Ulpius, 2013
Oldalszám: 185 + ajánlók
Ár: 3499 Ft
A Blackstone-affér #1  

Mindenki láthatja, hogy mostanság - sok kiadóval ellentétben - jól fut az Ulpius-ház szekere, hiszen egyre több az előrendelhető könyvük, az újak mellett csurran-cseppen régen megkezdett sorozat is, és bizony egyre gyakoribb, hogy az előre beharangozott időponthoz közel valóban meg is jelennek. Örülnöm kellene ennek, hiszen többnyire az ízlésemhez passzoló újdonságokkal jelentkeznek, csak ne látnám azt a mérhetetlen pofátlanságot, amelyet megengednek maguknak. Könyvek tucatjai mesélik (majd) el ugyanazt a történetet, hol élvezhető, hol abszolút siralmas tartalmi minőségben, fordításra kár szót pazarolni, mindezt méregdrágán és nem vagyok hajlandó figyelembe venni az akcióik sokaságát sem, mert nem tudják kompenzálni azt a trehányságot, amit összességében produkálnak. 
Raine Miller könyve pedig tökéletes bizonyítéka annak, hogy a nagy semmiért ezreket tesz zsebre a kiadó.
A történet:
Brynne Bennett, a Londoni Egyetem ösztöndíjas amerikai hallgatója jó kislány módjára éldegél Londonban. Próbálja rendbe tenni kisiklott életét, keményen tanul, részmunkaidőben pedig fotómodellkedik. Egy nap Ethan Blackstone, a sikeres angol üzletember megveszi a lány aktképét, és rögvest magának akarja Brynne-t – vágyait gátlástalanul a tudtára adja, nem ismeri azt a szót, „nem”. Domináns természete magával ragadja, foglyul ejti Brynne-t, holott ő még egyre múltjának démonai elől menekülne. Titokzatosság lappang a kapcsolatukban, és hatalmas rejtélyek bújnak meg a háttérben. Vajon megszabadíthatja-e Ethan a múltja terhétől Brynne-t? És hagyja-e Brynne, hogy ezt megtegye, mielőtt az újra felszínre törő múlt szelleme végleg elpusztítaná egy szép jövő esélyét? 
Ami azonnali bosszankodásra adhat okot,  még ki se nyitva a könyvet, az az ár-terjedelem arány. 185 oldalért kérnek a szerencsétlen olvasótól 3500 Ft-ot, ami szerintem mindenki szemében túlzásnak kell, hogy tűnjön. Megjelenés után ugyan még kacérkodtam a gondolattal, hogy akcióban le kellene rá csapnom, amit szerencsére nem tettem meg, mert így olvasva csak annyit tudok mondani, "Na, nem! Soha!". Főleg, hogy a történet is több sebből vérzik.

A rövid prológus meglepően tetszett, ahogy Ethan szavai felvezetik a történetet alapvetően felkeltette az érdeklődésem, sajnos azonban itt be is fejeződik a lista, amely a könyv mellett szól. A Meztelenül roppant felszínesen, csupán szexre összpontosítva mutatja be egy újabb "szerelmes" pár kapcsolatát. Ha maradok az Ulpius gyöngyszemeknél, akkor a Szürke karaktereit keveri a Buja fiúk sorozat pornóstílusával, és szerintem jóval alulmúlja Sara Fawkes Amit csak ő akar c. könyvét is, ami igen sok negatív kritikát kapott.

Az a kevés számú karakter, akit az írónő mozgat - vagyis a főszereplőkkel dugáson kívül nem csinál  az égegyadta világon semmit, a mellékszereplők pedig oly jelentételenek - abszolút sablonosak, és belőlem csupán közönyt váltottak ki. Brynne az olykor csetlő-botló, olykor picsogó szexi csaj, aki aktuálisan a sérült fél, hiszen utalásokból sejthető, hogy erőszakot tettek rajta, így gyakori vendég a pszichológusnál. Nem meglepően problémás a kapcsolatokban, de szex egy rendkívül vonzó idegennel az első randin, így sem okoz számára problémát, ahogy a további lepedőakrobatikákra sem mond nemet. Bár nem számoltam, de a csekély terjedelem ellenére 4-6 észvesztő, bár teljesen hagyományos szexcsata biztos leírásra került. Persze Ethannek, egy testőrcég vagyonos tulajdonosának nehéz nemet mondani, hiszen ez a kemény férfi hozzászokott, hogy utasításai szerint cselekednek. Az első pillanattól birtokló hímként tündököl, aki magáénak nyilvánítja a lányt és magas fokon ég is érte, és igencsak szereti folyamatosan tudósítani is övön aluli szükségleteit. Így nyelvezetében olykor nagyon "trendi" és laza, máskor erőltetetten akar provokatív és mocskos lenni.

Számomra az írónő nem mutatta meg írói képességeit, nem sok saját ötletet láttam tőle. Kifejezetten hiányoltam az aktképet, hiszen ebben a kötetben megvásárlás után eltűnt a süllyesztőben, persze előkerülhet még, ki tudja. A mellékszereplők is feleslegesen voltak szerepeltetve arra a néhány jelenetre, egyébként is így egy meleg barát és  egy legjobb barátnő szobatárs egyszerre teljesen szükségtelennek tűnt. Igazából nem értem miért esett a kiadónak erre a történetre a választása, hiszen kidolgozatlan semmi sztori az egész, elcsépelt befejezéssel.




4 megjegyzés:

  1. Na igen, valami ilyesmit fogalmaztam meg én is ma délelőtt a saját blogomban (és most virulok, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel!:D), csak kicsit dühösebben... :D Nem értem...az egészet nem értem, de sebaj majd meglátjuk mi sül ki ebből az őrületből is, mármint a romantikus-erotikus könyvek hadából. Amit nem akarok elérni az az, hogy a végén még azt kell mondjam, hogy ebben a felhozatalban James még mindig jobb, mint a nagy átlag...Mert ha ezt így egyszer ki kell jelentenem, akkor tuti nem fogok több erotikus bizbasz izét olvasni! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szoktam olvasni a blogot, mert tetszik a stílusod, így olvastam a posztot és szerintem nagyon nem vagy egyedül a véleményeddel.
      Egyébként most olvasom az Egmont kiadós Tiffany Reisz könyvét A szirént és kíváncsi vagyok róla mit mondanál. Amit eddig láttam belőle mondhatom, hogy abszolút nem a sablonos erotikus-dugós sztori, sőt nincs is benne részletes szexleírás és mégis tud ám ütni. Ráadásul a BDSM vonal, amelyet pedzeget sem olyan "romantikus", mint a Szürkében. Jövőhét elején szerintem már lesz róla bejegyzés is.

      Törlés
    2. Húúú... A Szirén! :D Megrendelés alatt van a dolog, ha szerencsém van, akkor talán a héten meg is kapom, és akkor jöhet a mehet, már tűkön ülök miatta. Köszönöm a kedves szavakat, azt pedig, hogy figyelemmel is kísérsz, külön köszönöm, én is szoktalak ám olvasgatni! :) Visszakanyarodva, én találtam egy másik gyöngyszemet, amit bepróbálok J. Kenner Forró rabság c. remekét.
      http://moly.hu/konyvek/julie-kenner-forro-rabsag
      Lehet hogy megér egy misét - vagy nem, de ugyebár a puding próbája az evés! :D

      Törlés
    3. Akkor kíváncsian várom a véleményed a könyvekről, főleg azért is, mert az erotikus történetek vásárlásával csínján bánok. Inkább megvárom az első véleményeket és csak azután gondolkodom beszerzésben, vagy lesem az egyéb lehetőségeket az olvasásra.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...