2012. jún. 16.

Sorozat Szombat (12)

Julia Quinn - Bevelstoke trilógia

1. kötet
Gabo kiadó
június 29
2290Ft




1810. március 2.
Ma szerelmes lettem.
Tíz éves korában Miranda Cheever nem sok jelét mutatta, hogy nagy szépség lesz majd belőle. És a kislány már tíz évesen is képes volt elfogadni a társadalom elvárásait a jövőjét illetően. Egészen addig, amíg egy délután Nigel Bevelstoke, a jóképű és elegáns Turner vikomt ünnepélyesen kezet nem csókolt neki, és megjósolta, hogy egy nap majd belenő a testébe, és éppen olyan szép lesz, mint amennyire már okos. És Miranda már tíz évesen is tudta, hogy örökké szeretni fogja Turnert.

Ám az eljövendő évek, amelyek kegyesek voltak Mirandához, nem bántak kesztyűs kézzel Turnerrel. A lány valóban olyan vonzó lett, mint ahogyan azt a vikomt merészen megjósolta azon az emlékezetes napon, a férfi viszont magányos, megkeseredett ember, akit meggyötört az élet. Összetörték a szívét, és úgy érezte, már soha nem lesz képes szeretni. Ám Miranda sosem feledte azokat a szavakat, amelyeket a naplójában egykor papírra vetett, és nem engedte, hogy ez a szerelem, amely az élete értelme, csak úgy kicsússzon a keze közül…


2. kötet
Gabo kiadó
július 16
2290Ft


Amikor Olivia Bevelstoke-kal közlik, hogy az új szomszédja állítólag megölte a menyasszonyát, egyetlen percig sem hiszi el. De azért nem állja meg, hogy ne kémkedjen a férfi után, biztos, ami biztos. Lecövekel az ablakánál, a függöny takarásában, és csak figyel, és vár… és felfedez egy hihetetlenül érdekes embert, aki határozottan készül valamire. Sir Harry Valentine a hadügyminisztérium egy unalmas részlegénél dolgozik, ahol a nemzetbiztonság szempontjából fontos dokumentumokat fordít. Bár ő nem kém, megkapta a szükséges kiképzést, így amikor egy gyönyörű szőke nő figyelni kezdi az ablakából, azonnal gyanút fog. És épp, amikor úgy dönt, hogy a lány nem több egy bosszantóan kotnyeles elsőbálozónál, megtudja, lehetséges, hogy Lady Oliviát eljegyzi egy orosz herceg, aki viszont, lehetséges, hogy összeesküvést sző Anglia ellen. Amikor pedig Harryt utasítják, hogy kémkedjen Olivia után, rádöbben, lehetséges, hogy még ő maga is beleszeret a lányba…




3. kötet
Gabo kiadó
július vége
2290Ft




1 Sebastian Grey ördögien jóképű csirkefogó, akinek van egy titka. 
2 Annabel Winslow a családja szavazata alapján az a Winslow, aki leginkább hajlamos kimondani, amit gondol, és az a Winslow, aki leginkább hajlamos elaludni a templomban. 
3 Sebastian nagybátyja Newbury őrgrófja, és ha meghal anélkül, hogy örököst nemzene, Sebastian örököl mindent. 
4 Lord Newbury gyűlöli Sebastiant, és bármit megtenne, hogy ezt megakadályozza. 
5 Lord Newbury meg van győződve arról, hogy Annabel a megoldás minden problémájára. 
6 Annabel nem akar hozzámenni Lord Newburyhez, különösen, amikor megtudja, hogy valaha volt egy kis románca a nagyanyjával. 
7 botrányos, 
8 élvezetes és 
9 nagyon pajzán, és a végeredmény: 
10 boldog befejezés.
 

A borító: 5/5
Mindhárom borító igényes, szép, hívogató, hangulatos és összeillő. Sokkal jobban tetszik, mint a Bridgerton család köteteié.

Érdeklődési indexem:  5/5
Julia Quinn kedvenc, az írónő Bridgerton család sorozata kedvenc, így nem kérdés, hogy érdekel-e egy újabb regényfolyam tőle. A pénztárcám viszont jobban örült volna havi egy kötetnek, három egymást követő hónapban, mint így gyorsan néhány héten belül, de valahogy megoldom a vásárlást, mert a Gabo könyvei hamar elfogynak az online boltokban és aztán még hoppon maradok.


A sorozatról


Műfaj: történelmi romantika, 19. század

Állítólag a felbukkannak benne ismerősök a Bridgerton szereplők közül.

A trilógia kötetei:
  1. The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever (2007) - Miss Miranda Cheever titkos naplója (2012)
  2. What Happens in London (2009) - Ami Londonban történt (2012)
  3. Ten Things I Love About You (2010) - Tíz dolog, amit szeretek magában (2012) 

4 megjegyzés:

  1. Az új írónő sorozatát láttad már, amit szintén a Gabonal jelenik meg? Loretta Chase, szintén trilógia és szintén történelmi romantika!!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Láttam és majd figyelem a véleményeket, de vételben még csak el se gondolkoztam, mert az nem férne most bele a keretbe, mert elvileg a Quinn könyveken kívül is még 5 másikat akarok megjelenéskor beszerezni júliusban, ha tényleg meg is jelennek.
    Nagyon örülök, hogy a Gabo gyorsan adja ki a sorozatait, de nem igazán értem, hogy gondolják ezt. 6 könyv szinte egyszerre és az olvasó meg bírja pénzzel, és ha most nem veszi meg, akkor lehet néhány hét/hónap és már nem is kapható a legtöbb helyen. Így jártam Nora Roberts Menyasszonyok sorozatával is, égen földön keresem a Látomás fehérben, de online nem igazán kapható már, vagy épp ahol igen, nem érné meg azt az egyet lerendelnem. Na mindegy, azért valahogy majdcsak elolvasom Loretta Chase-t is, aztán lehet még beszerzem, de nem most.

    VálaszTörlés
  3. igen, nekem is furcsa, hogy ilyen hirtelen szinte "letámadják" az olvasókat, de szerencsére, nem drágák a könyveik, más kiadókhoz képest és a kivitel is szép, úgyhogy azért ez mellettük szól.

    VálaszTörlés
  4. Igen, az árak mindenképpen szimpatikusak, könnyebben bólintok rá én is egy Gabos nagybevásárlásra, mint más könyvvételre, csak aztán mikor összeadom a sok kicsit, akkor szembesülök, hogy így is nagyobbacska az összeg. De megéri, jó könyveket adnak ki.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...