2012. jún. 2.

Sorozat szombat (11)

Maggie Stiefvater - Tündérdallam
Books of Faerie

Nincs még borító!
A látó szerelme
1. kötet
Könyvmolyképző
könyvhét
2999 Ft

A mindössze tizenhat éves Deirdre Monaghan bámulatosan tehetséges zenész. Hamarosan rá kell azonban döbbennie, hogy Látó is - különleges tehetsége képessé teszi, hogy saját szemével láthassa a mágikus erejű tündéreket. Deirdre egy szép napon váratlanul arra eszmél, hogy fülig beleszeretett egy Luke nevezetű titokzatos srácba, aki mintha a semmiből robbant volna be addig teljesen hétköznapi életébe. Ám a fiú iránta mutatott élénk érdeklődése egyszerű nyári románcnál talán sokkal sötétebb szándékot takar. Amikor felbukkan a színen Aodhan vészjósló alakja, aki a tündérkirálynő halált hozó parancsát hozza, Dee hirtelen a tündérvilág forgatagának kellős közepébe csöppen. Az érzelmektől fűtött hatalmi játék kereszttüzében pedig ott áll Dee mellett komolytalan, ám végletekig hűséges legjobb barátja, James is. Bár Deirdre azt kívánta, bárcsak ne várna rá még egy végtelenül unalmas nyár, talán mégsem egy több száz esztendős tündérkirálynővel vívott csata volt az, amire igazán vágyott. 

A borító:
Mivel még várjuk a magyar verziót, hiszen a címet is még csak a mai nap folyamán tették közzé a facebookon, így nem tudom értékelni.

Érdeklődési indexem:  5/5
Maggie Mercy Falls farkasai (Shiver, Linger, Forever) trilógiája szívemnek nagyon kedves és gyönyörű történet, így eléggé kíváncsi vagyok, mit alkotott az írónő a tündérek világában még a Shiver előtt.


A sorozatról


Műfaj:  ifjúsági fantasy (YA), tündérek

A sorozat kötetei:
  1. Lament: The Faerie Queen's Deception (2008) - A látó szerelme (2012)
  2. Ballad (2009)
  3. Requiem (2013) 
Az írónő honlapja itt.


Hasonló rovatok a nyves blogok oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...