2013. jan. 13.

Karen Hawkins - Határtalan szerelem

Kiadó: General Press, 2012 
Oldalszám: 310
Ár: 2990 Ft
A sorozat kötetiről
MacLean átok #4

 

A Kalandorral jól kijöttem, a Viharos szerelem az agyamra ment, a Kockázatos szerelmen hangosan kacarásztam, a Határtalan szerelemet pedig könnyen elfelejtem majd, vagyis a MacLean családdal egy igen hepehupás úton járok.

A történet:
A londoni társasági évad közepén a meggondolatlan és csélcsap ifjú hölgy, Caitlyn Hurst komoly zűrzavarba keveredik: csapdát akar állítani a vagyonos és jóképű Alexander MacLane-nek, hogy a férfinek feleségül kelljen kérnie őt. Tervéről azonban értesül ikertestvére, Caitriona, valamint Alexander öccse, Hugh MacLane is, és egymásról mit sem sejtve, mindketten próbálják megakadályozni a tervet. A sors fintora, hogy végül ők keverednek botrányba, amelynek vége kényszerű házasságkötésük lesz. A gyors londoni esküvőt követően Triona és Hugh a férfi skóciai birtokán kezdi meg titkokkal és nehézségekkel teljes közös életét. Vajon sikerül-e érzelmileg is közel kerülniük egymáshoz? Elég erős lesz-e a szerelmük, hogy megtörjön a MacLeaneket évtizedek óta sújtó átok? Vajon Triona elszántsága rábírja-e Hugh-t, hogy teljes mértékig bevonja a lányt az életébe, és megossza vele minden titkát?

Gondolatok:

Hugh történetét közel sem tudom annyira szapulni, mint a Viharos szerelmet, hiszen nem tarkították félnótás, eszefogyott szereplők, akik az idegeimen táncoltak volna, viszont minden további nélkül illetném a sótlan, lapos és humortalan jelzőkkel.

 

A történet egy 23 éves lányról szól, aki egy nagycsalád talán legjózanabb gyermeke, aki csélcsap ikertestvére nyomában jár, hogy bármikor kihúzza a bajból, de most pont emiatt kerül bajba maga is. Egy nőről, aki méltósággal beletörődik a sorsába, hogy kényszerházasságot köt, de így is igyekszik a körülményekhez képest jó kapcsolatot kialakítani, jó feleség lenni. Azonban férjura egy olyan ember, akit egyszer már mélyen megsebzett a szerelem, így sem a szívét, sem a megszokott életét nem adja egykönnyen. Helyzetüket pedig tovább rontja három elszánt, fiatal fruska, akik bizony nem akarnak mostohát.

 

Triona nagyon is egy szeretetreméltó lány, sőt talán túl megbocsátó és jószívű is. Személy szerint testvérét, Caitlynt jól megcibáltam volna a helyében. Engem már akkor felpaprikázott, amikor még testi valójában meg sem jelent, így nem tölt el túl sok bizakodás a következő könyvre gondolva, amely betetőzése lesz ennek az ostoba fogadásnak és félresikerült tervnek. Hugh, egy újabb MacLean, aki teljesen hidegen hagyott, és akinek újfent keveselltem jelenlétét a történetben. Azt azonban mindenképpen méltányolom, hogy egyes helyzeteket nagyon jól kezelt és így nem kellett oly sokat bosszankodnom. A három bakfis nem három rosszindulatú gonosztevő, csupán hányattatott sorsú gyerekek, akik alig egy éve leltek biztonságra Hugh mellett, Triona felbukkanását pedig igen nagy kockázati tényezőként élték meg és harcba szálltak a helyzetükért és apjukért. Igazából tudom, hogy részvétet és megértést érdemelnének, hisz még csak gyerekek, de úgy igazából nem tudtak megérinteni.

 

Számos szituációban ott lapult a humor lehetősége, de sosem csattantak igazán nagyot, egyrészt azért, mert a huncutságokat túl könnyen lekezelték az áldozatok, másrészt hasonlatosak voltak, mint az előző kötetben, a Kockázatos szerelemben, ahol ezek a szituációk jobban tudtak érvényesülni. Alulmaradt ez a kötet az előzőhöz képest erotikában is, mert ebben bizony szinte elpárolgott. Hiába volt elmondás alapján szenvedélyes a pár viszonya az ágyban, ennek az olvasó nemigen volt tanúja, napközben pedig jóformán nem is találkoztak a friss házasok, hiszen mindenki követett egy ostoba szóbeli megállapodást. Leginkább Triona gondolatainak lehettünk így tanúi, aki ravaszul küzdött a kis ördögfiókák ellen, és értekezett a nagymamájával a házasságról. És ha már ennyit emlegettem az előző párt, a két birtok közelsége miatt pont Dougal és Sophia volt az, aki rövid időre megtisztelte a történetet. 

 

Összegezve, azt nem állítanám, hogy fapofával lapoztam az oldalakat, és olykor-olykor érzelmek is szárnyra keltek bennem, de akkor sem mondanám, hogy lenne a történetben igazán emlékezetes jelenet, karakter, bármi egyéb vonás, ami kiemelné az egyszer olvasós kategóriából. Viszont megismerve kissé a Hurst családot és (most már) tudva, hogy létezik egy The Hurst Amulet c. sorozata az írónőnek, amely bizony Caitlyn és Triona testvérei történetét örökíti meg, kíváncsi lettem, vajon a kiadó ezen sorozat befejezése után folytatná-e velük tovább? Ha nem is hamarosan, de a kérdésre egyszer megkapom majd a választ.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...